reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Witajcie,

noc średnia. Mój Marud zasnął dopiero o 2... jestem wykończona po prostu, rano nie umiałam go nakarmić, bo oczy same mi się zamykały... W tym momencie, wierzcie mi, błogosławiłam, że karmię butelką, bo dałam go M a sama padłam i nie wiem kiedy zasnęłam :eek: mam nadzieję, że moje dziecię nie zafunduje mi więcej takich atrakcji:confused2: Pogoda u nas średnia, na 16 wybieramy się do kościoła, później zajrzymy do moich rodziców i do przyszłej chrzestnej Krzysia (powiadomić ją o tym fakcie;-)). Żeberka pieką sie same (nie jestem w stanie zrobić nic ponad cokolwiek, co robi się w piekarniku samo), zupa szpinakowa podgrzewa (mam nadzieje, że nie zapomnę, że zostawiłam ją na gazie:eek: to w moim stylu dzisiaj jest:eek:).

Buziolki, &&&&&&& za wszystkie w potrzebie.

Katasza - ja na laktację to sobie wczoraj pół dużego karmi wypiłam i dzisiaj tego żałuję, bo już w nocy cyce jak balony i koszulki już dwie poplamiłam a mały jak je to aż co chwilę odpoczywa, bo mu za dużo leci:sorry2:

Dziewczyny podające kropelki na ropiejące oczka? Jak efekty? U nas lewe całkowicie wyleczone a prawe ma chyba zatkany kanalik i bez zabiegu okulistycznego się nie obejdzie:-( Podajemy od wtorku wieczorem i pediatra mówił, że po 5 dniach powinno być po problemie, a jeśli nie to okulista.

Hej :)

Jak tam? ja dziś do przodu. od 9 rano dzis poza domem... teraz probujemy go uśpić.
mógłby w końcu zasnąć bo głodna jestem :p
Elvie- karmi też działa na laktację... mi mówili że jeszcze dobry jest malutki kieliszek szampana... ciekawe jakoś sie boję spróbować...

Czy jak maluch ma katarek to mogę już mu posmarować pod noskiem maścią majerankową? nie wiem czy go przeziębiłam czy jeszcze się oczyszcza... tak czy inaczej okrutnie mu śwista w nosku :(

Mi lekarz odradzal zastrzyki, powiedzial ze podaje sie je raz na 3 mce i jezeli zle wplyna na pacjenta dzialania nie da sie przez ten czas odwrocic tak jak w przypadku tabletek czy spirali:tak:Tabletki mozna w kazdej chwili odstawic, spirale wyjac a zastrzyku sie nie odwroci:no:
Delikatnie mascia majerankowa mozesz ale bez przesady:tak:pod noskiem i na skrzydelka odrobinke. Duzo psikaj woda morska lub sola:tak:

U mnie jedna z koleżanek leci na zastrzykach i bardzo sobie chwali, natomiast w szpitalu była laska, która mimo zastrzyku wpadkę zaliczyła. Zastanawiałam się nad spiralą, bo więcej dzieci nie planujemy, ale póki co sięgnę w pierwszej kolejności po tabletki.

My po pierwszym spacerku w chuście. Maciuś cały przespał:-)

reklama
Witajcie, właśnie Was doczytałam. U nas wszystko ok, Ola póki co na samym cycu:tak: Jutro przyjeżdża pediatra, zobaczymy co powie.
Kurcze mała się odzywa więc uciekam...
&&& za potrzebujące

Do góry