reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Flaurka jak dla mnie to wychowawczy ma sens bo do pracy nie wrócę po 1 że zamykają firmę po 2 więcej dostanę na wych. niż zarobię tam a gdy nie dostanę wychowawczego to nie będę mieć nic ...

Kasiula ale wychowawczy jest bezpłatny.

My wyskoczyłyśmy na szybkie zakupy spożywcze, Ula w chuście i okryta wielką kurtką. Nie było źle choć pogoda zupełnie nie spacerowa.

Lecę do kuchni szykować farsz do pierogów. Już mi ślina cieknie jak o nich myślę :-D

Pytałam o ten wychowawczy, bo przeczytałam gdzieś, że jak się ma zwolnienie lekarskie na wychowawczym, to ten okres jest płatny, jako zwolnienie (nie sprawdzałam tego, stąd moje pytanie), i myślałam, że może po to się to stosuje. Jednak odpowiedź Kilolka mi wystarcza na zrozumienie zjawiska - no bo wyborem jest tez zwolnienie sie samemu, tak więc nie ma wyboru.

Katasza - wychowawczy nie jest bezpłatny, bo jest zasiłek wychowawczy w zawrotnej kwocie bodajże 400PLN i przysługuje jeśli dochód w rodzinie wynosi mniej niż 504pln/osobę. Znam dziewczyne, która ten zasiłek dostaje i a jeździ autem o jakim moge pomarzyć - grunt to mieć nieudokumentowane dochody:) Moja mama własnie tą dziewczynę zna, wiedziała, że ona pobiera wychowawczy, nie wiedziała ile to jest - auto ją zmyliło - i była na mnie oburzona, ze ja chcę wracac do pracy a nie dzieckiem się zająć:) Jak sie dowiedziała jakie teraz są zasady to ją szlag cięzki trafił:)) Miała nas troje i z każdym była na wychowawczym i pieniądze jakie dostawała pozwalały przeżyć - biednie ale zawsze. Teraz lepiej być bezrobotnym niz dzieci rodzić.

She - mój tego artykułu nie czytał i tez lubi siedzieć - ale bez parcia wielkiego - po prostu lubi, ale siedzi tylko u nas na kolanach czasem, więc sie nie martwie - kiedys mamy też nie były aż tak wyedukowane i jakos dawały radę;) Z wózkiem sie przeprosił i już lubi w nim jeździc, więc mam problem z głowy, na razie:)

Ja się właśnie oskalpowałam przez umycie głowy - połowę skalpu zostawiłam w wannie:)) Chyba mi schodzą hormony ciążowe - ciekawe jak długo to potrwa - w sumie mam tyle tego owłosienia, że nie panikuję:)

Właśnie Flaurka- wychowawczy jest bezpłatny. I tak jak piszesz- można się o zasiłek starać. U nas ten w grę nie wchodzi bo mąż "za dużo" zarabia.

A co do włosów- to ciesz się, że dopiero teraz. Mi włosy lecą od dość dawna ale jeszcze łysymi plackami nie świecę. Dobrze, że generalnie mam sporo włosów :-)

Wczoraj moja mama pyta: Laurusiu chcesz żeby Cię babcia wykąpała ? A Laura : nie nie nie:-D
Pewnie to przypadek no ale zabawnie to wyszło;-)

ps. zaczęło się kciuki mocno! Dziś Sebastian musi do nas wrócić..

Aż szkoda gadać jakie to prawo jest w Polsce mnie to normalnie szla.... trafia Za granicą kobiety dostają pieniądze na dziecko a tu to pełno biurokracji i jeszcze marne grosze
Ja w przeciwieństwie do Ciebie Flaurka to mogę panikować bo włosy mi też strasznie wypadają a mam ich malutko niedługo będę łysa:-(Moje dziecie wierciło się i stękało całą noc a dziś w dzień znów daje popalić jak ja to przetrwam a tu żadnej pomocy ...:-(No to ponarzekałam trochę i mi lżej a teraz idę się uspokoić do sąsiadki na kawę ...

witam !!
Strasznie duzo naprodukowalyscie przez wczorajszy dzien jeszcze nie zdazylam doczytac bo dopiero agarnelam mieszkanko , Jasko spi to mamusia je sniadanko:D
Nocka minela super mlody spal prawie do 8:szok:. Wczoraj caly dzien po za domem , musielismy jechac do ambasady corce wyrobic paszport bo sie skonczyl ,pozniej dokupic ksiazki do egzaminow i na bilans Jaska wiec od 8 do 17 po za domem. Najwazniejsze ze wszystko zalatwilismy.:-)
Flaurka mi tez teraz zaczely wypadac strasznie wlosy :wściekła/y: musze podjechac i kupic sobie odzywke wax bo inaczej lysa zostane:D
Pieszczoszka &&&& za Sebe.
W Irlandii kazdy rodzic dostaje na dziecko rodzinne bez wzgledu na dochod. Tutaj nie ma wychowawczego platnego tylko macierzynski ktory trwa do 6mc pozniej matki wracaja do pracy.
Super ze Ali juz w domku , duzo zdrowka dla niego i buziaczki.
Pedze Was doczytac
Milego dzionka i duzo zdrowka dla wszystkich chorych
kciuki za potrzebujace

She - mój tego artykułu nie czytał i tez lubi siedzieć - ale bez parcia wielkiego - po prostu lubi, ale siedzi tylko u nas na kolanach czasem, więc sie nie martwie - kiedys mamy też nie były aż tak wyedukowane i jakos dawały radę;)

Flaurka, po tym jak widze jak moj Maly garnie sie do siadania, to z ciekawosci zaczelam czegos szukac na ten tamat i trafilam na ten artykul. skoro mamy takie mozliwosci teraz to czemu z nich nie skorzystac :) to nie jest tak ze jakos bardzo powstrzymuje Malego ale wiem teraz np. ze nie bede go jeszcze sadzac samego podpierajac o cos bo jeszcze nie jest na to gotowy z tego co pisza. a tak naprawde to tez nie wiedzialam od kiedy dziecko jest na to gotowe. tez czasami sadzam Staśka u mnie na kolanach i on uwielbia taka pozycje ale nie bede narazie z tym przesadzac

budzi sie wlasnie z drzemki moj potworek :)

reklama
Ja tylko na szybko vo zaraz syrena sie wlaczy i bedzie trze sie nia zajac:-D
pieszczoszka czekamy!!!!i &&&&&
fiore super ze jestes i &&&& za dobre wyniki badan:tak:
Ja napisze tak ogolnie:
Wlosy zaczely mi wypadac ale jak nie ktore z Was mam grube i duzo ich wiec sie nie martwie:-D
F przekreca sie sporadycznie z plecow na brzuszek ale jeszcze jedna reka pozostaje pod brzuszkiem:tak:Wszystko co popadnie laduje w buzi ale zabkow nie widac:tak:Siega po zabawki i palce rodzicow tez:-D Jak Misia mu spiewa chichra sie jak szalony,obraca sie wokol wlasnej osi:tak:
Co do macierzynskiego to ja mam do 6 listopada,potem zalegly urlop potem na 8 dni do pracy(po 12godzin) i od 24grudnia do chyba 5stycznia wolne a potem juz pelna para:-(Na wychowawczy nie moge isc,bo nie wyrobimy z kasa jedna wyplata jest na zycie druga na rachunki:tak:Zasilku tez bym nie dostala choc mam 3 dzieci po prostu za bogaci jestesmy:wściekła/y::crazy:
No juz trzeba isc do dziecka bo sie wkurza,
Milego dnia

Do góry