reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Pieszczoszko, bede troche szorstka, ale zanim zaczniesz takie rzeczy robić to pomyśl dwa razy. Nawet jesli schudniesz pijac ocet to nie utrzymasz tego spadku wagi jak go odstawisz - a chyba odstawisz kiedyś Ocet jabłkowy wspomaga odchudzanie, a nie odchudza - musisz zmienic swoje nawyki najpierw, bo jakiekolwiek tam je masz, nie służą Ci skoro z wagą walczysz. To nie problem stracic pare kilo, sztuka jest to utrzymać. A czytajac Ciebie mam wrażenie, ze Ty nie masz silnej woli - bierzesz tabletki na odchudzanie, teraz ocet - a tak naprawde potrzeba ruchu i zmiany zlych nawyków.

W moim przypadku wystarczy szlaban na słodkie wypieki (drozdżowka mniaaam, mniaaam - moja zguba...) - czekolada i inne slodycze mnie nie kusza w ogole, a na kolacje same warzywka - głodna spac nie pojde za nic. To stosując - a nie jest to wiele ładnie chudne a potem trzymam wagę. Sama wiesz najlepiej co Cie gubi, i nie mow, ze to powietrze Cie tuczy - bo nam ta wiedza nie jest potrzebna - Ty sama przed soba musisz sie zdobyc na szczerość i okreslic przyczyne i ja wyeliminować.

A w ciemnych wlosach lepiej - tylko do ciemnych wlosow rozowa szminka nie pasuje - w ogole zobaczysz jak garderoba Cie wkurzy - bo to zupelnie inne kolory teraz Cie beda zdobic:)

olisia ja byłam na dukanie i nie chudlam;(
Pieszczoszka wydaje mi się to nie mozliwe, po pierwsze na I fazie nie chudnie się (ok,potocznie tak to nazywamy)ale traci wode, zaczyna się chudnąc dopiero na II fazie:tak: Jedząc wyznaczone produkty nie ma szans aby nie "zgubić" ani 1 kg wody:no: To akurat wiem od dietetyka bo byłam na konsultacji w zeszlym roku:tak: Bedąc na dukanie:-D

Oczywiscie zapraszam do naszej "bandy":tak: No i fakt, zgadzam się z 100% z Flaurką:tak: trzeba spojrzeć w lustro i przyznać się do "złego"...tak samej przed sobą...ja właśnie to czynię ;-) I wlasnie po to potrzebny mi jest dukan, bo 2,3 faza to calkiem zdrowe jedzonko:sorry2: a tak sama z siebie to nie umiem, musze mieć jakieś zasady których będę się trzymała. Odgórnie narzucony rygor...i właśnie ten problem porusza Dukan...osoby dietujące zostają z tym "bagażem" same i dlatego 80% to niepowodzenia :dry: Krótko mówiąc: ja musze mieć nad sobą bat :cool2: bo lubie zajadać problemy:-(
Co do koloru to ladnie, ale dla mnie blond super:tak: Chociaż w tych ciemnych jesteś poważniejsza;-)

Katasza ależ ja Wam zazdroszczę takiego ząbkowania :eek: Też tak chce!!!!<prosi>
I teraz sie zastanawiam czy to moje dziecie jest ogólnie tak marudne czy to faktycznie zeby...bo jak by nie bylo to juz 2 miesiące to trwa:wściekła/y: 4 dni jazda taka ze głowa boli, potem 1,2 dni sama radość i znow 5 dni koszmrne:dry: No ile można:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

katasza - gratuluję ząbka - teraz się posypią:)

my dalej czekamy, gdyby Hania miała mieć jak Barti to musiałoby to być jutro:) a na to się nie zapowiada, choć w jednym prowadzi Bartek:)

Pieszczoszka - jaka tragedia? dziewczyno, świetnie wyglądasz! tylko uśmiech i na podryw;) nie ma się co nakręcać - już za tydzień nie będziesz zwracała uwagi;p

byliśmy u teściów, nawet sympatycznie:) jakoś u nich (kiedy się nie leją) jest po prostu rodzinnie, wszyscy siedzą przy stole i się wygłupiają, albo aktywnie uczestniczą w rozmowie. nikt się nie obraża i jest jakoś tak otwarcie.. choć dalej jestem kontrowersyjnym członkiem:D
gadaliśmy o wigilii - w tym roku u nich (raz z moją rodziną, raz Miśka) i będą obie siostry z facetami:D taka masa ludzi - uwielbiam ten harmider, choć święta są dla mnie tylko (lub aż) rodzinnym przyjęciem:) już się nie mogę doczekać, a prezenty musimy zacząć kupować:/

a ja własnie "w ramach diety/zdrowego trybu życia" ptk 1 wróciłam z siłowni, pkt 2 nażarłam się chleba z przepisu As !!!!!:sorry2::dry::dry: po siłowni czuje się super, tylko wyrzuty teraz mnie męczą przez to obżarstwo :-:)zawstydzona/y: ale nie moglam się powstrzymać :-D co do Dukana, efekty są, ale są też skutki uboczne, ja byłam tydz i siadały mi nery mimo że dużo wody pilam, a obrocz tego bylam strasznie ospała, moj M już mnie chciał wieźć do szpitala, wiec jak widać nie dla wszystkich...zresztą tak jak pisze Flaurka żadna diety 2-tygodniowa nie pomoże, a nawet jeśli to tak na prawdę na chwilę i to złudne bo szybko wraca, żeby utrzymać efekt na dłużej trzeba zmienić swoje podejscie i nawyki i to już praktycznie dożywotnio, chciazby w taki prosty sposob jak zamiast napojow gazowanych/ sokow - woda, zamiast smażenia na oleju- bez tluszczu, pieczenie, albo na parze itp. Wiem łatwo się pomądrzyć, a mi samej zostało +5kg, ale na ocet bym się nie zdecydowała!

flaurka cos w tym jest...
Ale geny robią też swoję na pewno;/Moj ojciec waży ponad 100. Jego matka to gróbo ponad 100..
Oczywiście nie zwalam 100% wszystko na rodzine ALE to tez sie przyczynia do tego...
dukana nie stosowałam długo bo około miesiąca i waga stała w miejscu.. odpuściłam.
Znajoma stosowała 6 miesiecy.. szału nie było może 5 kg .
Dukan nie każdemu służy-niestety.
Chodz znam przypadek-ksiedza wojskowego he który po dukanie schudł niesamowicie !!!!

branie tabletek to pojście na łatwizne kosztem tez zdrowia RACJA.Ja tak schudłam ponad 10 kg długo waga sie trzymała mimo odstawienia.. No ale ciąża i jest teraz jak jest.
Nie mam stałej pory jedzenia.. jem kiedy jest czas... czy zdrowo? no wlasnie roznie..
Nie chudne niestety i puchną mi ciągle nogi.. a badań jeszcze nie zrobiłam .. cholera wypadło z głowy.. musze sie zmobilizować...
Tak mi doradzili ten ocet ,że to dobry poczatek.. no ale sama nie wiem..
Odczekam tydzień od zabiegu i wezme sie chyba wkońcu za biegu na orbitreku

Naukowcy odkryli gen otyłości, ale oprocz tego to ja bym bardziej nawyki z domu wyniesione oskarżala - tak z reguly jest, że te osoby z tym genem jedzą tlusto i ucza tego swoich dzieci. Trafia mnie jak jade do znajomych, oboje mooocno popasli i dwoje dzieci spaslych mocniej jeszcze. Rozmawiamy sobie, rodzice mowia, ze pociechy tlusciutkie po nich takie i cala rodzina wcina przy tej pogawędce pączki. Przy mnie 4 letnia dziewczynka wyjela sama z szafki paczkę czipsów, otworzyła i jadla - byla godzina 18.00 a mama widzac to... podala jej miseczke do tych chipsow. Przede wszystkim nie mialabym w domu chipsów - no teraz tez nie mam.

Popelnilam dziś ciasto - makowca na kruchym cieście z kremem i prażonymi migdalami. No straszne zło, wielkie zło - ale Leszek je uwielbia, a ostatnio jakoś wyjątkowo mocno sie lubimy, wiec niech mu bedzie. Przepis oczywiscie zmienilam - do całości wyszlo mi mniej niz 3/4 szkl cukru pudru - w oryginale było 2 szklanki - szklanka na mase makowa, 3/4 na krem i 1/4 na prażenie migdalów. Zrobilam duzo mniej slodkie a Leszek nie poznal:)) Tak samo oszukalam z kruchym ciastem - tylko łyzke cukru dalam, a w ogole zrobilam połowę porcji i jest bardzo cienki spod. No o takie "oszustwa" tez chodzi, bo nie da sie wyeliminować "zla" z kuchni w 100% - ale mozna to zło oswoic;)

Pieszczoszka, jak dla mnie wyglądasz teraz w tych ciemnych włosach bardzo dobrze, może faktycznie poważniej, ale tak jak pisały dziewczyny, przecież jesteś już Mamą. Bardzo ładny kolor Ci wyszedł. Ja właśnie siedzę z farbą na głowie - odświeżam mój wredny kolor.

Co do odchudzania, to ja w sumie nigdy się nie odchudzałam, ale wiem że najważniejszy jest ruch i zdrowe odżywianie no i silna wola. Ja niestety jej nie mam, poza tym uwielbiam podjadać. Podobnie jak Flaurka nie pójdę spać głodna, bo po prostu nie zasnę. Teraz na szczęście trochę się pilnuję bo karmię piersią, ale co ja wyprawiałam w ciąży - pół litra lodów z bitą śmietaną przy wieczornym filmie to była norma, dlatego też pewnie na koniec ciąży ważyłam 83 kg, teraz ważę 55 kg.

Ocet na pewno nie jest dobrym rozwiązaniem. Jeśli masz to ustrojstwo orbitrek czy jak mu tam, to lepiej się tym katuj a nie jakimś octem, obojętnie czy on jabłkowy czy winny. Pamiętaj, że musisz być zdrowa, bo masz Lalę. I zrób te badania!!!!!!!

Mailen, jak Ci wyszedł chlebek???

Ok, idę spłukać włosy i będę edytować.

Flaurka, pochwalisz się przepisem na ten makowiec??? Ja ostatnio szaleję z szarlotka na kruchym, jestem ciekawa jak by wyszła taka szarlotka z gruszkami :happy2:
Dziś upiekłam schab i karkówkę do chleba, bo mam dość sklepowych sztucznych wędlin.

Jestem na nowo ruda. ;-)
I nie wiem co komu miałam jeszcze napisać.

Byłyśmy z Ninią na spacerku, bo u nas dziś piękne słonko, ale... zmarzłam jak cholera mimo tego słonka, ręce miałam zgrabiałe jak wróciłam, Ninia zresztą rączki też miała zimne, ale co ją przykryłam to ona swe przeszczepy na wierzch wyciągała. Jak wy ubieracie maluchy w taką pogodę jaka jest teraz??? Ja ubieram spodenki cieplejsze z podszewką, skarpetki, body z krótkim rękawem i jakaś bluzeczka, albo body z długim rękawem, ciepła bluza, czapka. W wózku wyścielony ma ciepły koc na spód i przykrywam ją jeszcze kocykiem z wierzchu.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam i ja! Jak zwykle wieczorkiem
Dzieci spia a ja w necie buszuje :-)

Joasia dobrze ze to tylko trzydniowka!
Pieszczoszka czytajac tych kilka stron widze ze lubisz byc w centrum zainteresowania
Annte ja tez dzis farbe kladlam zeby moje srebrne pasemka przykryc ;-) jeszcze niedawno szampon wystarczyl ale teraz juz nie kryje.

Caluski dla 5 i 6 miesieczniakow.

Pozdrawiam

Do góry