reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

reklama
Hej

Mysio: Cennik sprawdź tutaj, my wlasnie zrezygnowalismy, może maja miejsca jeszcze. do roku czasu masz 600, po skonczonym roku wyzywienie, ale moze od maja cos innego znajdziesz.

My ze zlobka zrezygnowalismy juz - na panstwowy mamy male szanse - nie zerowe, ale male - za bogaci i trzeźwi jestesmy. Prywatny w ZG to najmarniej 800 PLN po roku, bo do 600 czesnego dochodzi 10PLN dziennie za wyżywienie. A za 1000 mozna juz miec nianie, więc w razie jak babcia zrezygnuje bedzie niania - niania jest bardziej mobilna niż żlobek, bo to ona przyjedzie;)) A o najtańszych nianiach slyszalam 400PLN - moze warto poszukac Zanetoo u Ciebie?

Ja mam w pracy Mexyk na kolkach, wychodzę po 17, czyli pracuje po 10h - ale to norma pod koniec roku w Poczcie - raz, ze to nasze "żniwa" i mamy bardzo duzo klientow, to jeszcze koniec roku to inwentaryzacja, nowe okresy rozliczeniowe, zmiana cennika - tak, tak - Poczta szykuje dla swoich klientow niespodzianke:)) Do tej pory mialam 8 pracownikow do rozliczenia w rownoważnym systemie czasu pracy - teraz mam 54:))) Bez butelki wina tego nie ogarne;)))

Coraz bardziej kocham L - ja caly dzien w pracy, przynosze robotę do domu tez, a on z malym sobie sam radzi, ja tylko sie bawie godzinke i karmie - reszta to L... Nawet zupy sam mu gotuje, w nocy ja spię w drugim pokoju a on z malym, zebym sie wyspala bo powoli jak zombie zaczynam chodzic... Mi zostaje "tylko" ogarnianie domu. Nikt w sumie nie napisal nigdzie, że okna na świeta musza byc pomyte;)) Ale to szalenstwo u mnie w pracy to przejsciowe - zazwyczaj uspokaja sie w polowie stycznia - czekam na to jak na zbawienie i ide na urlop - mam 25 dni z tego roku jeszcze;))

I teraz pewnie stane sie niepopularna jeszcze bardziej, ale jak ktos narzeka, że ma w domu pelno roboty to polecam isc do pracy na jakis czas - odkrylam, ze podczas mojej nieobecności nic sie samo nie gotuje, nie sprzata, nie pierze, nie kupuje, nie prasuje, nie myje... Gwarantuje, ze po jakimś czasie doceni sie wolniejsze obroty domowe;)

Pieszczoszka no nie:no::eek: ja korzystam dość intensywnie i wolałabym obniżki tak jak z gazem diś przyszło i mam o prawie 30 zł mniej co dwa miesiące(bo taka jest u nas częstotliwość okresów rozliczeniowych ),a w marcu jako 1 okres rozliczeniowy to o 120 zł mam mniej:-D

Azula - zmieniamy ceny na listy, krajowe i zagraniczne. Inne wszystko bez zmian. A listy to nie wiem czy podwyzka czy obnizka, dlatego napisalam, ze zmiana - bo w jednym przypadku będzie to podwyzka a w dwoch przypadkach obnizka - więc nie tak xle;)) Generalnie upraszczamy cennik i beda 3 przedzialy wagowe dla listów.

Flaurka :D patrzyłam właśnie na ten żłobek :p ale mnie 5h interesi, resztę zajmą się już babcie :D

Zanetaa superaszcze ozdoby :D ja jak już mały podrośnie to będziemy lepić z masy solnej i malować bo ja nie umiem nożyczek trzymać :p :eek:

Azula muzycznie będzie u Was na Święta :D

Seba zaniemógł... jak usiadł tak padł... nie do obudzenia, a ja ległam obok niego :p
Kupiliśmy choinę coś na wzór zdechłego badyla z gałązkami :D idealne 60 cm patyka :D teraz muszę tylko kupić kokardy maluśkie bombki i światełka i będę ustrajać :D

idę myć podłogę bo cała w błocie jest po dzisiejszym rozmrażaniu lodówki :O tragedia jakaś :p

Buziam :*

reklama
Flaurka to czym u was karmią w tych prywatnych żłobkach? U nas stawka żywieniowa za pełne wyżywienie bez względu na wiek dziecka wynosi 4,50 dziennie. Do tego opłata stała 150 zł miesięcznie i komitet rodzicielski od 45 do 55 zł w zależności od tego ile się zadeklaruje. Więc wychodzi około 300 na miesiąc.

Do góry