reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

flauraka ale moje okresy są nie regularne i tu problem ...
spirala niby powoduje poronienia a te tabletki z tego co mi wiadomo nie .Jedynie utrudniają plemnikom wyprawę :sorry:
katasza-na pewno nie...

mam ostatnio S dość.Zrobił sie rozkapryszony jak małe dziecko i uparty jest jak osioł... czasem mam dośc...!

reklama
Katasza - jeszcze nigdy nigdzie nie widzialam tak krotko acz tresciwie sformulowanego problemu zycia poczetego. Dzieki za to, nie myslalam o tym w ten sposob. Ja generalnie jestem nuetralna w tej kwestii - stosuje antykoncepcje (na razie zadna, bo moj gin mi robi wszystkie mozliwe badania swiata wciaż) ale na zabieg usuniecia bym sie nie odwazyla - dokladnie tak wlasnie - nie odważylabym sie, a nie, ze mam tu jakies spiżowe poglady.

Dziewczyny pracujace - korzystacie z godzinnej przerwy na karmienie? Tzn. 2x30 min? Ja nie korzystam, bo i tak po godzinach z pracy wychodzę, poza tym nie karmie - i wszyscy mi sie dziwią. No i mam w pracy 3 podwladne, ktore korzystaja z tej przerwy, a kazda ma dziecko 2 lata+... Nie wiem co z tym zrobic, ale czuje tu duzy szwindel, nie wiem co robic, ale chyba sie pochyle nad tym jednak, bo mi sie inne dziewczyny żalą. Oczywiscie ustawodawca nie pomyslal o ograniczeniu tego przywileju w czasie, liczac nie wiem na co. Jak to inaczej wyglada z pozycji przelozonego a inaczej z pozycji matki.

spirala niby powoduje poronienia a te tabletki z tego co mi wiadomo nie .Jedynie utrudniają plemnikom wyprawę :sorry:
katasza-na pewno nie...
OMG, Pieszczoszka - no nie pozwalasz mi zachowywac sie poprawnie na tym forum jak takie rzeczy czytam... Faktycznie, tabletka wczesnoporonna nie powoduje poronien, natomiast spirala z miedzia tak... Te tabletki dzialaja identycznie jak spirala, w przypadku gdy doszlo juz do zaplodnienia...

No a nieregularny okres i test owulacyjny - no po to te testy sa, by ta owulacje, zwlaszcza nieregularna wylapac;) Tym testem badasz poziom czegos tam w organizmie. To nie jest jakis kalkulator - tak tylko napisalam, w ramach uspokojenia, ales za to Ty ci snienie mi podniosla...

Ostatnia edycja:
Flaurka ja wychodzę wcześniej- łączę te dwie przerwy i w efekcie pracuję 7 godzin (choć chętnie "urwałabym " jeszcze kwadrans bo u nas czas pracy nieco inny) ale tu się odbędą pertraktacje. Zaniosłam stosowne zaświadczenie od pediatry mojego dziecka, że jest karmione cycem. Na razie nie myślę o żadnych "przewałach". Zobaczę jak długo uda mi się karmić. Ale raczej przeginać nie będę- skończy się karmienie to i wcześniejsze wychodzenie się skończy.

Katasza - no tu to ja wiem, ze Ty karmisz, A co mam zrobic z jedna pania, ktora ma 2 letniego syna, we wrzesniu byla bez niego 3 tygodnie w Kanadzie i wciaz z przerwy na karmienie korzysta?:))

Katasza - no ma:) Ja tez moge miec;) I jak ma to ja sie moge wycmokac;) Co najwyzej moge pogadac prywatnie, ale jak zechce "karmic" do przedszkola to nic nie zrobie;) No nic. Mi to w sumie nie przeszkadza, ale inne dziewczyny mi sie skarza, że tamte szybsciej wychodza, a wszyscy wiedzą, ze nie karmia - ale papier maja i ja jako przelozony moge sie cmoknac, przeciez cyckow jej ogladac nie bede;P

reklama
Flaurka dłużej to się chyba nie da:eek::no: ale cóż w razie co do muru i z koleżankami skarżącymi się komisyjnie sprawdzić;-).Ale ja jeszcze po 7 latach mleko miałam:-)no i zanim teraz w ciżę zaszłam też po naciśnięciu mi poleciało (może cały czas miałam????:rofl2:)

Do góry