reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

anete to pogratulować męża jednak chyba coś ten Twój wyjazd zdziałał same plusy ty się oderwałaś od codzienności a mężulek coś zrozumiał:-D a z ząbkowaniem mamy to samo już od 19 2 razy mały się wybudził i dalej się kręci, a co to będzie za noc ...A mój mały jeszcze nie siedzi ani mu się widzi ale przyjdzie jego czas jeszcze :-D

Pieszczoszka ja różnych podkładów używam nie mam jednego stałego ten co dziewczyny pisały to też mam ten z loreala i na początku bardzo mi sie podobał ale teraz jakoś tak dziwnie mi na twarzy wygląda a planuję zakupić ten z reklamy z maxfactora zobaczymy czy zostanie moim podkładem stałym a maluję się jak gdzieś wychodzę lepiej się czuję i wyglądam ..:-)

reklama
Gratki anik:)

Dziewczyny, no ladne panny dla mojego Huberta rosna, oby tak dalej:)

Ja po prawie dwoch tygodniach w pracy moge dokonac pewnego podsumowania:

Czas zap....rza jak szalony - wstaje o 6.15, w pracy od 7 do 15, dom i maluch i nie wiem kiedy robi sie wieczor i odpadam...

A tak szczegolowo - w pracy odnalazlam sie swietnie, nowe miejsce, nowe zadania, nowi ludzie - ja to lubię, nie lubie stagnacji. Widze tu dla siebie "pole do popisu". Jak wracam do domu to maluch juz jest - babcia z dziadkiem przywożą - a maly jest normalnie jak z katalogu:))) Strzela usmiechami, gada do siebie, zaczepia nas, bawi sie bez marudzenia, pieknie je z butelki, cycka nie pamieta. Dzisiaj odbyl swoj pierwszy samodzielny spacer:)) Lezal na brzuchu na kocu i bawil sie kaczuszka do kapieli, kaczka mu sie poturlala pod stol no i on ruszyl za nią:) Jak dżdżownica:))) Unosil tylek w gorę, zapieral sie rekami i nogami odpychal sie od podloża, i znowu tylek w gorę;))) Mamy to nagrane na kamerze - normalnie aż sie poplakalam:)))

Maly je papki, ale dostaje biszkopta codziennie i ja widze juz po tym, ze na BLW u niego za poźno - on juz ma dobrze wyksztalcony odruch polykania i krztusilby się jedzeniem. Z malym jest babcia w dzien i ona daje mu obiadek (ja gotuje sama i daje juz gotowe), wiec na razie je papkowate i bez grudek, bo nowości ja wprowadzam w weekendy - w ten weekend bedzie miesko po raz pierwszy podane w sobote, a w niedziele nie bede blenderowac tylko pogniotę widelcem.

Z gotowaniem mam cyrki, bo dla siebie dietetycznie a Leszkowi normalnie. I tak dzis zrobilam dwa bigosy: jeden z grzybami i indyczym udem bez skory a drugi na zeberkach i z grzybami i kielbasą;)) pomrozę i kilka obiadow bedzie - ja namietnie zjadam na obiad skrzydelka pieczone - moge to jesc codziennie - z salatka z pomidorow i cebuli z jogurtem:))

Jutro ide do gina zalozyc spirale - troche sie cykam, nie powiem:) A w piatek idziemy na Andrzejki, takie z orkiestra i tancami:))) Babcia bedzie z Hubim, a mamusia idzie w miasto, jak dzik w żołędzie - jedno jest pewne - nie bedę kierowcą na tej imprezie;)

Ja aktualnie z podkładem zaszalałam dość mocno, kupiłam Clarins - Cera - Teint Haute Tenue SPF 15 w Douglas.pl - dokładnie ten. Szczerze - nie miałam lepszego, zachowuje się jak podkład, korektor i puder w jednym - już nic wiecej na niego nie trzeba. Ja tylko odrobinę różu używam. Ma w sobie filtr, co prawda niewielki, ale jakiś tam ma i fajną, nie lejaca konsystencję - na zimę super.

My Sylwester w domu, no bo gdzie z Pyzą możemy iść :-D mamy ewentualnie możliwość wyjścia do znajomego, ale to z Krzychem - zobaczymy jeszcze.

Ach Olisiaa - ja nakładam suchą gąbką podkład... tzn, wklepuję go - powinno się zwilżoną?

Ostatnia edycja:
annte super ze jakos zaczyna sie układac z mężem :-)
Ola sama jeszcze nie siada, ale jak ja posadze to jakas chwile sie utrzyma ale tylko pochylajac sie do przodu i zapierajac sie raczkami o podłoge.
Powiem wam ze ogladałam dzisiaj zdjecia mojej kolezanki ktora rodziła w ten sam dzien co ja-razem na porodówce lezałysmy i jej mała juz sama stoi w łóżeczku szok
NAtalka1704 my tez spedzamy sylwestra w domu

Własnie dziewczyny pytanie: JAK SPĘDZACIE TEGOROCZNEGO SYLWESTRA ?

widze ze Pieszczoszka i Annte na balety;-)...no a my chyba w domku bo nie ma z kim dziecia zostawic i narazie planów niet :no:

My co roku mieliśmy domówkę, a teraz z racji tego, że jesteśmy już ustabilizowanymi i powaznymi ludźmi z dzieckiem to idziemy na imprezę organizowaną. Bal na 100 par :)
Tylko kieckę trzeba skołować. Co jest teraz modne???

Małą podrzucamy do dziadków, mamy do nich z naszego balu 5 minut autem, więc w razie co podjadę.

Jutro ide do gina zalozyc spirale - troche sie cykam, nie powiem:) A w piatek idziemy na Andrzejki, takie z orkiestra i tancami:))) Babcia bedzie z Hubim, a mamusia idzie w miasto, jak dzik w żołędzie - jedno jest pewne - nie bedę kierowcą na tej imprezie;)

Flaurka, kochana napij się za mnie, jak ja marzę o tym, żeby sie napić alkoholu normalnego, normalnie wódki z kieliszka, a nie tego wstrętnego Radlera.

Flaurka- super że powrót do pracy taki udany. Mi został jeszcze tydzień i z dnia na dzień chce mi się wracać co raz mniej. Ale jakoś to będzie. Na szczęście tylko 2,5 tygodnia a potem 1,5 tygodnia wolnego i dopiero po nowym roku ruszam pełną parą.

U nas z jedzeniem niezblendowanych pokarmów problemu nie ma. Połyka elegancko nawet kawałki. Banana i jabłko dostaje do łapki i jest przeszczęśliwa.

Z gotowanie to już zapowiedziałam mężowi, że pierwszego dnia mojej pracy jak będzie wracał do domu to ma pizzę kupić po drodze. Potem jakoś mam nadzieję sobie czas zorganizuję.

My na imprezy się nie wybieramy ani na Andrzejki ani na Sylwestra. Smutny koniec roku mamy ale i tak czasem bywa. No chyba, że pojawi się opcja spędzania sylwestra ze znajomymi i ich dziećmi. Jeden 3 latek i 2 roczniaków plus nasza Ula. Ale to raczej mało prawdopodobna opcja.

Annte moj sam jeszcze nie siada ale widze ze juz cos próbuje , jak sie go posadzi to juz sporo minut posiedzi i sie nie obali :tak: hmmm co jest modne ?? wiesz ze ja nie wiem :p przez ten okres ciazy i teraz nigdzie nie wychodzilam jestem na bakier z sukienkowa moda :sorry2: moze zajrzyj na allegro ,wazne zeby na tobie dobrze lezala i tobie ma sie podobac ;-)

anik. tak powinno sie zwilzona bo lepiej sie podkład rozprowadza a jak nie gabeczka to ciepłymi opuszkami palcy sie wklepuje, bo ciepło i wilgoć powoduje ze podkład ładnie sie wtapia w skóre.
Powiem ci ze jak ja robie na szybko makijaz to tez albo sucha gabeczka nakładam, albo palcami ciach ciach i gotowe :)

reklama
Katasza - bedzie dobrze w pracy - sama zobaczysz. Ja po pracy, choc jestem umyslowo wypluta nieraz, to w domu nabieram jakichs nadludzkich sil i zajmuje sie malym chłopcem, duzym chlopcem, mieszkaniem (dzis wycieralam meble, odkurzalam, umylam podloge i zrobilam dwa bigosy) i jeszcze mam czas na komputer czy tv...

Hubert odkad wstaje o 6.30, nie ma zadnych problemow ze spaniem - i babci spi dwa razy po ok 1,5h, w domu juz go nie kladziemy po poludniu, za to o 19 kapiel, butla i nynki lulu - dzien w dzien spi od 19.30 z - uwaga, uwaga... 1 karmieniem o 3 w nocy!!! Czego nie dokonal cycek, dokonala butelka z mm... A wczoraj to w ogole mialam swięto lasu, bo przespalam cala noc - Leszek malego ogarnial w nocy a ja bezczelnie spalam, bez pobudek, bez mietolenia cyckow...

No i każdemu zycze tak prostego zakonczenia cycowania - mały nie chce cycka, wiec nie placze za nim, a ja nie mam zadnych zastojow, twardych cyckow itp. Mam mleko jak pocisne, ale nie ma zadnych wyglupow.

Do góry