reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Popuchnięte nogi hmmm ? moje niby spuchnięte ale przy takich patykowatych kostkach jak moje to teraz wygląda to normalnie a nie patologicznie :p
Chociaż mi buty nie spadają :p

Właśnie wróciłam z pół godzinnego spaceru... Idę jak takie starsze grube panie- całą szerokością chodnika i nie idzie mnie wyminąć ani to z lewej ani z prawej strony :p
Kupiłam sobie taką długaśną spódnicę w lumpie :D więc trochę będzie mi chłodniej w niej niż w tych okrutnych dzinsach...
No i kupiłam farbę do włosów :D Także nową fryzurę utrwalę jeszcze kolorkiem przyzwoitym i mogę iść rodzić :p

reklama
Mysio :-D moje wyglądają patologicznie, wierz mi :-D ale nie mogę wyjść z podziwu, ze można takie monsterki wyhodować :-D pocieszam się, że jeszcze tylko tydzień :tak: i za tydzień będę miała już mojego synka :-D
Ja śmigam w sukience pożyczonej od mamy - jest przewiewna, a po porodzie można w niej ganiać bez majtek w razie czego, bo nie prześwituje :-)

elvie ja wczoraj myslalam ze sie juz zacznie po calym dniu bolu krzyza ale nic. z Patrykiem tez tak mialam i wieczorem na porodowce wyladowalam. Do tego skurcze bezbolesne i bolesne, wiec bylam pewna prawie a tu echo..
zaneta, elvie na bank bede miala krzyzowe bole porodowe, innych sie nie spodziewam...koszmar ale co zrobic, podadza zzo mam nadzieje szybko. No i przejsc i tak przez to musze wiec oby szybciej.

Aga trzymam kciuki!

Ostatnia edycja:
Natalkaa co do oleju rycynowego to ja bym nie kombinowała z nim bo gdzieś kiedyś przeczytałam że dziecko może wydalić przez niego smółkę w łonie matki a wiadomo czym to grozi... nie mam pojęcia czy to prawda ale po co ryzykować.

little nina i aga powodzenia!!:-)
pieszczoszka współczuję straty pupila:-(

u mnie też stopy popuchnięte:wściekła/y: mam już dość tego twardniejącego brzucha meega to nie przyjemne.....:-( dzisiaj przyjeżdża teściowa na dwie nocki w odwiedziny cieszę się bo w porządku babka z niej więc nie mogę narzekać tylko że przez te upały to nie mam zbytnio ochoty na gości... choć znając ją to będzie wokół mnie latać "chuchać i dmuchać";-)

nina, aga kciuki niezaciśnięte.
matrik wszystkiego najlepszego
Kciuki za wszystkie potrzebujące.
Ja nigdy nie chciałam być w ciąży latem bo upały a tu proszę w maju mamy lesze temperatury niż nie kiedy latem.Ja też ledwo żyję od tamtego piątku to tylko klapki i to co zawsze były na mnie za duże mogę założyć na moje stópki, jak tak dalej będzie to nici z założenia butków na obcasie na tą niedzielna komunie.

Jeśli chodzi o opuchnięte stopy to mnie od 2 dni puchną, więc na boso po mieszkaniu śmigam, a na spacer w klapeczkach letnich.

Olejku rycynowego nie testowałam, ale jak do niedzieli nie urodzę to w poniedziałek zakupię, bo z tego co czytałam to bezpieczny jest.

Dzisiaj głównie leżę, a pocę się przy tym jak nigdy w życiu. Podczas porodu wcale mokra nie byłam, a teraz co chwile prysznic, a w samych gaciach śmigam, bo mnie stanik denerwuje.
Zamówiłam jedzonko z ulubionej chińskiej knajpy, może po ostrym mnie weźmie:-D

annte - &&& i czekamy na kolejne Majówiątko:-)

Witajcie, cały dzien mnie nie było ale udało mi sie nadrobic zaległości.
Dzisiaj mija moj termin porodu i bez zadnych oznak wiec czuje ze jeszcze sobie poczekam. Najwidoczniej Oluni jest dobrze w brzuszku. Nogi tez mam popuchniete wygladaja jak dwa kołki, nawet w sportowe japonki nie moge wejsc wiec smigam na bosaka. Dzisiaj sis pomogła mi zrobic sobie pedicure i henne, wiec jestem wszykowana na porodówke :-D Śmiesznie wygladaja pomalowane paznokcie przy takich stopach ale co tam
Widze ze na forum sie dzisiaj duzo dzieje
Little nina i aga trzymam za was mocno kciuki i zycze łatwego porodu
Martaik wszystkiego najlepszego
Annte i Zuz-inka jeszcze raz gratulacje
AS wracajcie z Karolinka szybko do zdrowka bo czekamy tu na Was

Jadę na IP. Wody (o ile to wody) sączą mi się od rana. Skurcze (o ile to skurcze), to regularne, ale bezbolesne. Nie wiem czy to to, ale dzwoniłam na porodówkę i kobitka kazała przyjechać. Aaaaaaa bojam się! :-D

reklama
Yolanta trzymaj sie
Dziewczyny dopiero co rozpoczoł sie maj a wy idziecie jak burze:-) do konca miesiaca jeszcze sporo dni czekajcie za reszta :-D:-D:-D

Do góry