reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Dzien dobry :-)
u nas nocka dzis ok czyli pobudka na jedzonko 1 raz ,nad ranem wzielam go do siebie bo sie zaczał krecic i do 7 jeszcze pokimaliśmy :tak: ale przez ta zmiane czasu tak sie przestawil ze chodzi spac dopiero ok 20.30 :dry::baffled: a chyba powinnien wczesniej :confused::dry:no przynajmniej zasypia odrazu bez marudzenia :-)bo juz taki zmeczony jest :-)

pogoda robi sie nawet nawet a zapowiadali opady :confused: sprawdzalam pogode na Wszystkich świętych i weekend to ma byc po ok 10 st wiec zle nie bedzie ;-)

&&&& za wszystkie przeziebione dzieciaczki i mamusie ,zdrówka :****

reklama
Katasza - przyjmij kondolencje i ode mnie. Twoj maz da rade przeprowadzic sie do mieszkania swojej mamy? Mnie bylo ciezko i w rok po smierci dziadka przychodzic w odwiedziny do babci, bo kazdy kat mi go przypominal. A byla to smierc spodziewana - po 80tce i dlugiej, wyniszczajacej chorobie.

Witam się i ja u nas nocka w miarę ok po ostatnich przebojach nie było źle. Pogoda taka dziwna więc ze spacerem się wstrzymam jak się określi:-)
Katasza trzymajcie się, czas goi wszystko:-)
Za wszystkie potrzebujące mocne kciuki, za chorowitków dużych i małych również dużo zdrówka:-)
Miłego dnia do później:-)

katasza kondolencje ..

jak moge czyscic takie zaschnięte śpiczki pod noskiem??
chusteczką nawilżoną cieżko to idzie i Laura płacze...
samą wodą jakoś idzie ale zaraz czerowne pod noskiem ma.. moze czyms pod noskiem smarowac?

Ostatnia edycja:
Katasza przytulam:-(

Flaurka o ile mnie pamiec nie myli to to zdanie powiedziala katasza cytujac mame znajomego;-)

A u nas nocka w miare ok- pare ryzy byl placz ale spodziewalam sie bardziej nieciekawej nocki- dziwne z tym katarkiem w dzien jest ok a wieczorem i juz lezac w lozku jakby sie pogarszalo....
zaneta piszesz o zapaleniu uszka od kataru- slyszalam o tym- wiesz moze jak sie tego ustrzec? juz mu podlozylam ksiazki pod materac zeby mial glowke wyzej- z wyciaganiem glutow jest ciezej bo to gdzies tam mu gra nie wiem gdzie i nawet za bardzo z nosa nie leci:no:

Katasza wiem co czujesz ja też szybko teściową straciłam miała 42 lata jak odeszła (super kobitka) no i chłopcy babcię:-(Przytulam .:tak:.Mnie coś bierze katar bóle mięśni itp noc jak zwykle mało senna.Zaraz wychodzimy z Amelianą po słoninę potrzebna do kiełbasy (trochę M zrobi i do stopienia no i pospacerujemy.Choć szczerze to bym poszła do wyra i spała:tak:

andav - szczerze mówiąc to nic wie wiem. trzeba czyścić nos, odciągać katar, zakraplać (ja się nie boję i dla mnie jak jest katar 3 dzień to już jest ostateczna sytuacja), tylko jest jak u Ciebie - świszcze w nosie a nic nie idzie. najpierw psikam wodą, czekam aż rozpuści glutki i odciągam, później kropelki, najlepiej wyciąga mi się gęste gile pałeczką do ucha, ale z tym trzeba uważać - przykładam do jednej ścianki w dziurce żeby nie wpychać głębiej i tak dosłownie do połowy czubka z watą tylko wsadzam. gile do suchej watki się przyklejają i ładnie wychodzą. z tym, że moje zabiegi - nawet jeśli trwają w nocy i nad ranem nie przynoszą poprawy, są tylko doraźnym rozwiazaniem. od dziś wit C i calcium idą w ruch.

sa takie specjalne waciki dla niemowlat, ktore sie rozszerzaja i wtedy nie ma ryzyka, ze sie za gleboko wsadzi - czy w nosek czy w uszko :tak:

zanetaa - ja tez lubie wachac ksiazki :-D

A w ogole to zapomnialam sie Wam wieczorem pochwalic, ze zaliczylam wczoraj przymusowa... urynoterapie :-p Kapalam sie z synkiem w pelnej wannie, wierzgal sobie radosnie a tu nagle powaga i... elegancka fontanna wzniosla sie lukiem ponad tafla wody :-D

reklama
Witam się i tu ;-) my od wczorajszego popołudnia w domku :-D co mnie/ nas ogromnie cieszy! ale za to nie wiem w co wsadzić ręce, jakos tak weny brak...cały czas siedze przy małym, jakoś nie umiem się nim nacieszyć:sorry2:
Teraz śpi wiec ja z bólem serca musze wziąć sie za ten nieład :wściekła/y:
Sciskam Was mocno i zdrówka dla chorowitków oraz &&&&& dla potrzebujących :*

Matko to zdjęcie zabkujacego dziecka jest okropne:szok:

Do góry