reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2012

Witam,

pracowity dzień miałam. Dziś mój mały wstał po całej nocy z suchym pampersem :eek: To druga taka akcja od urodzenia :eek: Daję mu sporo pić w dzień, w dzień pieluchy zapełnia... w nocy zresztą też, a tu proszę. Zmieniłam mu jednak na nową, po 3 godzinach ważyła chyba kilogram :eek: Nie wiem, o co tu kaman, ale ok.

Natalka
nie wiem, jak u Ciebie, ale u nas dzisiaj na dobranoc 210 ml mlesia z kaszką poszło (po zrobieniu urosło prawie do 230 ml) - od kilku dni wieczorem po wypiciu 180 był płacz, dzisiaj mały się dosłownie nabombił i upoił i padł. Z tym, że on w dzień nie zawsze zje 180, czasami np. zjada 150 ml.

Miłego późnego wieczorku :)

reklama
Annte - ja nie mrożę, nie mam co - odciagam w dzien po 20-30 ml po karmieniach i laduje wszystko malemu wieczorem. Jutro ide do lekarza po zielone swiatło na Bebilon Pepti lub Nutramigen, bo moje cycki nie wyrabiają juz - maly sie najada, ale je co 2 godziny... Zupka w dzien nie pomaga - zjada duzo i chetnie i po niej.... chce cyca.

Nie dawalam mu herbaty - może to jest jakis sposob na dopchanie glonojada? Kiedy dajesz herbate - po zupce?

Flaurka a długo tak? To jedzenie co 2 godziny? Bo może też macie skok i cycki muszą się przestawić na zwiększoną produkcję.

Chociaż z drugiej strony to znajoma od urodzenia synka karmi go co 1,5 godziny czego efektem jest waga ok. 10 kg obecnie a młody ma niecałe 6 miesięcy.

Natalka
nie wiem, jak u Ciebie, ale u nas dzisiaj na dobranoc 210 ml mlesia z kaszką poszło (po zrobieniu urosło prawie do 230 ml) - od kilku dni wieczorem po wypiciu 180 był płacz, dzisiaj mały się dosłownie nabombił i upoił i padł. Z tym, że on w dzień nie zawsze zje 180, czasami np. zjada 150 ml.
mój mial tak samo wczesniej ze płakał:sorry: ale zmniejszyłam z powrotem do 180 mm bo maly mi po tym 210 za mocno ulewal ...ewidentnie z przejedzenia ...bo zaraz po beknieciu lecialo sporo:eek:....teraz zageszczam mu troche bardziej i póki co nie płacze po skonczeniu butli:sorry:zrozum dzieci ..ostatnio mu nawet dodtakowe zageszczenie nie pomoglo teraz juz tak:eek: ale obserwuje ile mi czasu wytrzymuje teraz na tym 180 mm bo kurde cos dzisiaj za wczesnie głodny sie zrobil po sniadaniu... po niespelna 3 h ...wiec nie wiem czy czasami na rano mu nie dam 210 ...moze po nocy głodniejszy jest bo tylko 150 mm dostaje bez dodatkow:confused2:jeszcze dam sobie jeden dzien obserwacji ;-)moze to tylko dzis tak jednorazowo bylo :confused2:

a moze nie sika bo nie pije nic w nocy ,moj pije i pielucha pełna ...

Flaurka a długo tak? To jedzenie co 2 godziny? Bo może też macie skok i cycki muszą się przestawić na zwiększoną produkcję.

To nie jest skok, bo maly jest przeuroczy i co dzien bierze udzial w konkursie Dziecko Roku - zero fochow. Od jakiegos miesiaca, troche więcej jest tak z tym karmieniem - kiedys wstawal 2 razy w nocy - ok 1 i 5 - teraz zaczyna o 23 i leci co 2 godziny - w dzien to samo. Mysle, ze to przemiana materii lub zla tolerancja mojego mleka - on robi kupy ok 5 razy na dobę, mimo jedzenia zupek. Mam wrażenie, ze to moje mleko przez niego przelatuje - nie wiem czy skaza ma tu coś do gadania, ale silnie jędzę podejrzewam.

Ale tyje - odkąd zaczelam dawac zupki, a wiec 2 tygodnie, przytyl 500g, wedlug wagi lazienkowej - jutro sprawdze u lekarza.

flaurka dopóki byliśmy na cycu to mój mały właśnie jadł co 2godz w dzień ale jakoś się do tego przyzwyczaiłam czasem tylko miałam wrażenie że nie robie nic innego tylko z cycem na wierzchu cały dzień latam;-) tylko że plus miałam taki że nocki całe przesypiał więc wtedy cycuchy i ja odpoczywaliśmy:tak:
katasza u Twojej znajomej to chyba jednak już przekarmienie lekkie :eek:
zdrówka dla chorowitków!

Flaurka u nas na cycku było dokałdnie tak samo,też ciągle chciał jeść,własnie co ok 2h ja się poddałam wczesniej i przeszłam na mm no bo córcia jeszcze w domu i nie było opcji abym większość dnia Adaśkowi tylko poświęcała siedząc z wywalonym cycem.

Jestem i ja!
Dzis pozniej niz zwykle ale Maja odreagowywala gosci i nie mogla usnac. Byla dzis u mnie kolezanka z synkiem 2 tygodnie starszym od mojej. Moja oczywiscie na pokaz pobawila sie na macie zjadla cyca i usnela...tyle ze potem jak poszli pokazala co umie :-D

Piszecie o wydatkach na dzieci, przy pierwszym wiadomo lozeczko wozek wyprawka itp itd, przy drugim latwiej bo juz tylko standard sloiczki pieluchy itd.
Zaneta w szkole moze mniej sie wydaje ale...tu zeszyt tu kredki kurtka z bo z zeszlorocznej wyrosl trampki bo sie dziura zrobila zajecia pozaszkolne...zawsze cos :-)

Pozdrawiam!

PS zdrowia wszystkim chorujacym!!!!
PS2 przespanej nocy dla niewyspanych &&&

reklama
Ja nie mroze pokarmu, mam moze ze 45ml uzbieranych ze zlewek (to co kapalo swego czasu z piersi, gdy maly ssal druga). Na nagly wypadek mam mm juz gotowe w kartonikach 250ml tylko wystarczy podgrzac. Jeszcze nie bylo okazji, by tego sprobowac.

U nas tez nie widac, by jakis skok teraz byl, ale Robertnauczylsie wczoraj brrrrumkac. Slina mu cieknie jak nie wiem, a przy nowej umiejetnosci, to juz szkoda gadac ;)

Do góry