reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Kugela....pieknie tam masz...
U mnie wszystko pod sznurek....emeryci w domu starcow,dzieci w przedszkolach,mlodziez nastawiona od przedszkola na sukces...jak w amerykanskim tanim filmie...
Jak ja tesknie za moim gdanskiem i normalnym zyciem...Dobrze ze czasem moja mama podleci z polska walowa :) troche normalnosci w tym wariatkowie...ale co sie nie robi dla .....

Zapomnialam dodac ze mamy plac zabaw taki publiczny ale nikt na niego nie chidzi bo kazdy ma swoj we wlasny ogrodzie..paranoja

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie majóweczki.
U nas nocka lepsza, choć wciąż nie idealna. Karmienia chyba 3 ale bez wiszenia na cycu i gryzienia więc progres zauważalny.
Dzisiaj wielkie pieczenie pierniczków. Ciasto od wczoraj w lodówce. Jeszcze jakiś obiad muszę stworzyć.

Suse- ja cały czas marzę o zostaniu kuratorem sądowym (na razie jestem społecznym). Mogłabym wtedy połączyć moje dwie pasje- psychologię i kryminalistykę. Nawet skończyłam studia podyplomowe z psychologii śledczej. Może nie do końca praca kuratora wpasowywałaby się w wykształcenie ale czemu nie.

Spadam na śniadanko.
Spokojnej niedzieli.

Witam sie i ja! Nocka calutka przespana.Padlam wczoraj ogladajac z rodzinka ostatni "Madagascar".Leo wczoraj zjadl o 18,zasnal przed 21,a wstal dzis przed 6 (ja spalam do 7,wstal S do niego) na papu,szybko zasnal i teraz pare minut temu sie obudzil oficjalnie.
Dzis wielkie malowanie,odkazanie etc...a po poludniu mamy gosci na herbacie i prezentach,a wieczorem przyjaciolke na kolacji.
Milej niedzieli i spokojnej!!!

Ale tu dzis cisza :) ja dzis pierogi lepilam pol dnia :) i ciasto na pierniczki gotowe! Za tydzien idealne do pieczenia :) pozdrawiam

Skladniki:
-1 kg maki
-2 jaja
-4 lyzeczki sody
-1/2 szklanki mleka
-20 dkg cukru
-50 dkg miodu plynnego
-1 kostka masla prawdziwego
-30 g przyprawy do piernika
-1 plaska lyzka kakao

Do miski wkladamy wszystko procz masla. Maslo topimy i wlewamy, a sode rozpuszczamy w mleku i dopiero dolewamy do reszty skladnikow.
Zarabiamy ciasto i odstawiamy w chlodne miejsce najlepiej na kilka dni (u mnie stoja jeden dzien). Walkujemy ale nie za cienko i pieczemy na 170 stopni po 10 minut. Nie pieke na srodkowym ryszcie tylko o jednen wyzej na pergaminie.

Mozna skleic dwa do kupy wkladajac dzem w srodek :)
Polewa na wierzch i ozdobki :)

Witam:)
Ja dziś chodziłam chyba z 3 h po centrum handlowym za poszukiwaniem koszuli i spodni dla S.
Sukces koszula kupiona ale spodni nie ma dalej;/ A ja to już kompletnie masakra.Jutro jeszcze sie wypuszcze w miasto.
Laura była z nami w centrum i spała całe te 3 h!!!! a teraz szaleje i pewnie pujdzie spać o 0:00 jak nie później he:p

Gardło mnie dziś tak boli ,że mówie jak przepity alkoholik :D

Godzine temu piekłam babeczki bo Sebie sie umyślało i błagał mnie żebym mu je zrobiła..
zjad jedną i poszedł spać :D hehe

azula buziaczki na 7 mies. dla Twojej calineczki ;*

reklama
Do góry