reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

reklama
no tak, ja wrocilam ze sr a wszystkie poszly spac ;-)

pieszczoszka - nam akurat dzis polozna mowila, ze jezeli jakis szew zacznie ciagnac (nawet rozpuszczalny) to trzeba dac znac poloznej i ona go usunie - i od razu zrobi sie od tego przyjemniej :tak:

gia - z terminami do lekarza to jest wszedzie syf, w Niemczech tez ;-)W PL jeszcze sie mozna ratowac opcja p.t. "prywatnie" a w Niemczech niet :baffled:

Z tym przyspieszaniem porodu to jest bardzo zagadkowa sprawa. Ja sie pol ciazy balam przedwczesnego i sie chronilam, bo byla co a brzuch twardnial. Teraz moge sie wysilac ile chce a brzuch spokojny :confused: Takze rowniez na dziewczyny, ktore przez cala ciaze nie biegaly po schodach, nie szalaly w lozku itp te metody po pewnym tc nie dzialaja :-p

marcel od 3 godzin placze i pije co 10 min przez 5-10 min wtexysie uspokaja ale znowu placvze nie moze sie uspokoic co robic na pogotowie jechac czy gdzie poimocy

Carmella - wody z glukozą mu podaj i powinien się uspokoić, mnie tak w szpitalu Lenka pierwszej nocy płakała to położne butlę z woda przyniosły i młoda zasnęła. Jakby mu twardniał brzuszek to kolka - wtedy ciepłą pieluchę na brzuszek, kontakt brzuszek do brzuszka, a najlepszy na kolki to sab simplex. Przeanalizuj tez, co jadłaś i piłaś skoro karmisz, może wzdęcia mieć.

Nie zapeszając.. coś się u mnie zaczęło dziać.. polazłam pod prysznic bardziej gorący niż zwykle i czekam.. albo się rozwinie na dobre albo zasnę
laugh.gif

Carmella - wody z glukozą mu podaj i powinien się uspokoić, mnie tak w szpitalu Lenka pierwszej nocy płakała to położne butlę z woda przyniosły i młoda zasnęła. Jakby mu twardniał brzuszek to kolka - wtedy ciepłą pieluchę na brzuszek, kontakt brzuszek do brzuszka, a najlepszy na kolki to sab simplex. Przeanalizuj tez, co jadłaś i piłaś skoro karmisz, może wzdęcia mieć.

troche mleka dzisiaj zjadłam:/ nie mam skąd wziąć glukozy ani tego sab simplex :/ spróbuję położyć ciepły ręcznik na brzuszek, lezal brzuchem na moim brzuchu i nie pomagalo

edit: super teraz czytam ze po kazdym karmieniu trezba trzymac go w pozycji pionowej zeby sie odbilo a polozna w szpitalu mowila ze po cycku nie trzeba, tylko po butli, a po cycku wystarczy tylko na boku polozyc:/

Ostatnia edycja:
A nie macie jakiś aptek całodobowych aby glukozę kupić? Sab simplex to trudniej będzie zdobyć, ja zamawiałam z Niemiec. Możesz mu też herbatkę koperkową hipp zapodać, ale sprawdź wcześniej od którego miesiąca życia ona jest, bo ja już zapomniałam.

A jak jest ubrany? Może mu za zimno lub za gorąco jest?

Tu masz 7 przyczyn płaczu: http://www.babycentre.co.uk/i/midwives/translated_articles/polish/reasons_babies_cry.pdf

reklama
mam probke tej herbatki i espumisan, moze go przegrzewam ale tak kazaly polozne, nie przegrzewac ale tam u nich bylo goraco i on pod kocami i gruba koldra wiec u mnie tez pod kocami:/ tzn teraz nie, teraz tylko w pajacyku body i w beciku karol go nosi, chyba troche sie uspokoil.... apteke mam jedna do 18 czynna bo mieszkam na ******j wsi

edit na dodatek mowily zeby sprawdzac czy dziecku jest zimno dotykajac stopy i dlonie:/ mimo ze szyje ma goraca a dlonie zimne to mu niby zimno... nie wiem kogo sie sluchac:/

Do góry