reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

ja pije liscie malin a o tym olejku tez nic nie slyszalam
zmykam do lozeczka, dobrej nocki dziewczynki i do jutra :*

i ja pije te liscie nie tyle na przyspieszenie co na uelastycznienie :)

reklama
Doczytalam was, ale jestem wciaz jakas taka nie wyspana, ze juz mi sie myli, kto rodzi, kto urodzil, a kto wrocil dodomu, bo jeszcze nie czas... Moze jak sie troche bardziej rozbudze, to ogarne :) a tymczasem gratulacje i kciuki hurtowe!

U nas ok, wczoraj znowu byla wizyta - wszystko ok, ktg bez jakichkolwiek skurczy, malego nie moglismy obudzic, ale w koncu cudem sie udalo :) takze wyglada, ze bez problemu poiedzi jeszcze w brzuszku. Z punktu przeprowadzki potrzebuje jeszcze tydzien, a potem niech sie dzieje!
Kilka dni temu panikowalam, ze mi sie synek w brzuchu przekrecil. Panika byla niepotrzebna, ale odczucie prawdziwe - glowka w dole jak byla, ale pupa z lewej powedrowala na prawo. Juz mnie zebro pod sercem ne cisnie i latwiej oddychac :)

Natalka, tychodzisz na wizyty do publicznego szpitala? Wydaje mi sie, ze w AU system taki jak u was. Ja mam wizyty w srody i ostatnio juz co tydzien. W zeszlym tyg mielismy swieto i zarezerwowalam wizyte wyjatkowo na czwartek. Nie da sie tak u was? Ja mam spotkania z lekazami, ale losowymi, tzn moge poprosic do tego samego, ale tego nie robie, bardziej mnie ineresuje wczesna godzina, a i inny punkt widzenia czasem lubie.

To ja tylko zaglądam żeby życzyć wszystkim dobrej nocy a Wikasikowi miłego dzionka. Ja po wizycie, szczegóły w odpowiednim wątku.

Co do przyspieszaczy to się nie wypowiem, bo doświadczeń nie mam żadnych, a i sama nic nie stosuję. Co ma być to będzie.

Dzisiaj natomiast na wizycie dostałam zalecenie picia soku pomidorowego ze względu na dużą zawartość potasu. Ponoć to szczególnie ważne przy obrzękach i wysokich temperaturach. Od jutra zaczynam testować. Mam to szczęście, że pomidory w każdej postaci pochłaniam.

ja pije liscie malin a o tym olejku tez nic nie slyszalam
zmykam do lozeczka, dobrej nocki dziewczynki i do jutra :*

i ja pije te liscie nie tyle na przyspieszenie co na uelastycznienie :)
Dobranoc :)

Doczytalam was, ale jestem wciaz jakas taka nie wyspana, ze juz mi sie myli, kto rodzi, kto urodzil, a kto wrocil dodomu, bo jeszcze nie czas... Moze jak sie troche bardziej rozbudze, to ogarne :) a tymczasem gratulacje i kciuki hurtowe!

U nas ok, wczoraj znowu byla wizyta - wszystko ok, ktg bez jakichkolwiek skurczy, malego nie moglismy obudzic, ale w koncu cudem sie udalo :) takze wyglada, ze bez problemu poiedzi jeszcze w brzuszku. Z punktu przeprowadzki potrzebuje jeszcze tydzien, a potem niech sie dzieje!
Kilka dni temu panikowalam, ze mi sie synek w brzuchu przekrecil. Panika byla niepotrzebna, ale odczucie prawdziwe - glowka w dole jak byla, ale pupa z lewej powedrowala na prawo. Juz mnie zebro pod sercem ne cisnie i latwiej oddychac :)

Natalka, tychodzisz na wizyty do publicznego szpitala? Wydaje mi sie, ze w AU system taki jak u was. Ja mam wizyty w srody i ostatnio juz co tydzien. W zeszlym tyg mielismy swieto i zarezerwowalam wizyte wyjatkowo na czwartek. Nie da sie tak u was? Ja mam spotkania z lekazami, ale losowymi, tzn moge poprosic do tego samego, ale tego nie robie, bardziej mnie ineresuje wczesna godzina, a i inny punkt widzenia czasem lubie.
Tak ja chodz\e do publicznego szpitala i wydaje m sie, ze podobna opieka, bo nawet jak czytalam o tych praktykach odklejana bieguna to glownie wykonuja to w uk i w au, normalnie jak mialam wizyty z polozna to moglam rezerwowac na nastepny dzien jak bylo swieto, ale teraz mam te ostatnie z lekarzem ginekologiem poloznikiem i on przyjmuje tylko w poniedzialki, a ze 7 w poniedzialek swieto to za tydzien :/// napewno cos by sie dalo zrobic gdyby chcieli ale to nie ono beda siedziec kolejny tydzien jak na szpilkach :wściekła/y: Trzymam kciuki, zeby synek wytrzymal do przeprowadzki i przyszedl ze szpitala juz do nowego domku :)

olejek gozdzikowy jest popularny na wywolanie w Niemczech - kiedys o tym czytalam ale dawno temu i trzeba bedzie chyba sobie odswiezyc wiedze ;-) A teraz ide sapc. Po raz pierwszy dzis autentycznie solidnie opuchlam (Ale tyle chodzenia i siedzenia w taka pogode to nie dziwota :confused2:), okropnie to wyglada i jeszcze gorzej sie czuje wiec siup do lozia z nogami na rogalu :-) Dobranoc :-)

Dzień dobry!!!

U nas wczoraj duże skurcze po tym 3km spacerze ale po 2h przeszły...:-D
Do tego miałam okropne wrażenie takiego rozpierania w szyjce :szok: latałam co 5 min do wc ale bez skutków... a parcie takie byłooo... myślałam że się rozkręci a tu psikus... :-D:-D:-D Dziś robię porządki w szafach. :-p Ostatnia rzecz jaka mi została :-D

Widzę że dobre wieści... Kolejny Maluszek na świecie! :-) I chyba następne się szykują :-):tak: super!

Za wszystkie potrzebujące trzymam mocneee &&&&&

Witajcie :happy:. Chciałam się tylko przywitać, wczoraj prawie nie zaglądałam na BB, zerkałam tylko jak tam rozpakowywanie ;-). Teraz zrobię sobie śniadanko i nieco Was nadrobię (choć i tak pewnie wszystkiego nie zdołam).

U mnie jak na razie cisza, nie rodzę.
Miłego dnia dla wszystkich :happy:

I ja się witam, u nas bez zmian:)
Za oknem słoneczko więc zapowiada się kolejny upalny dzień.
Ja wczoraj też strasznie opuchłam, żadnych butów nie mogłam założyć.
Dziś mąż obiecał Mateuszowi jakąś wycieczkę na piknik, oby mnie nie chcieli wyciągnąć. Marzy mi się słodkie lenistwo, cisza i spokój:)

Miłego dzionka i &&& za potrzebujące.

Wiecie może co z Little nina?

Hej dziewczyny. Jakoś się zebrać nie mogę. Za oknem przepiękne słoneczko i się rozleniwiłam. Na szczęście nic dzisiaj nie muszę. Obiadek jest więc odpada stanie przy garach. Spacer to raczej późniejszym popołudniem bo jak wyjdę na to słońce to znowu będę miała stopo-baloniki ;)
U mnie na poród też się nie zanosi ale po wczorajszym USG humor dopisuje bo wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Jakoś nie mam teraz weny na pisanie więc życzę wszystkim miłego dzionka. Odezwę się później.

reklama
dzien dobry! mam wrazenie ze z nocy na noc coraz gorzej spie, dzisiejsza noc znowu koszmarna, o 4 tak mnie zlapal bol w dole brzucha jak na @ ze przez pol godziny nie moglam sie ruszyc. wogole to ostatnio czesto mnie taki bol lapie, zwlaszcza w nocy. i tez mam takie okropne uczucie rozwierania w szyjce o ktorym pisze Paula. od kilku dni sie nie wysypiam i w zwiazku z tym jestem nie do zycia. nie chce jeszcze rodzic ale nie chce sie juz tez tak czuc...
troche pomarudzilam i ide cos zjesc.
natalka1704, trzymamy kciuki i czekamy na dalsze wiesci!!!
milego swiatecznego dzionka dziewczynki!!!

Do góry