Pytałam o ten wychowawczy, bo przeczytałam gdzieś, że jak się ma zwolnienie lekarskie na wychowawczym, to ten okres jest płatny, jako zwolnienie (nie sprawdzałam tego, stąd moje pytanie), i myślałam, że może po to się to stosuje. Jednak odpowiedź Kilolka mi wystarcza na zrozumienie zjawiska - no bo wyborem jest tez zwolnienie sie samemu, tak więc nie ma wyboru.
Katasza - wychowawczy nie jest bezpłatny, bo jest zasiłek wychowawczy w zawrotnej kwocie bodajże 400PLN i przysługuje jeśli dochód w rodzinie wynosi mniej niż 504pln/osobę. Znam dziewczyne, która ten zasiłek dostaje i a jeździ autem o jakim moge pomarzyć - grunt to mieć nieudokumentowane dochody
Moja mama własnie tą dziewczynę zna, wiedziała, że ona pobiera wychowawczy, nie wiedziała ile to jest - auto ją zmyliło - i była na mnie oburzona, ze ja chcę wracac do pracy a nie dzieckiem się zająć
Jak sie dowiedziała jakie teraz są zasady to ją szlag cięzki trafił
) Miała nas troje i z każdym była na wychowawczym i pieniądze jakie dostawała pozwalały przeżyć - biednie ale zawsze. Teraz lepiej być bezrobotnym niz dzieci rodzić.
She - mój tego artykułu nie czytał i tez lubi siedzieć - ale bez parcia wielkiego - po prostu lubi, ale siedzi tylko u nas na kolanach czasem, więc sie nie martwie - kiedys mamy też nie były aż tak wyedukowane i jakos dawały radę
Z wózkiem sie przeprosił i już lubi w nim jeździc, więc mam problem z głowy, na razie
Ja się właśnie oskalpowałam przez umycie głowy - połowę skalpu zostawiłam w wannie
) Chyba mi schodzą hormony ciążowe - ciekawe jak długo to potrwa - w sumie mam tyle tego owłosienia, że nie panikuję