reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

anik. - jak pisałam, naturalne sa dobre dla par biorących posiadanie dzieci pod uwagę. Często nazywa się je wręcz metodami wspomagającymi płodność, bo często wykorzystuje się je do wiedzy kiedy zajść w ciążę, a nie jak zapobiegać. Dla Was ona jest ok, więc super, znasz ją, po ciąży będziesz się musiała na nowo poznać i można stosować, zwłaszcza, że pewnie i tak kiedyś będziecie chcieli rodzeństwo dla synka. Ale chyba sama nie polecałabyś tej metody swojej hipotetycznej 16 letniej córce - abstrahując od tego co polecałabym ja mojej hipotetycznej 16-letniej córce - do nauki by się gówniara wzięła:))) Ale czasy się zmieniają szybko i nie ma co wierzyć, że te nasze majowe dzieci będą czyste jak łzy do nocy poślubnych:)

reklama
no ja wlasnie tez chwycilam po kalendarzyk, kiedy sie wzielismy za staranka :-)

Flaurka - moj maz tez juz bliski zawalu za kazdym razem, kiedy do niego dzwonie ;-)

Trzeba isc w kime sily zregenerowac :tak:

Witajcie a ja znowu pierwsza:-) Faktycznie coraz mniej się udziela i coraz mniej w 2pakach:-) My wczoraj byliśmy u znajomych mają 8 msc synka. Fajny taki grzeczniutki i w ogóle oby nasza Julcia też taka była. Nocka minęła nad wyraz ok. Wczoraj na wieczór męczyły mnie skurcze ale po kąpieli tradycyjnie przeszły:wściekła/y: Dzisiaj w planach nic nadzwyczajnego. Po południu jedziemy do moich rodziców na obiadek ( młoda kapustka mmniammmmmm) a potem na zakupy bo trzeba by lodówkę zapełnić bo jakby co to mężuś zostanie ze światłem:-)
Flaurka ja czasami jeszcze jeżdżę samochodem ale staram się niezbyt często:-)
Już nie pamiętam co komu miałam odpisać ah ta skleroza:-)
Za wszystkie potrzebujące mocne kciuki, dla tych dla których to będzie ten dzień żeby szybko poszło, a za te czekające cierpliwości. Dla mamuś i maluchów również cierpliwości i mało problemów ze wszystkim:-)
Miłego i spokojnego dnia dla wszystkich:-)

Witam i znikam, bo mam dzisiaj wizytę położnej, wczesniej wypadałoby śniadanie wyczarować i Lenkę do klubu zaprowadzić,
Miłego dnia, zajrzę później;-)

Witam sie i ja!
U mnie wszystko bez zmian...żadnych objawów zapowiadających przyjście mojego maleństwa.Dziś wizyta na 11 do mojej lekarki,zobaczymy co mi ciekawego nawymyśla,martwię się okropnie,ale to zdam relacje później na odpowiednim wątku...:tak:
3mam kciuki za wszystkie koleżanki z bb &&&& buziaki i miłego dnia!

Hej laski:)

Azula wczoraj tak cichutko była i po angielsku urodziła - super, bo już chyba miała serdecznie dość tej ciąży:))

Mój L jak do niego wczoraj dotarło, że mnie lekarka na dwa tygodnie wycenia jeszcze to dostał kręćka, do brzucha mi gada, prosi małego, grozi mu, wymyśla mi zajęcia aktywne (niektóre bardzo przyjemne:). Dostał takiego szwungu na wywołanie, jak nie przymierzając, niektóre z cioć z BB jakiś czas temu:)) Dziś wychodząc do pracy przyobiecał brzuchowi, że się z nim policzy jak wróci a do mnie rzucił: trzeba skończyć z tą ciążą. Mam dziś iść na długi spacer i kupic sobie liście malin - przeczytał wczoraj o tym. Przeczytał tez o olejku rycynowym - na szczęście mu wyperswadowałam to rozwiązanie - jakoś jestem bardzo mocno wrażliwa jeśli chodzi o dolne partie mojego tułowia, i miejsce gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę wolę mieć pod kontrolą:)

Miłego dnia i kolejnych wypraw z dreszczykiem na porodówkę w dniu dzisiejszym, Wam i sobie życzę;)

Termin na dzisiaj.
Czop zszedł. Poza tym mały lżej się rusza, brzuch napięty trochę, skurczy nie czuję, głowa synka napiera i bolą pachwiny. Jutro mam się zgłosić na ktg, jeśli Tymek nie wyjdzie do 23go to mam skierowanie do szpitala na wszelki wypadek...

Witam u mnie dalej nic:eek: Mam tez juz dosc:no:Jutro ide na ktg:tak:
Zycze tym co sie jeszcze nie rozpakowaly szybkich porodow:tak:A rozpakowanym cieszenie sie swoimi szkrabami:tak:
Milego dnia:tak:

Witam sie i ja !!!
Nadal 2 w 1 , coraz mniej nas nie rozpakowanych , coraz mniej udzielajacych sie , ale mamuska nie ma sie co dziwic sa zajeci swoimi Skarbami.
Dorka, PepsicOLA , Flaura, Aksmobulka dziewczyny chyba tylko my zostalysmy nie rozpakowane:(
Ollena jak u Ciebie cos sie rozkrecilo??
Milego dnia dziewczyny mam nadzieje ze juz niedlugo na nas przyjdzie pora:-)

reklama
Do góry