reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

azula witaj w klubie bo na mnie żadne "przyspieszacze" też nie działają wczoraj myłam okna, mieszkanie wysprzątane na błysk, pranie, prasowanie dzisiaj od 15 do 20 non stop na nogach bo najpierw zakupy spożywcze potem dla Oliwierka i na koniec długi spacer z pieskiem i S i co? i dupa nawet skurczy nie mam tylko stopy spuchnięte jak kołki teraz:confused2::wściekła/y: S się śmieje że jak ma to na mnie działać jak ja całą ciążę na pełnych obrotach, więc mały już przyzwyczajony:-p

pieszczoszka pogadaj z położną, lepsze to niż męczenie się z hemoroidami w razie czego a tak ona Ci doradzi co i jak
paula powodzenia w "wywoływaniu" maluszka;-)

reklama
witam sie weekendowym wieczorkiem
Ostatnio jakos mało pisze bo cieplo sie zrobiło i wiecznie mnie nie ma w domu a poza tym jakos brak weny na pisanie.
U nas bez zmian nadal w dwupaku nic sie nie zanosi na porod :confused:
Paula moze poczekaj z tym wywoływaniem az minie weekend majowy i bedziesz juz w bezpiecznym donoszonym terminie
Annte my to chyba przechodzimy w ciazy do konca maja, skoro dziewczyny z odległym terminem sie rozpakowuja a nas nic nie rusza :-D
trzymam za wszystkie kciuki i zycze udanego weekendu

ale tu dzisiaj spokoj :) wcale sie nie dziwie, w taka pogode nie chce sie w domku siedziec :) majowki na majowkach :) my z moim H. zrobilismy sobie dzis mini-grilla we wlasnym gronie :) byly az dwie kielbaski i jedna kaszanka, on piwko a ja woda niegazowana :)
ciekawe jak tam As? czy Karolinka zrobila jej prezent na urodziny
dobrej nocki dziewczynki!!! tym ktore chca juz rodzic i sa w bezpiecznym terminie zycze owocnego wywolywania :) ja jeszcze nie chce chociaz caly czas czuje ze to niedlugo...
do jutra :*

Elipav jaki ten czop?
mi tez odchodzi od jakiegos tygodnia sluz z bialym, ale bez krwi.
Poza tym samopoczucie kiepskie...mdlosci, dusznosci, a mlode tak skacze ze wymiekam chwilami:(

Paula - kciuki za Wasze staranka!

A ja dołączam do tych, co się starać przestały, bo na nic te moje wygibasy. Im więcej robię tym lepiej się czuję, skurcze znikają, akcji brak, więc odpuściłam totalnie, chociaż nie ukrywam, że chciałabym urodzić do 06 maja z przyczyn technicznych, bo moja ciocia ma do tego czasu majówkę i w razie czego w nocy może do Lenki przyjechać.

Zmykam lulać, dobranoc!

Za As i Karolinke &&&&&&

Duzo dodoczytania po nocy nie mialam.
Troche mnie moj maly przestraszyl, bo grzecznie siedzialglowka w dol, a teraz chyba fiknal i jest wpoprzek :( oby sie na nowo odwrocil albo okazalo sie, ze to ja cos krece, choc chyba nie. Pupa zawsze byla tuz pod lewa piersia, teraz znacznie nizej, a po prawej stronie tez "cos" twardego, wiec pewnie glowka :( ja sie phalam na swiat nogami i mam nadzieje, ze oj synek takiego numeru nie wywinie!

to widze, ze ja sie wpisuje w ogolne ramy forumowe: dzionek na dworzu na pieknym sloneczku i im wiecej aktywnosci wykazuje, tym lepiej sie czuje :-p Szkoda, ze tak nie bylo w II trym :wściekła/y::-D

A tak slowem wyczytanej dzis przeze mnie ciekawostki: podobno niemowlaki smieja sie 400 razy dziennie (dorosly rzekomo 15/dzien) i ze ich usmiech dziala na mozg ich matek jak narkotyk :-D

Ostatnia edycja:
wikasik no ja też w ostatniej chwili z pozycji idealnej główka w dół przed samym porodem fiknęłam,zaparłam się nózkami i musieli mame ciąć. A mój synek też sobie wygodnie na pupie siedzi. Mam wielką nadzieje,że jednak się obróci.

Dzieki Joasiu, choc pocieszajace to to nie jest...

Gdyby sie nie odwrocil, to myslisz nad przekrecaniem czy od razu cc? Tu w AU praktykuja przekrecanie, wiec zakladam, ze w UK tez. Choc to nie zawsze dziala i nie mam pojecia jak to robia. Znajomej dziewczynie niby przekrecili dziecko, a ono i tak sie odkrecilo i skonczyla zmeczona na cc.

Ostatnia edycja:
reklama
j juz chce urodzic! w d... mm ze z wczesnie. Tk popuchłm, z enie moge stanac, nie zginja mi sie nogi w kostce a n wierzchu stop robia mi sie pecherze
shocked.gif
skóra boli koszmarnie, jak nic mi popeka. Plce u rak praktycznie jakby mi zanikly. W sklepei musze prosic by sobie kase ekspedientki z portfela same braly i odkladaly, bo ja juz nie wyjme
unhappy.gif
musze jesczez jkos ten tydzien pzeczekac i pod koniec tygodnia biore maza w obroty. jak Zuzka sie nie zdecyduje szybko wyjsc po dobroci to ja sila wyciagne

Do góry