reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Kurde nie moge skumac dlaczego to w polsce jest wszystko platne!!! 60 zl tabletka! Na leb upadli!! kupujesz i nawet nie wiesz czy trzebabylo brac :/ masakra!!

reklama
Pieszczoszka ja jestem wierząca i akurat na ten temat było w niedzielę u nas w kościele kazanie.Chrześcijanie nie zabijają (sam ksiądz powiedział ,że chodzi o te właśnie tabletki po te zabijają,a nie o antykoncepcyjne )wiem różni ludzie mają do tego różne podejście ale jakby ciąża to od samiuśkiego początku to jest człowiek i w nim już zapisane jakie będzie mieć oczy ,wzrost płeć itp.Ja Ci życzę byś w ciąży nie była jeśli ona nie jest w planie .Zresztą ja nie jestem niczyim sumieniem i tak zrobisz jak uważasz.@ życzę:tak:

Hehehe no jeszcze trochę. Jak nauczy się czytać to będę musiała zacząć niektóre książki chować i na cenzurowanym :-p Póki co niech się bawi i maca okładki, póki ich nie drze :-p

Swoją drogą ten de Sade to nie taka tragedia. Spodziewałam się czegoś bardziej pikantnego. A on po prostu racjonalizuje kazirodztwo, tudzież opisuje dziwne zbiegi okoliczności. Albo ja jakaś nieczuła jestem, albo to wcale nie takie straszne ;-)

Pieszczoszka - ja bym leciała do ginekologa, jakiegokolwiek byle szybko i po tabletkę. Nawet jeśli dość drogo, to taniej niż dziecko, a tego z tego co piszesz nie chcesz.

Mam chwilkę :) Dzieciaki śpią już od 1,5 godz. Ogarnełam nieco chatę,ugotowałam obiad,pomyłam naczynia,wstawiłam pranie,poczytałam trochę. Lubię jak mam taką ciszę i spokój.

pieszczoszka @ życzę,ale ja też bym na Twoim miejscu postarała się o te receptę skoro tak bardzo nie chcesz mieć drugiego dziecka. Bo dni nie płodne w Twoim przypadku jak miałaś 2 okresy w ostatnim miesiącu czyli masz rozregulowany cykl czyli to słaby pewnik,ze nic nie zaskoczyło.

Azula :) ja tez jestem wierzaca ale w tych sprawach bardziej ufam lekarzom, bo ksieza usiluja byc ginekologami, poloznikami, seksuologami, psychologami, politykami itd. A w kwestiach nalezacych do nich (afera z krzyzem) mowia "My nie mamy takich kompetencji". Pierw niech sie doedukuja...

Pieszczoszko serce wejdz na strone wpadka.pl - tam znajdziesz informacje co zrobic jesli nie uda Wam sie dostac tej tabletki. I nie daj sobie wmiwic, ze juz zabijasz dziecko - jesli zazyjesz ja teraz opozni owulacje i zagesci sluz. Dopiero zazyta pozniej nie pozwoli zagniezdzic sie zarodkowi.

dni nie płodne ponoć sprawdzają się przy regularnych okresach a moje takie nie są..
Umówiłam sie na jutro na 15 do ginekologa.Poprosze o recepte na te tabsy 72h i na anty.

dziecka bym nie usunęła ...a te tabletki pisze,że:

zagęszczają wydzieline tam w środku :p i utrudniają plemnikom dojście wiec to nie tabletki na poronienie

anik. dokładnie tak:)

reklama
Anik masz rację ale tylko pod warunkiem ,że zrobi się od razu usg które jednoznacznie stwierdzi ,że jeszcze nie ma owulacji ,zygoty.Teraz są super czułe aparaty .A tak to pewności brak

Do góry