reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
no tak, ja wrocilam ze sr a wszystkie poszly spac ;-)

pieszczoszka - nam akurat dzis polozna mowila, ze jezeli jakis szew zacznie ciagnac (nawet rozpuszczalny) to trzeba dac znac poloznej i ona go usunie - i od razu zrobi sie od tego przyjemniej :tak:

gia - z terminami do lekarza to jest wszedzie syf, w Niemczech tez ;-)W PL jeszcze sie mozna ratowac opcja p.t. "prywatnie" a w Niemczech niet :baffled:

Z tym przyspieszaniem porodu to jest bardzo zagadkowa sprawa. Ja sie pol ciazy balam przedwczesnego i sie chronilam, bo byla co a brzuch twardnial. Teraz moge sie wysilac ile chce a brzuch spokojny :confused: Takze rowniez na dziewczyny, ktore przez cala ciaze nie biegaly po schodach, nie szalaly w lozku itp te metody po pewnym tc nie dzialaja :-p

marcel od 3 godzin placze i pije co 10 min przez 5-10 min wtexysie uspokaja ale znowu placvze nie moze sie uspokoic co robic na pogotowie jechac czy gdzie poimocy

Carmella - wody z glukozą mu podaj i powinien się uspokoić, mnie tak w szpitalu Lenka pierwszej nocy płakała to położne butlę z woda przyniosły i młoda zasnęła. Jakby mu twardniał brzuszek to kolka - wtedy ciepłą pieluchę na brzuszek, kontakt brzuszek do brzuszka, a najlepszy na kolki to sab simplex. Przeanalizuj tez, co jadłaś i piłaś skoro karmisz, może wzdęcia mieć.

Nie zapeszając.. coś się u mnie zaczęło dziać.. polazłam pod prysznic bardziej gorący niż zwykle i czekam.. albo się rozwinie na dobre albo zasnę
laugh.gif

Carmella - wody z glukozą mu podaj i powinien się uspokoić, mnie tak w szpitalu Lenka pierwszej nocy płakała to położne butlę z woda przyniosły i młoda zasnęła. Jakby mu twardniał brzuszek to kolka - wtedy ciepłą pieluchę na brzuszek, kontakt brzuszek do brzuszka, a najlepszy na kolki to sab simplex. Przeanalizuj tez, co jadłaś i piłaś skoro karmisz, może wzdęcia mieć.

troche mleka dzisiaj zjadłam:/ nie mam skąd wziąć glukozy ani tego sab simplex :/ spróbuję położyć ciepły ręcznik na brzuszek, lezal brzuchem na moim brzuchu i nie pomagalo

edit: super teraz czytam ze po kazdym karmieniu trezba trzymac go w pozycji pionowej zeby sie odbilo a polozna w szpitalu mowila ze po cycku nie trzeba, tylko po butli, a po cycku wystarczy tylko na boku polozyc:/

Ostatnia edycja:
A nie macie jakiś aptek całodobowych aby glukozę kupić? Sab simplex to trudniej będzie zdobyć, ja zamawiałam z Niemiec. Możesz mu też herbatkę koperkową hipp zapodać, ale sprawdź wcześniej od którego miesiąca życia ona jest, bo ja już zapomniałam.

A jak jest ubrany? Może mu za zimno lub za gorąco jest?

Tu masz 7 przyczyn płaczu: http://www.babycentre.co.uk/i/midwives/translated_articles/polish/reasons_babies_cry.pdf

reklama
mam probke tej herbatki i espumisan, moze go przegrzewam ale tak kazaly polozne, nie przegrzewac ale tam u nich bylo goraco i on pod kocami i gruba koldra wiec u mnie tez pod kocami:/ tzn teraz nie, teraz tylko w pajacyku body i w beciku karol go nosi, chyba troche sie uspokoil.... apteke mam jedna do 18 czynna bo mieszkam na ******j wsi

edit na dodatek mowily zeby sprawdzac czy dziecku jest zimno dotykajac stopy i dlonie:/ mimo ze szyje ma goraca a dlonie zimne to mu niby zimno... nie wiem kogo sie sluchac:/

Do góry