jeśli chodzi o masaż "rozrywkowy" to należy go zacząć od stópek i iść w górę - warto użyć do tego oliwki lub balsamu, będzie delikatniej. no i ręce mamusia musi mieć ciepłe, bo inaczej nici z przyjemności.
obracanie też jest świetne i pomaga Maluszkom zdobywać nowe umiejętności.
a skoro o tym mowa..
Elvie - moja Hanusia też jakaś taka sprytna, czasem mnie to cieszy, a czasem martwi, bo czy 1,5 miesięczne dziecko potrafi podnosić główkę opierając się na rączkach? obracanie główki za ciekawą rzeczą to już standard - wiele czasu spędzamy chodząc po domu - każdy pokój ma inny kolor i Hanusia aż otwiera szeroko oczka ze zdziwienia i zaciekawienia
nie wiem, czy hania uśmiecha się świadomie, czasem myślę, że tak (podobnie jak u elvie działa smyranie po brodzie
), jak zacznę do niej mówić i robić wariactwa z głosem, to też się śmieje, ale czasem nic, więc nie wiem, czy to przypadek, czy nie..
pogoda się uspokoiła - chłodno jest, ale deszczu nie widać, więc w sam raz na spacer, jazdę do sklepu, albo normalne oddychanie
załatwiłam sobie gardło tym upałem - wypiłam litry lodowatego soku i mówić nie mogę, a dobrze wiem, jak się kończy u mnie picie zimnych napojów.. ehh.. i tak kocham słońce i upały też;p