reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Hej

No to mam sajgon... Małemu pękła skóra za uszkiem a krosty zrobiły dziwnie trójwymiarowe. Oczywiście wszyscy dermatolodzy mają urlopy do końca tygodnia. Jedyny dermatolog nawet nie chciał mnie przyjąć. U rodzinnego same rotawirusy i do rodzinnego też dopiero termin na poniedziałek.
Jeszcze mały mi pół nocy płakał i zagryzł mi do krwi cycki. Dałam mu w końcu melisy. Zasnął o 6 i obudził sie o 8... Padam na ryło...

:**********

Fiore - a nasza pediatra mówi, że kozie i krowie to prawie to samo. jeśli po kozim przechodzi alergia to nie chodzi o białko mleka krowiego, ale inny składnik lub jego za duża ilość, ale próbuj - może uda się zastąpić mleko innym.
zdrówka dla dzieciaczków!!

Hanula pije z TT i jak próbowałam dać z lovi to okrzyknęła mnie wyrodną matką, a butlą wzgardziła, jak można się domyślić. nie ma już szans na próbowanie zmiany, bo my też niedługo przechodzimy na niekapek.

co do smoczka - Bartiś miał do 2 roku życia, ale jak skończył kilka miesięcy to służył już tylko do usypiania. oduczanie trwało 3 dni - pierwszy płacz jakieś 2h, drugi krótkie chlipanie, a trzeci zapytanie gdzie jest smok - wytłumaczyłam, że nie będzie i po problemie, więc nie wiem, czy to taki koszmar. najważniejsze co rodzice muszą przestrzegać (przez całe życie dziecka) to - być konsekwentnym.

mam problem z molami:confused2: przekopałam szafy z ciuchami, wywaliłam jedynego suszonego kwiatka jakiego miałam (jakoś od grudnia nie miałam czasu żeby go wyrzucić i tak sobie leżał:)) wysprzątałam spiżarkę, szafkę z mąką i makaronem, szafkę ze słodyczami, kawą i przyprawami i nie znalazłam w nich ani jednego mola. latają sobie tylko po firankach (wypranych 3 dni temu). skąd się cholery wzięły?
A na pewno to są mole te zwykłe.
A może to te spożywcze?
Mam to świństwo w domu od kilku lat i za cholerę pozbyć się nie mogę .
Czasowo działa na nie płytka i te przylepce wabiące ,ale co kilka miesięcy jest kolejny wysyp tego dziadostwa... :sorry2::sorry2::sorry2::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Hej

No to mam sajgon... Małemu pękła skóra za uszkiem a krosty zrobiły dziwnie trójwymiarowe. Oczywiście wszyscy dermatolodzy mają urlopy do końca tygodnia. Jedyny dermatolog nawet nie chciał mnie przyjąć. U rodzinnego same rotawirusy i do rodzinnego też dopiero termin na poniedziałek.
Jeszcze mały mi pół nocy płakał i zagryzł mi do krwi cycki. Dałam mu w końcu melisy. Zasnął o 6 i obudził sie o 8... Padam na ryło...

:**********
oj współczuję .
A od czego mu to pękło?
I co to za krosty?
Sorry ,ale nie jestem w temacie...

Od rana zajrzałam nafb i stare wątki na BB .
Kolej zajrzeć i tu...
Chcąc wszędzie odpisać to całego dnia by mi zabrakło :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

As. w poniedziałek wyskoczyło mu na policzku wypukła krosta z odczynem, myślałam że to ugryzienie. Każdego dnia pojawiały się nowe na główce. Mało to na uczulenie wyglądało ale zapodałam wapno. Jednak pomimo jego podawania nic nie uległo zmianie. Wczoraj zauważyłam za uszkiem taką skorupkę coś na wzór ciemieniuszki, ładnie się to starło na mokro ale dziś rano pojawiło się pęknięcie. Pamiętam takie pęknięcia u mojego brata przy skazie białkowej. Jemu uszy trzymały się tylko na chrząstkach a między palcami miał ogromne dziury.. Ja takie coś miałam na całym układzie pokarmowym :/ Po moich doświadczeniach jestem przewrażliwiona i będę z tym cudować...

Mysio no moze byc ta skaza...ty podawalas w koncu malemu mm co ??

moj ma butle z aventu ale gdyby mu te nie podeszly to sprobowalabym lovi:) dotykalam i maja naprawde miekkie smoczki:) a teraz avent wypuscil nowa linie butelek.wizualnie podobne do TT :) my tez bedziemy sie uczyc niedlugi juz pic z kupka niekapka ...przynajmniej soczki ,herbatki itp

Ostatnia edycja:
As. w poniedziałek wyskoczyło mu na policzku wypukła krosta z odczynem, myślałam że to ugryzienie. Każdego dnia pojawiały się nowe na główce. Mało to na uczulenie wyglądało ale zapodałam wapno. Jednak pomimo jego podawania nic nie uległo zmianie. Wczoraj zauważyłam za uszkiem taką skorupkę coś na wzór ciemieniuszki, ładnie się to starło na mokro ale dziś rano pojawiło się pęknięcie. Pamiętam takie pęknięcia u mojego brata przy skazie białkowej. Jemu uszy trzymały się tylko na chrząstkach a między palcami miał ogromne dziury.. Ja takie coś miałam na całym układzie pokarmowym :/ Po moich doświadczeniach jestem przewrażliwiona i będę z tym cudować...
To może być początek skazy ,ale niekoniecznie.
W każdym bądź razie -trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&

I tu niespodzianka!!! Nie trzba wymieniać butelek z aventu na np lovi bo smoczki lovi pasują do butelek aventu:-) Ja wlasnie tak robie, ze kaszke daje przez smoczek lovi:tak:

natalka tak podałam mu jeden raz, kurcze a specjalnie mu kupiłam mleko na receptę, takie jakie polecił mi alergolog i pediatra, laktacyjna tez o nim mówiła. Możliwe że go uczula kurz ( bo przez ten burdel w mym domu jest jego ogromna ilość). ostatecznie mogą to być gady. Niby zwierzęta mało uczulające ale odchody uczulają ( Seba będzie musiał im codziennie gruntownie myć terraria a to jest kilka godzin roboty). Nic zobaczymy co z tym fantem.

reklama
Do góry