reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Pieszczoszka - Nutelcia pokazuje "nerwy" jak np coś chce dostać, a ja nie pozwalam - wyciąga smoka z dziuba, krzyknie i wsadza z powrotem. jeśli czegoś chce bardzo, bardzo to wywija rączkami, pręży się i piszczy aż nie dostanie, albo nie zaoferuję jej czegoś lepszego.

noc o niebo lepsza, bez wożenia w wózku mimo ciężkiego usypiania. Barti przyszedł dopiero nad ranem, ale i tak nie spałam 2h, bo po 3 jak nakarmiłam Nutkę to coś mnie zaczął brzuch boleć, więc próbowałam sobie przypomnieć kiedy miałam ostatni okres.. i albo spóźnia się tydzień:szok:, albo ma być jakoś teraz - nie zapisałam sobie, więc kombinowałam - oglądałam zdjęcia - na jednym mam plaster, więc obliczałam kiedy mogła wypaść@.. panika sięga zenitu, to byłby koszmar i wpadka jakich mało...

reklama
A u nas noc byłaby niezła ale 2 noc z rzędu me dziecię wali kupiszona w samym środku ciemnej nocy i urządza recytację lub śpiewa.Cyca 2 razy i to jest ok ale nie lubię wstawać i przewijać bo potem ciężko zasnąć.Anik co do tego machania rączkami to czy byłaś u neurologa.Może to jakieś napięcie mięśniowe?Pieszczoszka na razie jakiś nerwów nie zauważyłam Za to przy cycaniu odrywa się od ssania po kilka razy uśmiecha się i znów pije co jest o tyle miłe co denerwujące bo karmienie się mocno przeciąga.

witajcie! nocka nawet wzgledna, narzekac na Olci eni emoge, ale z ato ja spałam dzis niespokojnie jakies koszmary mi sie sniły :-(
Pieszczoszka ja jeszcze ni eobnizam dna od łóżeczka bo Ola sama nie siada ale jak tylko zobacze ze jej głowa w pozycji siedzacej wystaje poza szczebelki to z marszu obnizam :-)
Jesli chodzi o nerwy to jest tak jak u Zanety ze zaraz sie prezy i piszczy i wymusza na nas :angry:
Yolanta co patrze na Wasze zdjecia jestem pod wrazaniem czuprynki-jest boska
Żaneta oby to tylko spóźnienie było :-)

Pieszczoszka moja swoje nerwy pokazuje przy ubieraniu,placz,pisk,prezy sie i wywija raczkami i nozkami,bordowa sie robi ze złosci,a i jeszcze jak wymusza zeby ja wziasc na raczki to tak samo.

Czesc dziewczyny- kijowy mam dzisiaj dzien- glowa mi peka... nocka ok, taka jak zawsze ale ja czuje sie mega zmeczona- nie wiem dlaczego- ten 3dniowy wypad kosztowal mnie tyle nerwow ze czuje sie bardziej wypompowana jak zrelaksowana- no coz przynajmniej cos zobaczylam i nie siedzialam z moim nerwusem w domu:tak:
...apropo nerwow pieszczoszko to powiem ci ze nam trafil sie wlasnie taki przypadek nerwuska chyba :-D jak mu czyszcze nosek, zakraplam badz zapinam pizamke przy szyji to odciaga moje rece, wywija sie, badz mnie bije:szok:
Jak odejde za daleko i za dlugo mnie nie ma to jeczy, wrzeszczy jakby go ze skory obdzierali- normalnie nie da sie tego sluchac- i to nie placz z lzami to wrzaski nerwuskowe! Ale co sie dziwic- tata nerwus, mama nerwus to i synek nerwus....
powiedzcie mi prosze co wy robicie jak was juz sytuacja przerasta? jak czujecie ze zaraz wybuchniecie? ostatnio znowu mam kryzys i chodzi wlasnie o te jego jeczenie i wymuszanie wrzaskami wszystkiego- dzis sobie korki do uszu zalozylam bo nie chcialam znowu eksplodowac:-:)-(

I bylabym wdzieczna jak mi ktoras podpowie jak to zdjecie z zabkami wstawic ze strony pierwsze zabki

Dzis idziemy na kontrole bioderek.,,,mam nadzieje ze juz ostatnia, ze wszystko w porzadku:tak:

ja jak mam już kompletnie dość to daje na chwile małą Sebie i ide na balkon sie przewietrzyć..
Czasem mam ochote wrzeszczeć i wyć jak wilk:-D

a ja mam pytanie ile obecnie wasze dzieci śpią w dzień ? bo moja w sumie tylko 2 h:-( więc nie wiele.. robi sobie drzemki po 10 min i jej wystarcza

dzien dobry
u nas nocka ok 2 karmienia jedno przed 24 a drugie ok 5 no i tak jak u ciebie AZULA od kilku dni kupsztal w nocy .... niewiem co jej sie przestawiło zawsze rano robiła
PIESZCZOSZKO moja tez nerwy pokazuje np chce mnie ugrysc hehehehe no i te rekawko to wtedy nawet wzrokiem mnie zabija larwa jedna hehehehhe
YOLANTA boski fryz normalnie chciałabym zeby Klaudia takie miała
ANDAV zaraz spojze i moze cos pomoge

i ja mam pytanie za milion dolarów :))
jakie macie buciki tzn kozaczki dla maluszkó bo ja mam takie z pepco i kurczaki tk jej spadaja ze masakra nawet minutki nie ma ich na nogach niewiem co mam robic
SHE &&&&& za szczepienie
Żaneta hehehehhe zeby było jak chcesz w sumie 3 babol ???? czemu nie masz juz wprawe heheheheheheh

No tak pieszczoszko ja tez czasem mam ochote wyc i co najgorsze wsadzic mlodego do pokoju, wsadzic korki do uszu i nic nie slyszec- niestety siedze sama do 16tej, czyli ostatnie 3 godziny dnia mlodego bo o 19tej to on juz spi, tatus moze mi teoretycznie pomoc i czesto tak jest ale jak pisalam on tez z tych nerwowych i jakos nie potrafi jeszcze sie nim dluzej zajac bo nie wie co ma z nim robic, wiec suma sumarum jestem z nim caly dzien a tu jeszcze trzega 90m2 posprzatac, ugotowac itd. a przy moim wymagajacycm wylacznego oddania synku to nie lada wyczyn i mega stres a stresy zajadam ciastkami i coraz bardziej odbija sie to na mojej figurze- zaczynam unikac aparatow fotograficznych:-(

o matko ale dzisiaj narzekam- masakra- sorry- mam gorszy dzien.

Moj spi wlasnie teraz o potrafi spac 30 min, czasem 1 godzine czasem 2- tego nigdy nie moge przewidziec- no i po poludniu drzemie z 30 min, badz godzinke- to zawsze jest roznie.

Ostatnia edycja:
reklama
a ja mam pytanie ile obecnie wasze dzieci śpią w dzień ? bo moja w sumie tylko 2 h:-( więc nie wiele.. robi sobie drzemki po 10 min i jej wystarcza
moja ma 2 lub 3 drzemki prawie po 2 godz jezeli ma tylko 2 ty zawsze sie staram zeby spała 3 godz a wiec po 2 godz daje jej cyca i zasypia jeszcze godz i te drzemki sa zazwyczaj dogodz 16-16,30

Do góry