reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Gratki dla Kubusia(jak ten czas szybko zleciał:szok:)Kugela ja @ to już po 6 tygodniach dostałam:angry:.Przy tamtej dwójce to po kilka miesięcy nie miałam.Za to teraz nie mam wcale biorę cerazette i tylko na początku po kilku dniach brania @ była ,a teraz spokój:-):-):-):-D:-D:-D:-D:tak:.I ja też lubie płyny do płukania.Większość ludzi nie ma po tym uczuleń ,a jak jeden na ileś tam tysięcy ma to dlaczego ma być to złym wynalazkiem.????

annte, she - zazdroszcze :-D

natalka, andav: buziaki dla Waszych polroczniakow :-)

azula, pieszczoszka - zapach to kwestia gustu. Mnie sie osobiscie nie podobaja syntetyczne zapachy. Poza tym uwazam, ze za duzo wokol nas chemii. Owszem, chemia bywa przydatna ale lepiej jej miec mniej niz wiecej. Uzywalam kieds plynow do plukania ale ten wynalazek mnie nie przekonal. Osobiscie w celach zapachowych wole dyskretne mieszaniny olejkow eterycznych :happy:

Witajcie,
najlepszego dla polroczniakow :-)

Pospalam sobie dzis,bo zasnelam o 22,po 24 Leo wstal na mleko,a potem spal do 9 rano(ale od 5 z nami w lozku,bo strasznie go meczyl kaszel,ale sie nie obudzil na szczescie)-teraz tez spi,juz od prawie godziny.Ja za to dzis nie za bardzo sie czuje,poszlam sama na merkato,ale wracalam szybko,bo mi powietrza brakowalo(na dworzu!) i plamki lataly,ale udalo mi sie dotrzec do domu i nie zrobic "cyrku".Wczoraj mialam badania,ale diagnoze poza anemia,bede miala po zrobieniu kolejnych badania,w tym roznych echo i usg :baffled:
Leo ma zapalenie gornych drog oddechowych,dostal 2 dawki kortyzonu i 3 dni aersolu.Vanessa jest anemiczka "pelna geba",dostala zelazo w plynie i za miesiac powtarzamy badania.
Wczoraj wkurzyl mnie wlasciciel mieszkania,bo stwierdzil ze to przez zle wietrzone mieszkanie jest grzyb.Powiedzielismy,ze teraz go usuniemy,a on ze swojej strony uszczelni lepiej okna,ale rozmawialam z mezem i zdecydowalismy,ze jak wyjdzie ponownie grzyb i plesn,to sie bedziemy wyprowadzac.Trudno sie mowi,moze znajdziemy cos lepszego,nawet zeby bylo mniejsze.
Uciekam sie polozyc,bo mnie "muli" po calosci.Milego weekendu :o*

Wysypało mi go dokumentnie. Placki suchej skory na lapach i nogach, czerwona wysypka na plecach i brzuszku. Nie wiem co to. W sumie postapilam wyjatkowo inteligentnie i w ciagu tygodnia zmienilam proszek do prania i plyn do płukania, dalam mlodemu Bebilon Pepti, 3 dni pod rząd ja jadlam wołowinę, dalam mu Camilie i Dentinox na zeby, dalam mu zupke z 4 warzyw - marchew, ziemniak, piertruszka, dynia... Nie wiem teraz co te skorne atrakcje wywolalo, odstawione ma wszystko oprocz Bebilonu i cycka - jak nie przejdzie ta wysypka to pewnie chyba jednak Bebilon Pepti uczula... Oby kurna nie. Licze na to, ze to jednak ta moja wołowina, albo proszek i plyn - dzis wszystkie ubrania mlodego wypralam w Dzidziusiu, od jutra juz ubieram nieskazone Persilem i Lenorem ciuchy... Oby jednak to nie alergia pokarmowa bo ocipieje z alergikiem w domu...

mi Młodziaka wysypało po płynie do płukania Lenor..
zaszalałam jak miał 3 miesiące.. chciałam, żeby ciuszki ładnie pachniały.. (akurat była jakoś wtedy położna u nas i śmiała się, że dorosłego z dziecka robię):rofl2:
i wysypka na plecach, brzuchu i rączkach, na nóżkach mniej.
teraz stosuje płyn do płukania tkanin hipoalergiczny z Jelpa..
rzeczy są bardziej miłe w dotyku, a przynajmniej nie ma dodatkowych atrakcji.

Dziekujemy za zyczenia :** ten czas stanowczo za szybko pomyka- ja chce znowu mojego malutkiego synka:crazy:

Ja tez jeszcze bez @ chociaz czasami pobolewa mnie podbrzusze tak okresowo- ciekawe czy cos sie nie zbliza :wściekła/y:
Suzi kochana- trzymajcie sie tam dzielnie- normalnie plakac sie chce ile wy wycierpicie- bedzie na pewno dobrze!!

Fiore- a no z grzybem nie ma latwo- nam tez nie udalo sie dziada wytepic i musielismy sie wyprowadzic- i wydaje mi sie ze jeszcze bardziej uszczelniajac okna tym bardziej bedzieci mieli wilgoc w mieszkaniu bo nie bedzie cyrkulacji powietrza:tak: Zdrowka wam wszystkim zycze!

Moj Natus (kugela:-p) spi w najlepsze- pogoda do bani, synek dalej kaszle- chyba dzis siedzimy w chalupie.

Natalka :**** dla twojego!!!

hejka!
Gabrys od kilku dni ma ciemieniuche na glowie, ostatnio mu smarowalam olejkiem i sciagalam grzebykiem ale dzisiaj rano wstalam i patrze ze wrocila, malo tego jeszcze Gabrych sie podrapal do krwi na glowie bo go nad narem swedzi twarz i glowa, obcielam mu pazurki i wieczorem znowu sie wezme za sciaganie.

mam nadzieje ze szybko przyjdzie nutramigen 2 i wreszcie on cos pomoze na te uczulenie na twarzy

Suzi, kochana modlimy sie za was, aby Alus byl zdrowy i dla ciebie i meza o sily. Niech juz w koncu bedzie u was tak zwyczajnie i nudno!

Caluski dla szesciomiesieczniaczkow :) U nas jeszcze niemal miesiac zostal do tego sedziwego wieku ;)

Kugela, ja tez poki co bez @

Fiore, Mysio - dbajcie jak mozecie o siebie. O dzieciach trudno zapomniec, ale czasem zbyt latwo swoje zdrowie odpuscic, a ono dla dzieciaczkow potrzebne!

U nas dzis cudny dzien i super wycieczka. Niestety maz sie cos zle poczul. Od rana byl nieswoj, po powrocie zwymiotowal i zdycha :( Probuje w niego wdusic wode i herbaty (mam koper i dziurawiec), boje sie, zeby sie nie odwodnil, duzo chodzilismy, a picia wiele nie bylo. Ciagle go muli i nie chce nic brac do ust. Mam nadzieje, ze to nie zaden wirus i na mnie i dziecko nie przejdzie! Mielismy jechac pod namiot, dobrze, zew lstatniej chwili zmienilismy plany...

reklama
czarnula - ciemieniucha nie swedzi. Swedziec moze AZS i inne cholerstwa :no:

wikasik: && za meza. Odwazny mieliscie pomysl z namiotem dla 5-miesiecznego dziecka :-D

Moj wredziolek odsypia nocke. Oczywiscie na mamusi, wiec chce czy nie chce - buszuje po bb :-p

Do góry