reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

czarnula - zastanawiałam się ostatnio, kiedy ten suwaczek ruszy a teraz u Ciebie już widzę, że one zaplanowane na 41tc są

U mnie termin z OM ginka wyliczyła na 8 maja, a ja sama sobie wyliczyłam na 6-go, zobaczymy z kogo lepszy matematyk:-D Moje dzieci jak widać na świat się nie spiesza, Lenkę dwa dni po terminie urodziłam, więc mam nadzieję, że Maciuś gorszy nie będzie i wywoływać go specjalnie nie będzie trzeba, bo się tego boję jak cholera. Poza tym on miał już 3600 a z każdym dniem pewnie rośnie i rośnie co mnie przeraża, bo chcę rodzić naturalnie i bez nacinania:cool2:

reklama
Oj dziewczyny im blizej porodu tym bardziej bedziemy schizowaly i nic na to nie poradzimy.
Ja dzis wyczytalam ze czop moze byc nawet wodnisty, no zwariowac mozna:crazy:
z 2tyg temu odeszlo mi troszke czopa i do wczoraj byl spokoj a od wczoraj jak by reszta odchodzila, ale juz sie nie nastawiam na porod bo cos mi sie wydaje ze moj synus chce zrobic prezent dziadkowi i sie urodzic w jego urodziny (20maja). Moja corcia urodzila sie w babci urodziny.

jak zrobilas taka duza emotke hahaha

Ilona gratulacje!! Jakoś musiałam przegapić, że wogóle pojechałaś rodzić :eek:.
O tych ząbkach płodowych też niewiele słyszałam, tylko tyle, że się wyrywa jak są luźno osadzone żeby dziecko się takim ząbkiem np. nie zadławiło. A co Tobie lekarze powiedzieli?

Oj czeka mnie bezsenna noc :-( pokłociłam się z bratem i to tak poważnie...poszło o dzieci
cokolwiek sie nie wydazy złego zawsze jest na mojego synka , jego dzieci to nie aniołki tylko umią zaraz sie rozpłakać więc wszyscy myśla ze to moj zrobił cos zlego... i zawsze on jest najgorszy ...zauwazylam ze jak reagowałam i na niego krzyczałam albo dostał klapsa to brat z bratowa zadowoleni byli...ale od jakiegos czasu nie reaguje tylko chce dojsc jaka jest prawda ...t
o brat dzis dostal szału ze mu wierze zamiast go skarać...a wiem ze nie kłamał - znam swoje dziecko ...
brat zaczoł mi wypominac ze ciaza to nie choroba i ze co jestem jakas nerwowa (1,5 tygodnia do roziwazania)heheh no w pelni sił i optymistycznego nastroju jestem...

Sorki ,że nocne wyżalanie ale musialam sie wygadać moze zasne ....

Oj czeka mnie bezsenna noc :-( pokłociłam się z bratem i to tak poważnie...poszło o dzieci
cokolwiek sie nie wydazy złego zawsze jest na mojego synka , jego dzieci to nie aniołki tylko umią zaraz sie rozpłakać więc wszyscy myśla ze to moj zrobił cos zlego... i zawsze on jest najgorszy ...zauwazylam ze jak reagowałam i na niego krzyczałam albo dostał klapsa to brat z bratowa zadowoleni byli...ale od jakiegos czasu nie reaguje tylko chce dojsc jaka jest prawda ...t
o brat dzis dostal szału ze mu wierze zamiast go skarać...a wiem ze nie kłamał - znam swoje dziecko ...
brat zaczoł mi wypominac ze ciaza to nie choroba i ze co jestem jakas nerwowa (1,5 tygodnia do roziwazania)heheh no w pelni sił i optymistycznego nastroju jestem...

Sorki ,że nocne wyżalanie ale musialam sie wygadać moze zasne ....

aha i tlumaczenie,żę przeciez jest starszy może ustapić ...jego dzieci sa rok młodsze....
kurde ale namieszlam , ale tyle nerwow we mnie dzis....

Witajcie majóweczki. W. oczywiście szykuje się do pracy więc i ja się melduję na posterunku. Noc minęła spokojnie. Chociaż niemalże regularnie co 2 godziny budziłam się do wc. Ale potem zasypiałam błyskawicznie więc nie jest źle. W Łodzi upał zelżał, teraz na termometrze jest 15 stopni i trochę niepozornych chmurek na niebie. Pogoda w sam raz na spacer przed południem. Poza tym dzień raczej leniwie się zapowiada ale zobaczymy. Wieczorem (albo powinnam napisać- w nocy) ostatnia wizyta u gina. Mam nadzieję, że powie mi, że to już kwestia dni. Trzymajcie kciuki :)

Patina- mam nadzieję, że udało ci się usnąć. A bratem się nie przejmuj. Po to są rodzice żeby bronili swoich dzieci. I jak dla mnie to twoja postawa jest godna pochwały- wyjaśnić sytuację przede wszystkim. Więc głowa do góry :)

Wszystkim życzę miłego dzionka.

Martaik- sto lat i wszystkiego najlepszego :)

Ostatnia edycja:
MARTAIK - wszystkiego najlepszego:tak:

Właśnie zjadłam płatki z mlekiem , doczytałam wczorajsze zaległości i trzeba byłoby się za coś zabrać ale ja leniwa jak co dzień jestem:)

Ilonka -gratulacje!!!

Patina - ja tez uważam, że dobrze zrobiłaś. Ja staram się zwykle w takich sporach wierzyć mojemu dziecku. Uśmiechnij się i nie zaprzątaj już sobie tym głowy:)

Miłego dnie Majówki:)

Witam,
u nas noc do d.. Lenka się budziła, spała trochę u siebie, trochę u nas, a ja po każdej pobudce długo nie mogłam sobie wygodnej pozycji do spania znaleźć.

Patina - dobrze robisz próbując dociekać prawdy. Dziecko czuje, że ma w Tobie oparcie, a bratem się nie przejmuj.

Martaik - spełnienia marzeń!

Katasza - ależ z Ciebie ranny ptaszek! Powodzenia na wizycie i obyś się czegoś konkretnego dowiedziała:-)

U nas w nocy była burza, ale teraz już znowu upał. Zmykam jakieś śniadanko czarować, zajrzę później sprawdzić, która rodzi;-) Miłego dnia!

reklama
martaik sto lat

ilonka gratulacje

patina mam nadzieje ze udalo sie pospac. dobrze zareagowalas:tak:

znowu mnie wczoraj skurcze meczyly, przez 2 h i to juz dosc mocne i co? odpuscily:wściekła/y:juz mam dosc tych przepowiadaczy.a dzis boli mnie kregoslup od rana i kilka skurczy tez juz bylo(zapewne znowu przepowiadacze).
jestem juz zmeczona tymi przepowiadaczami, pomecza i nic z tego nie ma...

Do góry