reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Katasza - bez wózka bym sie nie wybrała. Jazdę autobusem z wózkiem mamy opanowaną - mówię małego, że to taka karuzela i się cieszy - uwaga - nastaw się na wiele komentarzy obcych ludzi:)) Wózek biorę zawsze na dłuższe wyjścia bo uzywam go do: transportu bambetli, przewijam w nim dziecko, zasłaniam sie nim jak karmię w plenerze, młody mi w nim zasypia i mam wolne - kocham wózek:)) Chusty nie mamy, ale mamy nosidełko i biore je tylko na krótkie wyjścia do sklepu po małe zakupy, bo mały lubi w nim zasypiac a mi się nie wydaje to wygodne, wstrzymyje oddech by go nie budzić i takie tam: w efekcie wracam umordowana - ale mały lubi, bo ogląda sobie świat jak chce - tyle, że nie byłam z nim dłużej niż godzina.

Pieszczoszka - powodzenia, cos sie ruszy przynajmniej.

Wikasik - zdroofka.

Innym - powodzenia i miłego dnia i weekendu. My zmykamy na cały weekend - pa.

reklama
Witam
Ja dalej zasmarkana chodze,musze sie wybrac do laryngologa,tylko powie jak ostatnio,ze potrzebna operacja a ja sie tak boje:-( gardlo juz mnie nie boli i goraczki nie mam.Dostalam 1@ brzuch boli na maxa czyli tamte plamienie to nie bya @.Dobrze,ze mala jest grzeczna.

kasiula,anik-moja tez sie nie przekreca,ale glowke trzyma sztywno jak ja biore za raczki do siadu

Wikasik,justynamika-zdrowka

Suzi &&&&&& za Aliego

Pieszczoszka- powodzenia

wikasik justynamika kurujcie się szybciutko , zdrówka życzę
pieszczoszka w końcu doczekałaś widzenia z Sebą
katasza ja też bym wzięła wózek raczej...
Zaneta deszcz dobrze na włosy robi :-Da z tymi wydatkami może nie będzie tak żle i tak trzeba dać sobie jakoś radę
Niuska to coś poważnego że musi być operacja
U nas straszna noc myślałam że się nerwicy nabawię o 22 się położyłam a jakiś pie..... komar mi do północy nie dał spać usiłowałam go 5 razy zakatrupić lecz mi się to nie udało w rezultacie pogryzł małego na czole :szok: a po 2 mały zaczął szaleć więc spania nie było trochę pokimał u mnie na brzuchu trochę postękał i tak przemęczyliśmy noc do 5.30

Ostatnia edycja:
Kasiula-niestety ale tak,od 11 lat mam problemy z zatokami,kilka razy bylam w szpitalu,zawsze troche podleczyli,jak bylam w ciazy to bylam u laryng. to powiedzial,ze pojawily mi sie 2 polipy:-(do tego wszystkiego.

Witam,
Suzi trzymam kciuki zeby malemu szybko sie poprawilo:tak:
wikasik justynamika,niuska
zdrowka:tak:
katasza dla mnie tez wygodniej wozkiem by bylo:tak:
zanetaa u mnie z wydatkami podobnie:baffled:U Seby w szkole zawsze wymysla cos ponad:angry: Tez u nas ostatnio krucho z kasa:-( Szczepienia malego kosztuja 400zl,a tu jeszcze mielismy Misie zaszczepic na grype i pneumokoki(zalecenie alergologa):-(
pieszczoszka &&&&&&&
U nas pogoda do du...y:crazy: Niby slonce jest ale wiatr glowy urywa:angry:
Misi do kataru doszedl kaszel,przez wekeend bedziemy leczyc:tak:Maly niby kicha ale kataru nie ma,troche pokasluje,ale tez nie za duzo:tak: W nocy dwa razy tak kaszlal ze zerwalam sie ze snu,bo myslalam ze sie dusi:-(Zobaczymy jak dalej bedzie jak co to pojde z dwojka do lekarza:tak:
Nie wyspanam jestem, maly o 5 postanowil sie pobawic,a przed 8 juz nie spal:no:Teraz oczywiscie smacznie spi a ja juz nie:baffled:
Dobra nie smece,bede zagladac jak tam Ali i pieszczoszka po widzeniu:tak:

Dzięki dziewczyny- mi się wydaję, że z chustą będzie wygodniej bo nie muszę jej "wnosić i wynosić" z tramwaju a o niskopodłogowym mogę pomarzyć. Ale jeszcze zobaczymy. Może zabiorę się z koleżanką samochodem. Bo mój od wczoraj u mechanika. Oczywiście zablokowały się szczotki od rozrusznika. Ma mi sprawdzić czy wystarczy wyczyścić czy trzeba wymieniać. Ale tak czy tak pewnie do poniedziałku przynajmniej jestem bez samochodu.

My lecimy na spacer chociaż pogoda kiepska, ale musimy zakupy zrobić bo lodówka pusta a i jeszcze kilku drobiazgów nam brakuje na niedzielne chrzciny u siostry (przy okazji robi 2 urodziny synka).

Ali &&&&
wiki ,justynamika,niuska duzo zdrowka
yes2.gif

zanetaa chyba u kazdego kto ma dzieci w przedszkolu lub w szkole wrzesien jest najgorszym miesiacem:wściekła/y:.
dorka duzo zdrowka dla Misi i Franusia.
pieszczoszka powodzenia na widzeniu.
katasza udanych zakupow.
U nas noc minela super mlody spal do 7:30 z 2 pobudkami na cyca. Tylko te dzionki sa do niczego mlody strasznie marudny , nic nie mozna zrobic , wczoraj to juz dola lapalam, mam tylko nadzieje ze szybko mu to minie.
pedze ogarnac mieszkanko poki spi Jasko.
Milego dnia i duzo zdrowka dla maluszkow

reklama
&&&&& za Suzi i synka!

U nas dzien mija. Mi w zasadzie w lozku. Przeziebienie rozlozylo mnie na dobre. Zalzawiobe oczy, zachrypniete i bolace gardlo, katar potworny, ledwo sie za nogach trzymam. Gdybym byla sama z Robertem byloby srednio ciekawie, ale maz nie poszedl do pracy i ja tylko karmie co jakis czas. Maluszek sie trzyma zdrowy i licze, ze tak zostanie! Teraz sobota, niedziela to powinnam sie wylizac.

Przeczytalam, co u was, pomarudzilam i juz nie mam sily na wiecej!

Takze milego dnia zycze :) Pieszczoszka - dzis spotkanie :)
zdrówka

Witajcie, u nas ok ale mnie coś chyba jakieś przeziębienie bierze ( bleeeee), weny brak więc tylko napisze
Suzi i Ali mocne kciuki żeby wszystko szybko się skończyło&&&&&&&
Pieszczoszka mocne kciuki i powodzenia na widzeniu, oby się wyjaśniło:-)
Za resztę potrzebujących również mocne kciuki:-)
Uciekam bo Julcia się obudziła:-)
Zdrówka

Witam
Ja dalej zasmarkana chodze,musze sie wybrac do laryngologa,tylko powie jak ostatnio,ze potrzebna operacja a ja sie tak boje:-( gardlo juz mnie nie boli i goraczki nie mam.Dostalam 1@ brzuch boli na maxa czyli tamte plamienie to nie bya @.Dobrze,ze mala jest grzeczna.

kasiula,anik-moja tez sie nie przekreca,ale glowke trzyma sztywno jak ja biore za raczki do siadu

Wikasik,justynamika-zdrowka

Suzi &&&&&& za Aliego

Pieszczoszka- powodzenia
zdrówka

Witam,
Suzi trzymam kciuki zeby malemu szybko sie poprawilo:tak:
wikasik justynamika,niuska
zdrowka:tak:
katasza dla mnie tez wygodniej wozkiem by bylo:tak:
zanetaa u mnie z wydatkami podobnie:baffled:U Seby w szkole zawsze wymysla cos ponad:angry: Tez u nas ostatnio krucho z kasa:-( Szczepienia malego kosztuja 400zl,a tu jeszcze mielismy Misie zaszczepic na grype i pneumokoki(zalecenie alergologa):-(
pieszczoszka &&&&&&&
U nas pogoda do du...y:crazy: Niby slonce jest ale wiatr glowy urywa:angry:
Misi do kataru doszedl kaszel,przez wekeend bedziemy leczyc:tak:Maly niby kicha ale kataru nie ma,troche pokasluje,ale tez nie za duzo:tak: W nocy dwa razy tak kaszlal ze zerwalam sie ze snu,bo myslalam ze sie dusi:-(Zobaczymy jak dalej bedzie jak co to pojde z dwojka do lekarza:tak:
Nie wyspanam jestem, maly o 5 postanowil sie pobawic,a przed 8 juz nie spal:no:Teraz oczywiscie smacznie spi a ja juz nie:baffled:
Dobra nie smece,bede zagladac jak tam Ali i pieszczoszka po widzeniu:tak:
Zdrówka dla dzieciaków.

pieszczoszka &&&&&&&&&&&&&&&

Suzi -cały czas z Wami &&&&&&&&&&&&&&

A u nas zaczyna się rutyna szkolna.
Mąż na wyjeździe ,więc małego do szkoły trzeba było odwieźć.
Właśnie jem śniadanko.
Zaraz trzeba mieszkanie ogarnąć.
dziewczyny spokojnie .
Moja ma ponad 4 miesiące ,a też się sama jeszcze świadomie nie przekręca.
Dzieci na ten wyczyn mają jeszcze czas .;-)
Każde rozwija się w swoim tempie.
Ważne ,że idą do przodu ;-):-):-):-)
miłego dnia

Do góry