reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Hej u nas noc jak zwykle zła :( Mały śpi a ja korzystam z ciszy i piszę w spokoju ,jak wstanie zacznę porządkować jego ciuszki trzeba już poprzeglądać które małe i wyciągnąć większe i zabiorę się za sprzatanie
Zanetka to który rocznik jesteś bo myślałam że ja jestem najmłodsza bo jestem 89
TY to masz z tą swoją rodziną ja nie nawidzę jak ktoś jest taki fałszywy normalnie nie mogę takich ludzi ...

Pieszczoszka współczuję nocki ...i bólu zęba wiem co to znaczy bo moje zęby są w tragicznym stanie przez ciążę i karmienie a dziś mam wizytę u dentysty ułamał mi się ząb 4 ten co mam mieć leczony kanałowo i wyglądam jak stara baba bez zęba wstydzę się uśmiechnąć
Fiorę szkoda że spotkanie nie wypali zawsze to jakaś odskocznia od codzienności , egoistyczni są ludzie niestety ...
olisia to fajne zawsze to nie trzeba wydawać ze swojej kieszeni :)

reklama
a u mnie teraz + 2 stopnie !!!:-D

kurcze nie wiem co z tą moja Laura . Przez sen ciągle siada... pozniej sama sie kładzie znowu spi na siedząco i tak w koło ;/

kasiula ja wczoraj jak szłam do dentysty to tak mnie brzuch ze strachu bolał .. mam juz dosc! a jeszcze jedno kanałowe mnie czeka ale dopiero po nowym roku.teraz mam zatrutego tego zeba...

mi sie dwie ósemki ukryszyły górne ale nie widac bo w chu.. daleko są hehe

no niby macie rację, zleję ją i pewnie nie będę komentować, ale wkurza mnie to strasznie. i jeszcze myślę co w końcu z tymi prezentami. nie stać na kupno wszystkim, a wszyscy nam kupią (wigilia w tym roku u rodziców Miśka i wszyscy będą), będę się z tym źle czuła, i wstydziła, a ile komentarzy będzie i obgadywania za plecami.. no trudno, jakoś to przetrzymam..

Fiore - tak, ludzie są okropni, ale odpoczniesz za to bez wyrzutów sumienia. i wiesz co? ludzie, którzy mają dzieci są o wiele bardziej zorganizowani i odpowiedzialni. widzę po nas - zawsze gotowi do wyjścia, umawiamy się kiedy możemy, ogarniamy siebie, dzieci, wyjazd, pobyt, powrót. nie ma z tym problemów, a właśnie wspaniała szwagierka wiecznie spóźniona, rzadko się może spotkać, taka nieodbyta.. dopiero się zacznie jak urodzi - źle jej nie życzę, ale dobrze wcale!

kasiula - luty 89' :D

@zanetaa: nie przejmuj sie tym w ogole! Ty myslisz o swojej najblizszej rodzinie i tyle:) u nas jest juz od ok 3 lat tak ze kupujemy tylko dzieciom w rodzinie i miedzy soba tzn ze maz z zona :) no i zarlo tak dzielimy zeby kazdy cos zrobil! Dla mnie to bez sensu zeby kupowac te prezenty na chama aby sie tylko pokazac!! Najwazniejsze sa dzieci a my dorosli przeciez nie wierzymy juz w mikolaja!!
P.s tez mam na imie Zaneta :) pozdrawiam :)

jeanta- zorientowałam się jak masz na imię;p fajnie, rzadko mam okazję spotkać inną żanetę:)
to byłby świetny pomysł, ale u na nie ma szans - trzeba się pokazać, nawet jak się kupi psikacza za 20 zł, to trzeba, wielcy katolicy, a ważne są prezenty, nie bóg. każdy mój sprzeciw zostanie wyśmiany i olany, tak ja z mikołajem, mówiłam żeby nic nie kupowali dzieciakom, wystarczy mikołaj z czekolady, ale nie - nakupowali full słodyczy (mimo, że wiadome było, że Misiek w pracy dostaje 2 paczki dla Bartka (jedna dla Hani, ale wiadomo, że nie zje tych słodyczy)) i zabawki, mało, bo mało, ale mogli się wstrzymać.
i gdzie kurczę ta atmosfera oczekiwania na święta? rozwiała się po kątach:p

@Zanetaa: no ja tez spotkalam w zyciu doslowie 3 Zanety :) hehe ogolnie z imienia nie jestem zadowolona ale niech juz bedzie mojej mamie :) teraz wiem ze nie jesg latwo imie wybrac :)

Szkoda ze tak rodzina do tego podchodzi! Najgorsze ze potem dzieci kojarza swieta z prezentami a nie z koleda, oplatkiem czy pasteka w nocy!! U nas nigdy za wiele prezentow nie bylo ale i tak wspoinam swieta barszo dobrze :)

ja chyba też 3 plus jedna Ty:) mi się moje imię podoba, widywałam ludzi o o wiele gorszymi. do mnie moje imię pasuje, wymawia się je "twardo" i "ostro" - to cała ja:D

ja jestem niewierząca, więc za bardzo mnie to nie rusza, ale skoro uważają się za wielkich katolików to powinni być skromni, prawdomówni, i właśnie narodzenie jezusa powinni przeżywać, ale nieeee - po wigilii będzie popijawa większa niż w imieniny! taka hipokryzja na całego. moja rodzina jest stuknięta i to zdrowo, ale nie wiem, czy tak bardzo jak Miśka..

Pieszczoszka - ja już nie panikuję, choć przez myśl mi ciąża przeszła (ha! J. by się wściekła:D), miałam mieć @ dwa dni temu i nie mam, ale pobolewa mnie brzuch, uda, i jajnik lewy, więc już niedługo. a w zeszłym miesiącu? przeszło 2 tygodnie spóźnienia! to chyba się jeszcze hormony nie unormowały. mój wiekowy gin (odbierał porody mojej babci) mówi, że organizm dopiero po 9 miesiącach wraca do stanu "sprzed".

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie. Jestem niewyspana, nieprzytomna, rozdrażniona, energii zero i do tego boli mnie głowa. Pasowałoby jakieś przygotowania na święta poczynić, a ja marzę tylko o tym żeby odpocząć. Mam nadzieję, ze u Was lepiej.

Do góry