reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Witam sie :)
od dzisiaj Xav prowadzam do przedszkola bo P. juz poszedl do pracy i obowiazek przeniusl sie na mnie heh
wiec zaprowadzilam malego, poszlam na spacer, wrocilam i zrobilam pranie, potem obowiazki domowe i dopiero co sniadanie zjadlam :) szybka jestem hehe
Gabrych pije wode, herbatki mu nie daje bo chyba po niej boli go brzuch wiec czuje sie bezpieczniejsza z mysla ze chleje wode :)
co do kolczykow mi to sierawno czy ktos przeklowa czy nie swoim dzieciom, mi to nie przeszkadza - zreszta kazda matka wie co jest dobre dla swojego dziecka i niech kazdy robi jak chce :)

Maćka wysypało na twarzy, główce, szyjce i dekolcie. Zauważyłam, że rano jak wstaje to te krostki są mniej widoczne, a później robią się czerwone, w niektórych miejscach to nawet takie mini ropne te zmiany ma. Jutro o 10:00 idziemy prywatnie do naszej lekarki, bo te z przychodni to pożal się Boże..:no: Zmieniłam mu mm znowu na NAN, bo wydaje mi się, że krostki pojawiły się od zmiany na Bebiko, które nam położna poleciła.

elvie - u mnie wysypka podobna była, zeszła sama, ale została ma na buźce taka szorstka kaszka... może i u Twojego Maćka zejdzie samoistnie? Ja mu delikatnie na watce smarowałam to zasypką Alantan i ładnie się zagoiło :tak: Powiem Ci, że ja patrząc na niektórych lekarzy tracę do nich całkowicie zaufanie. Tzn. pediatra Młodego jest fajna, leczyła mojego męża i naszego znajomego (chodzi do niej do tej pory, ponieważ zrobiła też specjalizację lekarza rodzinnego) i nie narzekają, więc zaufałam chyba tylko dlatego...

Mój kiedy jadł Nan nie miał problemów z kupką (Nan posiada probiotyki), Bebilon HA już ich nie ma więc jest jazda :baffled: ale ja tam jestem dobrej myśli, że jakoś to będzie :-D

O 16 moja Pyza miała jeść butlę - jest 18 a on nadal śpi...:-D:-D No przecież nie będę go wybudzała, bo ładnie na wadze przybiera, już jesteśmy 100 g. do przodu - 4700 g. teraz Kluseczka waży :-D

Aczkolwiek chyba za chwilkę połaskotam lekko, bo jest tak pięknie, że chciałabym go zabrać na spacerek :tak: pochodzimy troszkę po słoneczku, wtedy witaminki D3 nie będziemy musieli w kropelkach podawać :tak:

Dzięki, Dziewczyny. W przychodni stwierdzili, że to skaza białkowa i mam mlecznych rzeczy unikać:baffled: Wcale mi się to nie uśmiecha. Poza tym jak patrzę na zdjęcia dzieci ze skazą białkową to Maćka wysypka wygląda inaczej, on nie ma czerwonych plam, więc może to tylko jakieś uczulenie - oby.. Ta nasza lekarka jest super, ale droga. Wolę jednak zapłacić i mieć dobrze zdiagnozowane dziecko. Przy okazji jej o wodniste kupki podpytam, bo Maciula dzisiaj strasznie wodnistą zrobił:-(

moja przez cały dzień spała 30 min.:szok: i w ogólne zmęczona nie jest ! Ciągle gaworzy pod noskiem. W domu ciepło wiec jest w samych bodach i ma gołe stópki przez co jest przeeee szczęśliwa:-D
przemywam oczko sola fiz. i krople ma do oczu gentamicin wzf 0,3% ale i tak ciagle jedno oczko ropieje i często sie skleja :-( mozecie cos poradzic???

Witam:)
Wpadam powiedzic ze zyjemy:tak: aczkolwiek maly znow beczy po calych dniach:baffled: Jakis taki placzliwy egzemplarz nam sie trafił:baffled::sorry2: nic tylko wisial by na rekach:dry: Mamy tez maly problem z odbijaniem po jedzeniu a potem ryk bo brzuszek boli:tak: No to moje dziecie do grobu mnie wpędzi lada moment:tak::-D
Wierze ze damy radę ! jeszcze troszke i miną wszystkie bolączki:-D
Buziam Was wszystkie:* muaaaa

reklama
Do góry