reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

hehe czytaci w moich myslach bo my od jakisegos tyg moze wiecej widzimy biała kreseczke na dole i tarłam bo myslalam ze to przez mleko nalot a tu nie zobaczymy niepowiem ze mocniej łapie cyca i mocniej boli ale jak to bedzie zab to bede miała przerabane

ZANETA kurcze traymam kciuki zeby było po twojej mysli

reklama
U nas jak kupek nie było, tak dzisiaj były 3... ostatnia taka niewielka, dwie duuuże - mam wrażenie, że oczyścił się i w końcu wyregulował...

Mam pytanko... może ono wyda się głupie, ale dzieci z reguły robią rzadsze kupki niż dorośli... jak więc rozpoznać, czy kupka Maleństwa to nie jest biegunka? Od pielęgniarki dowiedziałam się, że generalnie po podawaniu herbatki koperkowej kupki są luźniejsze... Hmm czy ona jest wtedy jakaś wodnista? Bo, że rozsmarowana na pampersie, to praktycznie każda...

My po wizycie, Lenka dostała antybiotyk, bo ma śluz i czop ropny na prawym migdałku. Mamy ją izolować od Maćka i jemu też dicoflor profilaktycznie podawać. Nabiegałam się po aptekach za tym dicoflorem, bo nigdzie nie mieli.

żaneta - słów mi brak.. współczuję i mam nadzieję, że chłop szybko zmądrzeje.

anik - Maciek jak jeszcze bebiko pił to raz mi taką wodę właśnie zrobił.

Zmykam, bo córcia śpi, a synek wykąpany, nakarmiony i ze snem walczy;-)

Hej!!!

heh uśmiałam się z tych zębów :-D:-p Julka też się śliniła jak szalona i wszystko pchała, każdy mówił że zęby idą, a pierwszy ząbek wyszedł jak miała skończone 9 miesięcy :-p:-D:-D:-D
Lena na razie w tyle w tym temacie. Ale wczoraj pierwszy raz się uśmiechnęła na mój widok :szok::-D:-D:rofl2: zajebiaszcze uczucie!:-D

Byliśmy u pediatry z małą z tym oczkiem co ropieje od katarku. Nic nowego. Mam kontynuować to co robiłam- solą fizjologiczną tylko dodatkowo dać wit.C :tak:

Żanetka utłukłabym tego Twojego "Miśka"!!! :wściekła/y: :crazy: Nie nawidzę takich chłopów! Powiem Ci że rzadko się zdarza idealny związek, bywa różnie, tak? Trzeba się docierać;-) ale po pierwsze trzeba się szanować wzajemnie!
Kurcze mój D nigdy w życiu mi nie ubliżył! Nawet nigdy nie usłyszałam że jestem "głupia" czy coś...:no::sorry2: nie wspomnę o innych określeniach... :no: nigdy...
Weź no daj mu szkołę życia!!! :-) Trzymam kciuki Kochana!!! :tak:

anik hmmm... myślę że biegunkę na pewno poznasz jak się pojawi (czego nie życzę);-)

Maleństwo już słodko śpi, Jula ogląda bajki, D w pracy a mamuśka na kompie... :-D

zanetaa współczuję, brak słów normalnie...:baffled:

mój mały od jakiegoś tyg też się niemiłosiernie ślini, puszcza mega bąble a piąstki to jak by mógł to by zjadł... wiecznie tylko mu buźkę wycieram jak tak dalej pójdzie to śliniaczki zagoszczą pod brodą:sorry2:

a ogólnie to u nas wszystko ok, noce bez zmian mały ładnie przesypia w dzień też nie można na na niego narzekać płacze tylko jak głody albo jak mu się znudzi świat dookoła i chce miejsce zmienić;-) jak tylko do niego gębę otwieram to obdarowuje takimi uśmiechami że aż się łezka kręci:-D i co go też bardzo cieszy? masaż łydek:confused::-D cieszy się jak szalony wtedy hehe gaduła też z niego duża:-)
jutro idziemy na usg bioderek mam nadzieję że wszystko będzie ok.

Paula - nie potrzeba cudzysłowu - Misiek, to nie pieszczotliwe określenie:) ma na imię Michał i wszyscy mówią do niego Misiek.

co do tego kołka.. oczywiście przeprosił, ale zdarzyło się to już 3 raz od miesiąca i nie mam zamiaru mu ustępować. zapomniał się chłopak, bo całkowicie się poświęciłam dzieciom i "opieką nad domem". od zawsze wiedział, że nie będę uległa, ale ostatnio byłam. czas sobie przypomnieć swoje idee. I nie myślcie, że biedna żanetka słuchała krzyków ze spuszczoną głową - darłam się równie mocno jak on, ale wiadomo kto zaczął i kto miał rację.
i już mi lepiej - dziękuję Wam, a najbardziej Kochanej Beatce:)

biegunkę można poznać po bardzooooo wodnistej konsystencji, kupie z wodą i małymi kawałkami "serka", śluzie. ew. o problemie mówi też kolor, choć hania miewa zielone kupy, ale.. tylko pierwsza kupka - ta z "przodu" jest zielona, reszta w palecie żółci. do tego jesli kupa już chwilkę jest w pampku, to zmieni kolor na zielony, nawet jeśli była w porządku.

Ostatnia edycja:
żaneta - dobrze, że przeprosił, chociaż tyle..

My walczymy z gorączką, Lenka miała prawie 40stopni, teraz spadło do 37,9 i zasnęła. Maciula tez śpi. O dziwo płacz siostry go nie obudził.
Ciężka noc mnie czeka, więc idę się myć i spać póki mogę.

Elvie,biedna Lenka,duzo zdrowka dla Sloneczka,niech jej sie polepszy i zeby Macius sie nie zarazil &&&
Zanetaa kiedy chcesz,ile chcesz,no problem :o*

Jak mowilam,dzien mialam dobry..do zachodu slonca.Leo juz spi,ale syrena jak mu sie wlaczyla,tak sie nie wylaczala nawet spacer i kapiel nie pomogly.Dopiero "kangurowanie" i kropelki na brzuszek.Zobaczymy co przyniesie noc,ale jestem optymistycznie nastawiona;-)
V zalatwila sie na wieczornym spacerze i po siniakach od dzisiejszych igraszek z "narzeczonym",rozciela sobie kolano.Biedna Myszka:-(
Co do zebow.Rok temu moja przyjaciolka urodzila synka z dolna jedynka w pyszczku,widzialam na wlasne oczy jak odwiedzialam ja w szpitalu,wiec juz mnie nic nie zdziwi.U nas tez przy V wiele slinienia bylo,a pierwszy zab po 9msc:-p
Koncze Kochane,spokojnej nocy Wam zycze i buziaki dla wszystkich maluszkow i wiekszych i mniejszych :o* Dobranoc!

reklama
U nas jak kupek nie było, tak dzisiaj były 3... ostatnia taka niewielka, dwie duuuże - mam wrażenie, że oczyścił się i w końcu wyregulował...

Mam pytanko... może ono wyda się głupie, ale dzieci z reguły robią rzadsze kupki niż dorośli... jak więc rozpoznać, czy kupka Maleństwa to nie jest biegunka? Od pielęgniarki dowiedziałam się, że generalnie po podawaniu herbatki koperkowej kupki są luźniejsze... Hmm czy ona jest wtedy jakaś wodnista? Bo, że rozsmarowana na pampersie, to praktycznie każda...
Kupka jest wodnista taka rozwarstwiona często (wsiąkająca w pieluchę woda) i przede wszystkim
biegunka występuje częściej niż zazwyczaj jest ilość kupek..
[h=2]Jak rozpoznać biegunkę u niemowlęcia?[/h]Z rozpoznaniem biegunki u niemowląt może być problem, jako że wiele z nich robi kupkę kilka razy dziennie i konsystencja tej kupki jest taka, jak w przypadku biegunki u dorosłych. Dlatego poza kryterium zwiększonej częstotliwości oddawania stolców biegunka u dziecka jest wtedy, gdy kupka w całości wsiąka w pieluszkę. U starszych dzieci, które są nauczone załatwiać się do nocniczka, w czasie biegunki może być konieczny czasowy powrót do pieluszek.
Biegunka u niemowląt: biegunka rotawirusowa u niemowląt - www.mamazone.pl

Do góry