reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witam się z rana.
U nas noc minęła względnie spokojnie. Względnie bo po 4 Młoda zaczęła kwękać przez sen i się spinać i tak prawie do 7 kiedy to wreszcie pojawiła się kupka :/ Na szczęście nie płakała przy tym. Troszkę mnie to martwi bo poprzedniej nocy było podobnie. Teraz na szczęście śpi więc mogę spokojnie zjeść śniadanie, wstawiłam też pierwsze pranie. Obiad mam od wczoraj więc chociaż gotowanie mi odpada. No i pogoda troszkę lepsza niż wczoraj więc wybierzemy się na spacer po następnym karmieniu.

Elvie- zdrówka dla córeczki.
A wszystkim miłego dzionka.

reklama
Witajcie.
Wypoczeci,po spokojnej nocy i dlugim snie.V jeszcze spi,S w pracy,a my z Leo rozrabiamy ;-) Pochwalimy sie,ze udalo nam sie zasmiac w glos,to tak jak zabi rechot wygladalo,ale kolejne osiagniecie rozwojowe zaliczone i duma mnie rozpiera :-)Dzis ciut chlodniej-w sensie jakies 25'C (na razie),wiec jak malenka wstanie wybierzemy sie na plac zabaw(w cieniu),a po poludniu moze gdzies tatuska wyciagniemy,jak wroci z pracy i nie bedzie za bardzo zmeczony.
Pozytywnego i zrelaksowanego dnia Wam zycze Majoweczki :o*
(Wiki doszedl sms? :o*)

Doszedl :) i nie moge sie doczekac niespodzianki... Choc nie mam pojecia, czym zasluzylam!

My dzis po wizycie u pielegniarki, Robert wazy 3930g teraz wrocilismy ze spaceru, a za nieco ponad godzine do lekarza - glownie by pochwalic sie dziecie, bo choc lubimy ta pania, to troche za daleko, by byla naszym glownym lekazem. Przy okazji Robus zaliczy wit K, a maz szczepienie.

W ogole poprzednie di piersi przed karmieniem byly takie napakowane, ze az tryskalo po nacisnieciu, a dzis obie mi zmiekly. Synek wyciaga z nich mleko, bo ssie i polywa, ale na 3 godziny mu nie starcza, wiec pomimo ze dzis zien mocno zajety, to w dodatku pod haslem cyc ;) a ja drugi dzien nie mialam czasu na drzemke i wymiekam, szczegolnie, e przerw miedzy karmieniami takie dzis krotkie.

Witam
biggrin.gif

U nas nocka w miarę ok, lenka się obudziła dopiero po 4:00 i dospała do 8:00, Maciek też dał mamusi pospać
yes2.gif

Dziękujemy za kciuki i dobre słowa.

wikasik - malusi Twój synek, nasz już 6400g:szok:

Zmykam na śniadanko.

No coz, matka gruba, to on ostrozny ;) urodzil sie 3420, potem spadla waga do 3150 i teraz 3930 - dzis ma rowny miesiac. Na siatce centylowej wyglada ok, wiec nie narzekam. Latwiej go nosic :)

Mam jeszze pytanie. Wiele razy pisalyscie o jakims piwie karmi na laktacje. To jakies specjalne piwo, czy dowolne bezalkoholowe dziala? Bo chyba by mi sie przydalo troche zmotywowac mleczarnie do produkcji.

Ostatnia edycja:
witajcie
u nas noc ciezka, Olka po szczepieniu wiec od popoludnia niespokojna i markotna. Na szczescie w nocy obylo sie bez goraczki, a lekarka uprzedzala ze moze ona sie pojawic. na dodatek wieczorem kolka i problemy z brzuszkiem a raczej kupka. Termometr w ruch musial isc. Mam nadzxieje ze sie polepszy bo zaczely baczki odchodzic.
Zajrze do was jeszcze pozniej bo musze chate ogarnac i czekam na kolezanke fryzjerke bo farbujemy wloski tzn drastyczna zmiana :-) sciagamy ciemny kolor i robimy blond. Zobaczymy jak to wyjdzie az sie boje bo nie wiem jak sie bede czuc. Milego dzionka majoweczki

słyszałam,że niektóre dzieci zaraz po urodzeniu mają ząbki ale trzeba je usunąć..a czemu to nie wiem...

wikasik ale masz kruszynke!!!! ciekawe ile moja juz ma??? ale pewnie ponad 6kg :p

co do karmi to słyszałam od znajomej ,że podziałało tak,że zrobił sie jej straszny nawał mleka a pozniej miała z tego powodu jakieś zapalenie...

mam kilka pytań:p

1) czy czasem wasze dzieci jak sie je odłoży do lozeczka a już śpią...zaczynaja sie tak mega wiercić... a po chwili dalej śpią?!

2)Miałam juz 1 miesiączke ale czasem plamie na różowo...zazwyczaj po stosunku... miałą któraś tak?

3) czy nadżerka wypalana laserem moze powrocić po porodzie?

4) mineły prawie 3 mies od porodu a ja nadal odczuwam ból podczas sexu... jestem tam duzo mniej mokra:-:)-:)-:)zawstydzona/y: i duzo ciaśniejsza:zawstydzona/y::-(.... czy wszystko wróci do normy? czy mozliwe,ze cos mi sie uszkodzilo przy porodzie???( do gin. ide dopiero 10 lipca)

5) mała nadal ma łuszczącą się skóre na głowie a oliwka nie wiele daje..czy moge posmarować głowe linomagiem?? słyszałam,że ponoć pomaga?

6)czy mleko w piersiach samo przestanie wkoncu sie produkowac? czy poprosic gin.o tabletki na zatrzymanie laktacji?

witam sie i ja korzystam z chwili wolnego bo udalo mi sie uspic tego małego łobuza ;-)u nas wszystko ok , czyli bez zmian ;-)

wikasik tu chodzi taki skladnik :slód jeczmienny które zawiera piwo bo to pobudza niby laktacje a to ma chyba kazde piwo.ja np pije inne piwo bezalkoholowe Bavaria a nie akurat karmi i ma to w skladzie ;-)

Pieszczoszka

1) tak moj tez tak ma czasami ja juz mysle ze sie budzi a tu spowrotem zapada w gleboki sen
2-4 nie potrafie odp
5) hmm a to nie poczatki ciemieniuchy czasem ??moze tak 15 min przed kapiela nasmaruj małej glowke gesto oliwka , naloz przewiewna czapeczke, po 15 min wyczesz delikatnie wloski i umyj szamponem i tak powtarzaj codziennie az zniknie
6) no w koncu powinnien zaniknac a jeszcze ci leci ?? sciagasz cos ??

reklama
Wikasik - ja pijam Karmi tak co 2-3 dni - niby na laktacje, ale głównie dla zmiany smaku picia - woda i czarna Inka mogą obrzydnąć. Jak nie ma Karmi, to Lecha bezalkoholowego wciągam i tez mam twarde cyce po tym. I fakt - w necie różne są opinie o piciu piwa przy karmieniu, ale ja jestem duża kobieta, jedno piwo o zaw. alkoholu mniejszej niż 0,5% nic nie zaszkodzi według mnie. Ale i tak piję Karmi na 3 razy, po szklaneczce po kolejnych 3 karmieniach.

Podobno działają też ciasta drożdżowe, ale nie sprawdzam, bo mój mały wzdymacz by chyba pękł:))

Pieszczoszka - jesteś mniej mokra, bo w ciąży mamy mega mokro, nie trzeba się było przyzwyczajać;) W ciąży ciało w pochwie jest dużo bardziej rozpulchnione - daje to więcej radości - teraz przez tą suchość jest inaczej i może boleć - spokojnie - po cc ma się tak samo, to nie chodzi o gojenie, no i chyba cała pochwa to Ci nie popękała:) My teraz używamy żelu i mi to dużo daje, poza tym start ja steruję, żeby się zaaklimatyzować. Po chwili można już szaleć, więc u nas to chyba kwestia braku naturalnego nawilżenia.

Do góry