reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

hej mamki :-)u nas noc zła jak ostatnie mi czasy ...pogoda okropna leje
Katasza ja też się wybieram do dentysty ijakoś się wybrać nie mogę ale dziś może się zapisze a Tobie powodzenia życzę by było bezboleśnie
Zdrówka dla chorych :-)

reklama
350zl to za korone, czy tylko dzisiejsza wizyta? Szkoda, ze do PL tak daleko, rzadko bywamy, a chocby na leczenie zebow nie byloby zle. Ja wydalam ok. 1000 dolcow na leczenie kanalowe, a korona to nastepne kilkaset... Masakra... Niby mam ubezpieczenie prywatne, ale aparat na zeby mi pochlonal limit (ktory i tak pokryl oczywiscie tylko czesc).

Co do wiszenia na cycu to mi położna powiedziała żeby odstawiać jak nie je. Jak się obudzi i woła o jeszcze to znowu przystawić, ale nie uczyć, że cyc to zatyczka którą można memłać godzinami. A karmię różnie bo czasem i 5 godzin nie woła.

A mi polozne mowily, ze cycowac mozna tyle ile mamie i dziecku sprawia przyjemnosc :-) I mnie to w to mi graj. Robie wiec podobnie jak Flaurka - kiedy jest czas i (obustronna) ochota to sie nie ograniczamy :-) Moj mial moze ze 3 tygodnie przygode ze smoczkiem (przelom 1. i 2. msc), teraz ma go w glebokim powazaniu. Maz nie jest zazdrosny, bo uwaza, ze piers jest w pierwszej kolejnosci do karmienia a funkcja malzensko-seksualna jest dodatkowa (a nie odwrotnie) :tak:

Flaurka - sprobuj z drewnianymi (najlepiej nielakierowanym) zabawkami - moj ubostwia :-) Synek kolezanki tez. Drewno to hit dla wielu chlopcow w tym wieku :tak:

Dusia - ostroznie z tym prenalenem! Tam jest czosnek!!! (=ryzyko kolek) Polecam sok z czarnej porzeczki (=najlepsze zrodlo witaminy C), wapno (na wzmocnienie), syrop z malin/czarnego bzu (na goraczke), cukierki imbirowe (na kaszel), eukaliptus (inhalacja na katar)

Fiore - czy we Wloszech jakiekolwiek uslugi medyczne sa bezplatne? :szok: Jak tak Was czytam - wiesci z Wloch i krajow anglosaskich to powinnam przestac narzekac na niemiecka sluzbe zdrowia :-p

Yolanta - lopata jest genialna :-D:-D:-D

Ja dzis na fb nie wchodze. Za duzo to czasu pochlania, oczy bola, groch z kapusta :-p Licze na to, ze ktoras z fejsbukowych rzuci co ciekawsze tematy na bb pod dyskusje ;-)

Dzien dobry,ja najpierw ogarniam bb a potem bedzie fb:-D
kugela u mnie G tez nie jest zazdrosny o piersi,one teraz sa dla Franka:-D
marisamm u nas maly ciagnie od 5min do 30min,jak widze ze nie polyka to dotykam noska i jak dalej pije to czekam,a jak nie to wyjmuje sutek:tak:
Azula ja tez nie lubie takich "duzych"dzieci ze smoczkiem:tak:Seba nie mial smoczka,Misia miala do 2 roku zycia(pozniej tylko do spania),Franek do zasypiania a jak dalej bedzie to sie okarze:tak:
Katasza,fiore wspolczuje wizyt u stomatologow ja nie nawidze:tak:Ja mam do wyrwania jeszcze jedna osemke,ale to zostawiam na czas kiedy nie bede karmic,bo to bedzie juz dlutowanie:tak:
nuta my teraz uzywamy Aventu,malemu narazie pasuja:tak:Pozniej jak bedzie pil mm to mamy TT zobaczymy jak je przyjmie:tak:
wikasik moja siostra przylatuje we wtorek z Irlandii i tez mowi ze kanalowe jest strasznie drogie wiec ludzie czesciej wyrywaja niz lecza:confused2:Ona pewnie sobie zamowi jakas wizyte i zrobi kilka zebow:tak:
katasza moze zabki juz ida?
fiore pisalas ze macie dawac kozie mleko.U nas tez rano marudzenie o kakao(przez Misie):tak:Misia wlasciwie wyrosla z uczulenia na bialko:tak:
Dobra maly sobie pospal cale 20min,wiec ide sie zbierac i wyjdziemy na spacer:tak:
Milego dnia

Ostatnia edycja:

marisamm
Jasko ciagnie 5min (jednego cyca) pozniej juz przestaje wiec go odstawiam, tak w szpitalu kazali robic i chyba dzieki temu synus je a nie bawi sie cycem.
azula jaki wiek mialas na mysli mowiac "duze dzieci" bo 3-4 letnie ze smoczkiem to i ja nie lubie ale taki 2 latek to slodko wyglada jeszcze.
nuta uzywamy TT i smoczek jest miekki
dorka to prawda w ie dentysta strasznie drogi ja znam ludzi ktorzy lataja do Polski leczyc zeby bo to ich taniej wychodzi.
katasza && za wizyte u dentysty
yolanta lopata super tez taka chce:)
pogoda u nas dzis do niczego pada wiec nici ze spacerku, ale jak tylko mlody wstanie jedziemy na kawke do kolezanki:). nocka minela super. Koniec pisania bo mlody juz sie obudzil wiec pedze do niego.
milego dnia kochane buziaczki dla dzieciaczkow

duzo zdrowka dla chorowitek

Fiore - a nasza pediatra mówi, że kozie i krowie to prawie to samo. jeśli po kozim przechodzi alergia to nie chodzi o białko mleka krowiego, ale inny składnik lub jego za duża ilość, ale próbuj - może uda się zastąpić mleko innym.
zdrówka dla dzieciaczków!!

Hanula pije z TT i jak próbowałam dać z lovi to okrzyknęła mnie wyrodną matką, a butlą wzgardziła, jak można się domyślić. nie ma już szans na próbowanie zmiany, bo my też niedługo przechodzimy na niekapek.

co do smoczka - Bartiś miał do 2 roku życia, ale jak skończył kilka miesięcy to służył już tylko do usypiania. oduczanie trwało 3 dni - pierwszy płacz jakieś 2h, drugi krótkie chlipanie, a trzeci zapytanie gdzie jest smok - wytłumaczyłam, że nie będzie i po problemie, więc nie wiem, czy to taki koszmar. najważniejsze co rodzice muszą przestrzegać (przez całe życie dziecka) to - być konsekwentnym.

mam problem z molami:confused2: przekopałam szafy z ciuchami, wywaliłam jedynego suszonego kwiatka jakiego miałam (jakoś od grudnia nie miałam czasu żeby go wyrzucić i tak sobie leżał:)) wysprzątałam spiżarkę, szafkę z mąką i makaronem, szafkę ze słodyczami, kawą i przyprawami i nie znalazłam w nich ani jednego mola. latają sobie tylko po firankach (wypranych 3 dni temu). skąd się cholery wzięły?

reklama
Wikasik za koronę 350 zł. Ale nie porcelana tylko jakiś kompozyt. Jest to opcja jedno wizytowa i ponoć może być równie trwała jak porcelana. Leczenie kanałowe już było. W Łodzi to zwykle 100 zł za kanał.

Zbieram się do tego dentysty. Boleć raczej nie będzie bo ząb już po kanałowym jakieś 5 lat temu.

Do góry