reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Witajcie! ojojoj ale mam do nadrobienia, chyba nie bede w stanie wszystkiego doczytac. Przeleciałam strony "po łebkach" i widze ze troche sie działo tutaj. Suzi &&&& za Ciebie i Alusia, wracajcie szybko do zdrówka, az mi smutno ze tyle musicie przechodzic
Mysio Fiore i wszystkim chorujacym mamusia i maluszkom zdrówka
Gratulacje dla wszystkich bobasów które w ciagu kilku dni konczyło swoje magiczne 6 miesiecy :*****
Jezeli kogos minełam to przepraszam ale nie jestem w stanie wszystkim odpisac po kilku dniach nieobecnosci
U nas wszystko ok mamy długi weekend bo maz ma urlop wiec cieszymy sie wspolnymi chwilami z mała i duzo spacerujemy. Wczoraj odwiedzilismy tesciów w srode i czwartek bylismy na grobach i tak nam uciekło te kilka dni. Dzis troche luźniejszy dzień ale ok 15 idziemy do znajomych i pewnie wrócimy ok 19 aby uszykowac Olke do spania. Aha bym zapomniała mamy pierwszego zębolka

Suzi trzymajcie sie dzielnie , bedzie dobrze&&&&& ,niech sie juz skonczy zla passa u Was

Kugela ja tez jeszcze bez @

Wiki &&&&& za meza

Olisia gratuluje zabka , u nas brak

buziaczki dla kolejnego polroczniaka - Kubusia

Synus wlasnie kimnol a my czekamy na znajomych maja zaraz wpasc na kawke , wiec wieczor zapowiada sie milo:)

Milej soboty i duzo zdrowka dla chorowitkow

andav dla Twojego szkraba też buźka.

Ja już wróciłam.Laura świetnie się czuje i jest dziś grzeczna:)

Dałam dziś na kolana kuzynowi Laure i poszłam do wc. Wracam a Laura je szarlotke:szok:
Pytam kuzyna co ty jej dajesz zwariowałeś.A on do mnie ona chciała ciacho .. sama jesz a jej żałujesz:szok:
kuzyn chciał dobrze więc nie zrobiłam afery :p

Pieszczoszka - moja Hania też już jadła szarlotkę, ale domową - jedynie mąka i masło są sklepowe, a i tak w wyższej półki.

jestem zmęczona i znudzona.. do tego męczy mnie zgaga..
noc okropna, ale tym razem popalić dał Barti - obudził się o 00;20 i miauczał, bo go ząbek boli - 2 razy wstawałam myć mu zęby i raz po syrop, a ile go prosiłam, żeby nie skomlał, bo ubudzi Hanię.. oczywiście jak on się uśpił o 2;10 to obudziła się Hania, nakarmiłam ją i zaczęło się kurowanie na korkowanie.. :crazy: kompletnie się nie wyspałam, zwłaszcza, że wcześniej była szwagierka z chłopakiem i troszkę podrinkowałam - przy wstawaniu miałam w głowie karuzelę... ale co tam - fajnie było, smiesznie w każdym bądź razie:D

Flaurka - z Twojej listy najbardziej podejrzany wydaje mi sie Lenor - silne paskudztwo. Wogole plyny do plukania to jakis nietrafiony wynalazek, tzn. w sensie, ze sie ich po praniu nie splukuje, zostaja na odziezy i moge wlasnie podrazniac.

U nas noc ciezka. O 19 zasnal ale przed 20 sie obudzil i usypialismy go na zmiane do... polnocy :szok: Od 7:40jest "na nogach" a my razem z nim. Teraz marudzi niewyspany, my tez ledwo ledwo a pies podlamany, bo te wszystkie cyrki odbywaly sie kosztem jej spacerkow :confused2:

A jeszcze sie musze poskarzyc, ze dostalam pierwsza @ :wściekła/y: Mialam nadzieje, ze przy tak intensywnym cycaniu jeszcze pare tygodni bede miala spokoju a tu nic z tego :no: Czy jest jeszcze jakas majowka bez @?

Ale straszycie tymi bolesnymi miesiączkami :p już zaczynam się strachać jak sobie pomyślę o mojej... ciekawe kiedy przyjdzie:confused::confused:

Pieszczotka zapewne Laurze bardzo smakowało ciasto więc nie ma co się martwić :p

Suzi buziaki dla Aliego :********

Natalka :***** dla półroczniakowca :p
Witam wieczornie :)

Jak to jest że człowiek przez cały dzień nic nie robi praktycznie a nie ma chwili czasu żeby usiąść...

Dziś Gabrych obudził się z wysypaną buzią i zatwardzeniem... Oczywiście tak jak Flaurka szukam winowajcy... Tylko u mnie jest to ewidentnie pokarmówka. Wczoraj mały dostał gerberka zupkę jarzynową. Miał odruch wymiotny jak ją jadł :szok: ale mu się nie dziwię... smakowało to jak przypalone warzywa o_O Później wieczorem zjadł trochę butelki z bebilonem pepti i łyżeczką kaszki owoce leśne.
Zatwardzenie mógł dostać od MM ale wysypka to inna sprawa. Teraz już buźka czysta więc ani gerbera ani kaszki dziecko nie dostanie więcej...

Trzymcie się :*******

Mysio - ja nie strasze bolesna @. Moja byla calkowicie bezbolesna i krotka (ciut krotsza niz przed porodem) Ja tylko jestem zla, ze wogole przyszla, bo myslalam, ze bede miala od niej jeszcze troche urlopu, skoro cycuje po 8-12 razy na dobe :-p

Widze, ze duzo z Was jeszcze nie mialo malpy. Ja to mam pecha :baffled:

Witam :)

suzi myślami jestem z Wami i trzymam kciuki za Aliego.
flaurka no dużo zmian na raz,ja też bym proszek lub płyn obstawiała.
czarnula tak jak kugela powiedziała,ciemieniucha nie swędzi ale może być ona wywołana przez różne syfy i przenieść sobie na ciało,u nas ostatnio dermatolog była i powiedziała,że Młody ma drożdżaka na ciele,który właśnie od główki i ciemieniuchy się wziął. Polecam ten szampon,jest rewelacyjny na ciemieniuchę : Cradle Cap Shampoo | Dentinox Baby Treatments kupisz go wszedzie,w aptece,w tesco/asda/morrison kosztuje ok 2 funtów a mi u córci bardzo pomógł i synkowi teraz też pomaga.

A u nas było ostatnio kolejne nasilenie azs,health visitor mi nawet do domu przyprowadziła lekarkę ze szpitala-dermatolog,ta stwierdziła,że to drożdżak-dała maść po której już po 2 posmarowaniach skóra jest o niebo lepsza :)
No ale przez to lekko ostatnio nie miałam,bo on ciągle rozdrażniony,ciągle się drapał,płakał bidulek,nawet w nocy się budził z płaczem drapiąc się,no ale mam nadzieje,że teraz już będzie lepiej. Powiedziała mi,że najczęsśiej to mija ok 2 roku zycia natomiast do tego czasu mogą być co jakiś czas gorsze momenty i wtedy lekko mieć nie będziemy.

reklama
super - dzieki - jutro kupie i wymyje tym mu glowke :)
codziennie rano cos go swedzi na twarzy i glowie bo sie wierci i drapie, dzisiaj mu obcielam pazurki wiec mam nadzieje ze sie juz nie podrapie, ciemieniuche mu sciagnelam dzisiaj oliwka i grzebykiem wiec 2 dni spokoju teraz bedzie.

Do góry