natalka1704
Fanka BB :)
Kasiu no faktycznie nieprzyjemne to cwiczenie
biedactwo...no ale to dla jego dobra
ja nie pomoge bo sie nie znam niestety.
![No :no: :no:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/no.gif)
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mnie kanałowe wcale nie bolało tzn dostałam znieczulenie i juz. Ze zgorzelem nie wolno wyrywać, bo jakby się rozlał to musieliby ci na chirurgii szczękę czyścic. To jest woler z ropą w twojej szczęce, trzeba to wyleczyć a później dopiero można się do zeba dotknąć nie wazne czy leczyć czy wyrywać. Przynajmniej moja wiedza taka była na ten temat do tej pory.Mam pytanie jak np . mam do leczenia kanałowo zęba siódemkę( i jest w nim zgorzel) nie moge jej po prostu wyrwac??
kilolciu Twój mąż musi strasznie lubić dzieci![]()
no właśnie tak samo jak u zanety - jęczął i jęczał i jęczął a ile mozna jęczenia słuchać? Za pierwszym razem to ja mówiłam zdecydowane nie i 2 lata trwało nim mnie urobił i wtedy faktycznie użył ostatecznych argumentów, bo znajomym urodziło się dziecko i ja chetnie im pomagałam, zostawałam na kilka godzin itp poza tym uczę w szkole wiec mój postawił sprawe na ostrzu - ja go nie kocham, bo nie chcę mieć z nim dzieci, bo ja dzieci tak lubię i w pracy i u znajoych a z nim nie. A mi tak naprawdę to wystarczalo, wiedziałam jak to będzie wyglądać - orka na ugorze 24h na dobę 7 dni w tygodniu a tak polulałam 2 godzinki, pobawilam się przez 6 i oddałam włąścicielom, udałam się na imprezkę, do fryzjera, wyspałam i czułam się spełniona maciezyńsko. No ale jak było walczyc z takim argumentem i 2 latami jęczenia? poddałam się choć przerażona byłam niemilosiernie. Nie powiem spodobało mi się (choc serce do pracy straciłam zupelnie - chyba mam już przesyt) i wiadomo było, że tych dzieci będzie więcej i nawet na samym poczatku mówilismy, ze będą co 2lata ale w miarę jak dziec podrastał okazywało się, że to nie jest taka prosta sprawa wiec ta teoretyczna różnica wieku się rozciagała ale tu znów zaczęło się jęczenie! a ja mam alergię na jęczenie. Zapewne dlatego teraz cała 4 jęczy jak coś chce no i znów dla świętego spokoju się zgodziłamkilolek - jak Cie maz przekonal do dziecka? Jakich argumentow musi uzyc facet, by przekonac babke nie chcaca dzieci do wduzej rodziny, bo jestec ciekawa? ;-) Fajnie, ze Twoj kocha dzieci, super, ze sa tacy faceciMojemu tez sie marzyla gromadka ale po przelezanej ciazy i markujacym wredziolku urealnil swoje marzenia bez dodatkowej argumentacji z mojej strony :-)
Annte: a czemu sobie nie wyobrazasz dwojki teraz?? Co stoi na przeszkodzie??
Zaneta: no i pamietaj ze mozna miec okres i byc w ciazywiec moze cos tam widza po oczach
( zart)
tak to prawda ciaza piekny stan a o wszystkich zlych dniach sie zapomina!! Warto sie poswiecic dla tych cudownych chwil
![]()
Annte, czemu piszesz, ze spanie z dzieckiem nie jest dobre... Jesli i dziecko i ty czerpiecie z tego radosc, to jest to dobreU nas Robert na dobre sie zadomowil i tylko dzieci temu jestem jako tako wyspana, bo bez rozbudzania, moge do piersi dostawic i spie dalej. Poza tym oboje z mezem uwielbiamy poranki z naszym maluszkiem. Moze jest jeden minus - o rodzenstwo w takich warunkach trudno, dla niektorych to moze sie plusem okazac
![]()
My zamierzamy sie starac, jak Robert bedzie mial ok. roczku i wierzymy, ze nam tym raem nieco sprawniej pojdzie. Byloby dobrze, bym mogla troche popracowac przed urodzeniem drugiego malenstwa. Przy Robercie pomoze nam moja mama.