reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Kurcze, widzę, że mi na suwaczku wyskoczył 12 tydzień i w opisie jest m.in. napisane, że można zauważyć zewnętrzne organy płciowe. Nie za wcześnie to? Może w piątek na wizycie będzie coś widać? Wiem, że to co ja bym chciała nie ma tu nic do rzeczy (choć podświadomie marzy mi się córeczka)- najważeniejsze żeby było zdrowe:)

Mojej znajomej na badaniu w 12 tygodniu powiedział, że to będzie dziewczynka no i była. Mnie inny lakarz niestety nic nie chciał powiedzieć bo wg niego jeszcze za wcześnie i wszystko może jeszcze się zmienić.

pozdrawiam i zyczę miłego dnia

reklama
Witam w ranek poniedziałkowy!
Ja też już w pracy! Dziś 7 lekcji :-)
Ja wg ostatniego usg dziś u mnie jest pierwszy dzień 14 tygodnia. Strasznie szybko ten czas pędzi! Do lekarza idę za dwa tyg. i mam nadzieję, że poznamy płeć dziecka. Jest mi obojętnie czy chłopiec czy dziewczynka, oby zdrowe. R. chciałby chłopca, w wszystkie babcie wnuczkę :)
Miłego dzionka Majóweczki!

Kurcze, widzę, że mi na suwaczku wyskoczył 12 tydzień i w opisie jest m.in. napisane, że można zauważyć zewnętrzne organy płciowe. Nie za wcześnie to? Może w piątek na wizycie będzie coś widać? Wiem, że to co ja bym chciała nie ma tu nic do rzeczy (choć podświadomie marzy mi się córeczka)- najważeniejsze żeby było zdrowe:)
no ja w poprzedniej ciąży wiedzialam od 12tc a w pierwszej na połowkowym się dowiedziałam. Spradziły sie oba ale sprzęt super i lekarz specjalista. Standardem jest racze rozpoznawanie płci na połowkowym. Niektórzy się wahają, bo moga byc przekłamania np wydaje się chłopak, a to pępowina między nogami albo przerost łechtaczki (później się wchłania)

Ja się powaznie od wczoraj zastanawiam nad zmianą lekarza. Wcześniej chodziłam państwowo do takiej babki co tez najlepsza nie była ale przyynajmniej mnie badała. Ten co teraz niby jets uważanay za najlepszego lekarza u ans ale poza tym, ze jest świetnym specjalista od usg to myślę, ze jest dość leniwy i ma stosunek olewczy raczej. ALbo będę chodzila i tu i tu, bo z kolei na fundusz L4 nie dostanę

Kurcze, dzisiaj ide do pracy, koniec laby. Mój mąz dzisiaj mi powiedział,z ę powinnam dalej isc na zwolnienie, bo on mnie w pracy w takim stanie nie widzi :baffled: i oburzny, ze ja mimo to ide do pracy, szkoda, ze później swojego zdania nie wyraził :angry:
dobra, moze przetrwam

Dziewczyny, mam pytanie-od jakiś dwóch dni odczuwam tak jakby coraz większy nacisk macicy w brzuchu-tak dziwnie. Przypuszczam, że to dlatego, że rośnie...jak np leżę na wznak to mam takie wrażenie, jakbym na brzuch sobie jakąś cięższą książkę położyła. Też tak macie? Odczuwacie już powiększoną macicę?

ja od 3 dni w ogóle jakoś bardziej odczuwam brzuch ciężko mi to opisać...mam tylko nadzieje, że to nic złego.

Dziewczyny a jak tam wielkość waszych brzuszków? mocno już są widoczne?:) bo ja mam wrażenie że mój aż za mocno wyskoczył jak na ten etap ciąży...

mi się wydaje ze mam mały brzuch :)
za bardzo chyba nie rosnie hehe

tydzien temu polozna pobierała mi krew z reki i teraz mam siną żyłę i mnie ręka boli wrrr
w tym tyg ide na usg wiec wspomne cos o tej rece hehe a moze tez tak macie?

ja od 3 dni w ogóle jakoś bardziej odczuwam brzuch ciężko mi to opisać...mam tylko nadzieje, że to nic złego.

Dziewczyny a jak tam wielkość waszych brzuszków? mocno już są widoczne?:) bo ja mam wrażenie że mój aż za mocno wyskoczył jak na ten etap ciąży...
Mój był praktycznie nie widoczny (poza prześladującymi mnie wieczorami wzdęciami, ale rano się już chował ), ale od dwóch dni coś zaczyna się powoli pojawiać, także teraz pewnie będzie coraz bardziej widoczny ;-)
Martusia ja tez od ostatnich 3 dni czuje się fatalnie, do tej pory zero objawów ciąży, poza lekkim zmęczeniem czułam się rewelacyjnie, a teraz doszły mi mdłości, przemęczenie, duża potrzeba snu
i odpoczynku. Mam nadzieję, że tak samo szybko przejdzie jak i przyszło ;-)

Witajcie!
Wpadlam wczesniej,ale corcia mnie odlaczyla od zasilania i cos mi sie nie chcial pc wlaczyc.Oj,zeby sie tylko nie zepsul do konca,bo juz wiekowy laptop,a na kolejnego na razie nie moge sobie pozwolic :-(
Mialam dzis jakos ciezka noc,po pierwsze V obudzila sie i dopoki mleka nie zapodalam nie chciala sie uspokoic-fakt,wczoraj malo co zjadla,co nie jest w jej stylu.W sensie,maz jej dal,ale wolala mnie-nie bylam wstanie nawet wstac z lozka.Po drugie,budzilam sie jak poprzedniej nocy wiele razy,bo mialam koszmary-w tym zwiazane z wczorajszym dniem,eh...:-(
A dzis za to od rana mam niskie cisnienie i co chwile mi sie slabo robi,wiec ponownie nic nie robie tylko leze i sie "kisze". Dobrze,ze S pracuje tylko 5h,do 19,o ile nie bede mieli wezwania w ostatniej chwili.
Nie wyobrazam sobie,jakbym mogla isc do jakiekolwiek pracy w takim stanie,wiec podziwiam te z Was Majowki,ktore pracuje-szacunek!
Co do brzuszka.Ja mam juz znaczny,ale jakos w ostatnich tygodniach chyba sie nie powiekszyl.Chcialabym zwalic wine na tluszczyk,ale jego na brzuchu jak najmniej.Widac,ze w ciazy jestem.Za to sie wkurzam,bo jakies paskudztwo na czole mi powychodzilo i wlosy mi sie przetluszczaja niesamowicie,ale wiem ze z V mialam tak samo i tylko przez 2-3tyg,wiec mam nadzieje ze minie niebawem.Za to rosna w niesamowitym tempie i juz niebawem trzeba bedzie odswiezyc pasemka.Nie mowiac o tym,ze na twarzy wygladam jak zoombie,cienie pod oczami i blada skora-ale juz wiem,ze to tylko moja "droga" anemia sie powiekszyla,niebawem trzeba sie bedzie ponownie poddac badaniu krwi.
Ok,ale dzis za duzo pisze o sobie,a sensu nie ma;-)
Czekam na wiesci co z tym,ktore maja problemy i sie nie pokoja.

Aha...co do pasow.Kochane Kobietki,zapinajcie je!Bralam udzial w tylu wyjsciach do wypadkow,ze szczerze Wam powiem,ze ja bez pasow nawet z garazu nie wyjezdzam.Nie mowiac,ze dzieci musza koniecznie miec odpowiednie foteliki,a potem zawsze zapiete pasy - i nie chce slyszec,ze dzieci nie chca byc spokojne i siedziec na tylku zapiete - i to sie dotyczy tez doroslych! Jak uslysze,ze jezdzicie bez pasow to na Was nakrzycze!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No i ja mialam zawsze pasy zapiete,do konca ciazy,a nwet jak po cesarce do domu wracalam.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!

Ja tylko na chwilkę...dziś mam wizytę u gin i już się strasznie stresuję....od wczoraj miałam kilka skurczy (?) i ogólnie pobolewanie brzucha od czwartku...mnie też tak jakoś ciężko na brzuszku.

Odezwę się po wizycie i proszę trzymajcie kciuki:)

reklama
Do góry