reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witajcie, u nas poranek bardzo nerwowy przez ten brzuszek, ale już jest ok. mała pojadła, ulała i teraz śpi więc mam chwilkę. Mamy dziś nadzieję chociaż na krótki spacerek, bo pogoda w miarę, ale znów jakieś deszczowe chmury się kręcą. Po południu wizyta ciotki z wujkiem, więc trzeba ogarnąć co nie co i dom i siebie. Muszę się w końcu wybrac na jakieś ciuchowe zakupy, bo nie ma co na grzbiet wciągnąć.
Miłego dnia Majówki!!!

reklama
wikasik dobrze,ze sie odzywasz;) szybko odpadł ten pępuś !!!

Mi znowu zaczeła lecieć krew z pupy podczas robienia kupki :( kurde nie wiem co jest grane;/

MOja mała zaczyna mi coraz ładniej spac :) wreszcie !!!!

w sobote mała ma chrzciny,musze sie isc wyspowiadać :szok: jak ja mam sie przyznać ,ze ostatni raz sie spowiadałąm chyba z 7 lat temu :-D:zawstydzona/y:

wiesz, że nie dostaniesz rozgrzeszenia? trzeba by się było wyspowiadać z tego, że masz nieślubne dziecko, a to grzech, którego nie odpuszczą - pamiętam spowiedź przed ślubem, dopiero dzień przed mogliśmy dostać rozgrzeszenie. jakby fakt, że mam dziecko i jestem z tego powodu szczęśliwa był niewybaczalny...

Witam!
U nas powolutku do przodu ,mała je juz ladnie z butelki moje mleczko , mnie meczy odciaganie oj mało tego mleczka sciagam ok50ml jednorazowo no i przewaznie musze jej dorabiac mm , trudno ważne ze widze ze mala sie najada , robi kupki i spi ...jak piła z piersi to sie nie najadala nie przybierala i nie robila kup...bede jej podawac moje do poki bede miala ...zdecydowane i juz koniec zastanawiania sie do tego co osoba gadala co innego a ja metlik w głowie .... heh

dzis mamy w przedszkolu dzien mamy , ciesze sie bardzo bo bedziemy wyłacznie dla Bartka , Pola dzis zostanie z babcia ;-)
tak po za tym zycie leci ,dalej nie moge uwiezyc ze mam dwójke dzieci :-Dprzy ktorych robota na okraglo ,ale cieszy mnie to bardzo , bo jaknie było co robic to narzekalam na nudę ,ale widomo polakowi nigdy nie dogodzisz ....

milego zalatanego dnia dziewczyny a dla tych ktore jeszcze 2 w 1 , dzis ostatni dzien MAJA tak ze juz na porodowke kochane :tak:;-)

aha pytanie jak wasze maluchy purtaja albo kupke robia to mecza sie przy tym?? moja cala czerwona , oczy załzawione , i troche meczy sie biedaczka , nie pamietam jak było z Bartem

Ostatnia edycja:
Czarnula ugotuj kompot z jabłek w skórkach potem te jabłka zmiksuj z tymi skórkami zjedz i z koopami powinno się wyregulować.Zaneta co to za ksiądz.Dziecko nic winne nie jest ,a rozgrzeszenia nie dostaniesz jak nadal będziesz chcieć współżyć z mężczyzną który nie jest twoim mężem bo to grzech ,a nie to ,że cieszysz się z powodu dziecka.Spowiedź składa się z trzech ważnych spraw 1 ; Rachunek sumienia , 2 ; żal za grzechy ,3 mocne postanowienie poprawy :tak:Widać któryś z warunków nie był spełniony skoro ksiądz Ci rozgrzeszenia nie udzielił.My też przed laty nie mieliśmy ślubu kościelnego i na dzień przed chrztem dziecka dopiero go zawieraliśmy i też się z posiadania syna cieszyliśmy ale już nie chcieliśmy żyć w grzechu i rozgrzeszenie dostaliśmy bez żadnego problemu.Dziś idę do ginki z tym zaświadczeniem na becikowe.Miłego dnia:-)

aha pytanie jak wasze maluchy purtaja albo kupke robia to mecza sie przy tym?? moja cala czerwona , oczy załzawione , i troche meczy sie biedaczka , nie pamietam jak było z Bartem

U nas jest problem, mała płacze i mocno się pręży, robi się czerwona jak buraczek. Masuję jej wtedy brzuszek, ćwiczymy nóżkami do brzuszka i noszę ją na ramieniu, czasami trochę to trwa, ale pomaga, kupka jest i to taka intensywna. Dziś rano pomogło karmienie. Kiedy dziecko je mózg dostaje info że trzeba opróżnić jelitka.

Co do kupkowania to my ssamy cyca i jedynie na noc i w sytuacjach kryzysowych typu długie wyjście dopajamy mieszanką.No i ja piję te herbatki z koperkiem i rumiankiem i obie sobie purtamy .Amelka purta z kupalem i to wyraźnie słychać.Nie ma problemów z masowaniem brzusia itp no ale trzeba też bardzo na dietę uważać:tak:

szczeze to nawet na spowiedzi nie miałam zamiaru mówić o tym,że mam dziecko a nie mam ślubu..
Jak mi nie da rozgrzeszenia to niech sie pocałuje w D... Bo ksieża po burdelach chodzą i jeszcze inne rzeczy robia to jest dobrze ?! jak by człowiek sie spowiadał BOGU to Bóg by wybaczył ..a taki ksiadz to se może mówić a mi to lotto

pati jak moja ma problem z kupka i poł dnia ciśnie i sie robi mega czerwona i nie raz potrafi popłakac przy tym to nie czekam az wymeczy to kupke tylko daje czopek(połowe z połowy a nawet mniej ! byle tylko dac) i kupka pojawia sie błyskawicznie i dziecko od razu spokojne jest i sie nie meczy:)

Pieszczoszka Bóg Ci wybaczył zanim stworzył świat.Spowiedź to twój pokłon Bogu twoja skrucha i pragnienie poprawy.Księża są też tylko ludźmi mam nadzieję ,że tych urągających Najwyższemu będzie coraz mniej ,.I pamiętaj Ty odpowiadasz za swoje sumienie ,a Ci wspomniani przez Ciebie księża grzesznicy za swoje.Najlepiej idź do spowiedzi szczerze zamknij oczy i mów tak jakbyś samemu Jezusowi mówiła on jest miłosierny i wybaczał wszystkim którzy szczerze o wybaczenie prosili ,a nawet tym którzy go ukrzyżowali bo nie wiedzą co czynią jak powiedział.Idź Bóg ciągle czeka:tak:

reklama
no wlasnie moja przy kazdym cisnięciu zrobi kupke, tylko widze ze ja to meczy troche nie za dlugo ale jednak ...troche poscisnie i jest kupa, wiec chyba narazie nie ma sensu jej podawac
aha i odnoscie herbatek dzwonilam wczoraj do lekarki czy jej podawac , to powiedziala ze jak jest cieplo to dac ( odciagam + czasem dorabiam mm jak ma mało) wiec kiedy jej dac ta herbatke po jedzeniu , miedzy ...

dobrze ze jest to forum , bo nawet to ze to nie moje pierwsze dziecko to człowiek niewiem co zrobi dobrze a co zle hehe DZIEKUJE DZIEWCZYNY:-)za dobre rady ....

Do góry