reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Czarnula trzymaj się kobitko mam nadzieję że po rozmowie wszystko się zmieni i będzie dobrze, ale tak jak napisała zaneta straszenie rozwodem nic nie da powie ,,idz sobie,, A szkoda że nie masz znajomych tam jak byś się czasem wyrwała na pewno byś się lepiej czuła..
U mnie podobnie jak u Anik mój mąż ciągle pracuje nigdzie nie chodzi z kolegami bo on nigdy czasu nie ma , bo pracuje i z tą pracą przesadza bo nie ma go w domu ciągle a ja się denerwuje bo czasem też chcę odpocząć , ale wnioskuję z opisów waszych że większość facetów jest ciągle zmęczonych po pracy i taki nasz los matek ...
litle nina ja młodego ubieram w kombinezon rajtki i body z długim rękawem a na spacery staram się ostatbio wychodzić codziennie jak nie pada deszcz
kugela najlepszego dla Twego półroczniaka
Ja mam niekapek z campola mały ciągnie go i wydaje mi się że za dużo leci bo wylewa się z buzi ..

reklama
Hej lasencje

Czarnula - no trzymam kciuki za postępy w komunikacji i życzę dobrego nastawienia.

Te panie, ktore deklaruja sie, że nie beda nic w domu robic jak wrócą do domu - ciekawe:) Ja chocbym na pysk padala to w brudnym pokoju siedziec nie dam rady - ja lubie miec porzadek, troche bardziej niz przeciętny czlowiek, więc ciężko wymagac od przecietnego czlowieka (w tym wypadku Leszek) by codziennie kurze wycieral... Za to rano ja wstaję, myje się, maluje, ubieram i fruuu do pracy - a chłopaki wstaja jak mnie już nie ma i to Leszek mlodego budzi, karmi, ubiera, zawozi do babci (30km w obie strony wychodzi) - i jakos do głowy nam nie przyszło sie targować o tą pracę w domu. A w nocy z niedzieli na poniedzialek Leszek zrobił cos takiego co ostatecznie mnie utwierdziło, że jest odpowiednim materialem na tatusia - jak młody obudzil sie o 2, po godzinie snu ja wstawalam do niego, a Leszek kazał mi połozyć sie od ściany a on ogarnie mlodego, bo ja jutro ide do pracy i muszę sie wyspać... No rozwalil mnie wewnetrznie...

A w pracy mam wyjazd na caly dzień w piatek i we wtorek - co dalej to jeszcze nie wiem, ale nie maja litości - male dziecko czy nie, bede duzo kursować. No i tu mam spokojna głowę, bo Leszek sobie poradzi, nawet z 2-ką, bo w piatek i we wtorek bedzie też Amelia... Raz juz zostal z nimi sam na noc i nie było nawet smsa, kiedy wracam...

Tak więc nie mam nic przeciwko gotowaniu obiadów po pracy, tym bardziej, ze ja też chcę zjeść cos ludzkiego:)

Litle na spacer to co dzień chyba ,że wieje ,że łeb chce urwać jest syberyjski mróz lub leje ,że psa byś nie wygnała.Najlepiej co dzień dziecko bardziej się hartuje:tak:,a co do ubioru to dziecko zawsze trochę cieplej jak siebie bo ono jeszcze niechodzi tzn np ubrana podobnie do mnie(pod względem warstw i grubości) + śpiwór w wózku lub koc.Flaurka Ty to masz dobrze:-):tak:ale mój M też taki sam dziś zrobił ciasto:-DSzkoda,że z małym będziesz mniej :-(

Little nina ja mała ubieram bodziak z krót,bluzeczka,rajstopki,spodenki kurteczka,kocykiem przykrywam.Wychodzimy codziennie na spacer,chyba,ze mocno pada to zostajemy w domu.

Witamy
Tyle piszecie ze nie nadazam szczegolnie po jednym rumiku z cola ;)
Dzisiaj mamy 10 rocznice a nasze dzieci maja ..Sarah 7 m-cy a Colin 27 m-cy wiec duza okazja do swietowania.
Wspolczuje klutni z mezami...moj to swoim nietaktem i brakiem czulosci i troskliwosci bije waszych na maxa ale niechce mi sie o tym juz gadac.
Niekapek dokrylam superowy jak juz ktoras napisala ze go ma...Nuk
Ja kupilam synkowi 3 ke z twardym ustnikiem ale nawet Sarka daje rade z niego popijac.
Czytam was dalej i moze jakas blyskotliwa mysl mi przyjdzie do glowy...
Moja corcia szaleje w koj u z zabawkami...kiedy ona padnie...?

Nieskromnie dziekuje i sama sie dziwie jak ja wytrwalam z tym panem tyle lat..........chyba se pomniek w ogrodzie wystawie albo chociaz popiersie..la co..!

Azula - to Ty masz lepiej:)) Mój ciasto to potrafi zjeść, i to musi byc odpowiednie - żadne z owocami, żadne z galaretka, kruche tez nie a drozdzowe to nuda... W efekcie jedyne co piekę to murzynek i makowiec - to je chetnie:) Leszek chetnie lapie sie za opieke nad małym: całosciowo - nawet pierwsze karmienie cycem to jego dzielo, bo ja lezalam w połogu tylko i ryczałam, a on malego mi do cyca przystawiał i krwawiące sutki w paszczę potomka wciskał:)) Sprzatanie to potrafi ogarniac kuchnie i łazienkę i odkurzać. Takie finezyjne czynności jak wycieranie kurzy, porządkowanie na polkach, ukladanie ciuchow w szafkach to juz nie - nie ma takich potrzeb estetycznych jak ja i robi to po swojemu - czyli byle z wierzchu wygladalo, ze jest ok:)

Kugela - soczysty buziak dla poł-jubilata;)

reklama
hej :) wrocilam i postaram sie juz byc na biezaco :) w ostatnich dnich dorobilam sie nowej szafy, prawie ogrodzenia domku i psa :) szafa ok, ogrodzenie tez, pies a raczej sunia jeszcze nie wiem bo dopiero sie poznajemy ;)

suse, wszystkiego naj dla calej Waszej czworki :)

kugela, wielki buziak dla polrocznego Oliego :) :*

czarnula, kciuki za Was, macie takich fajnych chlopakow, musi byc dobrze!

Do góry