reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Dzuo zdrówka z okazji dwóch piąteczek ;-):*

Anik u mie tez tak bylo z jakies s2/3 tyg temu, nawet myslalam ze jest glodny, dałam mleczko ok 4 a ten jak szybko je zjadł tak jeszcze szybciej zwrócił :dry: potem dawalam herbatkę lub wodę...no i jakos samo przeszlo... a łóżeczko masz blisko kaloryfera, bo jest sezon grzewczy i powietrze w pokoju mocno sie zmienia...
ja widze ze Aligator innaczej oddycha niz wczesniej:tak:

co do jedzenia to pochłania:
miedzy 6-8 180 mm + 3/4 ł.kaszki
potem ok 130-15 zupki
ok 15-16 180mm+ 3ł. kleiku kukurydzianego bądź ryżowego
17 owoce
19 180mm+ 3/4 ł kaszki no i spi do rana...
DObrze je????

Suzi daleko od kaloryfera stoi... pośrodku pokoju ma łóżeczko. Mój je tak:

6-8 - 180 mm i 4 łyżki kaszki
11-12 - 180 mm i 3 łyżki kaszki
14 - 15 - 100 ml zupki, po jakimś czasie ok. godz. deser (może mało?:confused:)
17 - 180 mm i 3 łyżki kaszki
20 - 180 mm 4 łyżki kaszki

To chyba nie je za mało...? :szok::szok::szok::szok:

reklama
Zapomniałam dodać ,że Laura uwielbia lizać sobie ochraniacz hehe
już niedługo wyjme ten co ma i dam ten wyższy co mama kupiła.Ona teraz tak szaleje,że nie ma mowy o wyjęciu i robi tak jak Twoja zaneta ! wystawia noge a pozniej się obraca.. boje sie ,że kiedyś se noge skręci.

zanetka poproszę o przepis na te piersi :)

Witam sie i ja :) myjuz po spacerku maly przespal dobre 2 h i póki co po obiadku bawi sie na macie ;-)

Annte naj naj dla Niniki z okazji 6 m :*****

Anik ja mam ochraniacz na całą długosc łózeczka i tylko odłoniete mam na wysokosci jego głowa/tułów zeby go widziec i zeby mogl sobie kukac przez szczebelki ;) ja nie zdejmuje póki co bo maly lata po całym łózku czasami wiec wole zeby sie nie poobijal :p a dwa ma łózko obok drzwi i chroni go od przeciagów ;-)

Dziewczyny kazde dziecko je inaczej ,jedno zje mniej drugie wiecej wiec nie przejmujcie sie tak bardzo i przede wszystkim pamiętajcie że najważniejsze że prawidłowo przybiera na wadze :tak: a to czy zje 1 porcje mleka wiecej czy mniej to zalezy od apetytu dziecka ;)

Anik i jak dzisiaj dzien wyglada z jedzeniem Krzysia ??? bo czytalam ze dostal chyba nad ranem cos ???

aaa i moj ma z reguly 2-3 drzemki od 30 min do nawet 3 h zalezy od dni i tego co robimy ;-)

zanetaa &&& za dzieciaczki

nie wiem co komu jeszcze wiec ogólnie &&&& za wszystkie potrzebujace ;-)

Natalka dostał nad ranem porcję kaszki i poszedł spać - wyjdzie mu dzisiaj tyle karmień co zwykle, nic nadprogramowo. Dzisiaj postanowiłam również podać mu Bebiko 2 - powoli wprowadzać, tak, żeby 10 listopada już jadł dwójeczkę. Generalnie noc dzisiaj była o niebo lepsza od poprzedniej

my mamy ochraniacz i nie planuje go zdejmowac w najblizszej przyszlosci :)
Gabrys juz jest na mleku numer 2
obniżyłyście Dziewczyny juz lozeczka dla dzieci?

Anik czyli wychodzi ze byl głodny i poprostu potrzebuje dostac wczesniej tylko a nie o 1 porcje wiecej :tak:
my juz drugi dzien z rana podajemy mm 2, i wszystko ok :tak:dzisiaj na kolacje tez dostanie butle z mm 2 ;-)

czarnula ja obnize jak zacznie sam siadac;-)

Jade z malym na IP znow mi bardzo wymiotuje!

Błagam trtzymajcie kciuki! Bardzo sie boje...moich znajomych synuś mial 16 miesiecy włąsnie tak bardzo wymiotował... okazało sie ze miał guza mogu i zmarl :(:(:( Jezu jak ja sie boje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Do góry