reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

dzien dobry! niedawno pisalam ze podziwiam dziewczyny ktore wstaja z lozek o 5 czy 6 a ja sama obudzilam sie dzis po 4 i mialam ochote wyjsc z lozka bo nie moglam zasnac. na szczescie po jakiejs godzinie sie udalo i posapalam do 8. ogolnie noc nieciekawa i jeszcze jakies dziwne rzeczy mi sie snily. mam nadzieje ze jakos bede funcjonowac w ciagu dnia bo mamy dzis jechac ze znajomymi do zoo :)
a teraz zmykam bo mezus wola na sniadanko :)
milego dnia dziewczynki!!! kciuki za wszystkie potrzebujace, a szczegolnie za As!!! do pozniej :*

reklama
Dzieki Joasiu, choc pocieszajace to to nie jest...

Gdyby sie nie odwrocil, to myslisz nad przekrecaniem czy od razu cc? Tu w AU praktykuja przekrecanie, wiec zakladam, ze w UK tez. Choc to nie zawsze dziala i nie mam pojecia jak to robia. Znajomej dziewczynie niby przekrecili dziecko, a ono i tak sie odkrecilo i skonczyla zmeczona na cc.

Powiem szczerze,że kobieta która mi robiła w czwartek usg powiedziałam,że muszę pogadać z położna o dostępnych opcjach a wizytę mam we środę dopiero. Próbowałam się do niej dodzwonić ale bezskutecznie.
Ona mi powiedziała tylko tyle,że na pewno mi zaproponują odwracanie,co do reszty to nie wiem. Wyczytałam w necie,że tu w UK takie coś nie jest wskazaniem do cc i może sie okazać,że jak odwrócenie się nie uda to czeka mnie poród pośladkowy.

Hej!!! :-)

Jestem, jestem dziewczynki!!!:-):tak:

Wszystko przeszło :-p trochę mnie pobolewa brzuch po wczorajszych skurczykach ale to nic... może dziś wywołamy następne :-p Poza tym chyba wyszedł ze mnie kawałek czopu:confused:. Taka galaretka podbarwiona na różowo :confused:

Olisiaa szczerze to wolałabym jak najszybciej, bo łożysko mam już zniszczone :-(
poza tym D ma wolne do 6-go :tak: a potem to będzie musiał brać specjalnie żeby z Julcią siedzieć... I moja mamuśka ma wolne więc jak by do mnie jechał to ma ją komu zostawić na luzie ;-) Gin powiedział że śmiało możemy się brać za robotę ;-)

Nastawiłam rosołek, mąż zabrał małą na wycieczkę rowerową w foteliku a ja mam ciszę. Wrzuciłam kurtki zimowe do prania... taka pogoda że moment poschną, potem zassę je w worku próżniowym i zimą będą jak prosto ze sznurka pachniały słoneczkiem :tak::tak::tak: super wymysł z tymi workami :-D:rofl2:

As trzymajcie z się z Karolinką!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
musi być dobrze!!!!!

Za wszystkie potrzebujące w wytrwaniu jeszcze trochę i za te wywołujące &&&&&&&&&& :-):-):-)

Hey dziewczyny!!
Dopiero weszlam na bb i tylko sprawdzilam wiesci szpitalne , teraz dopiero bede Was doczytywac bo sporo naskrobalyscie od piatku.
Widze ze As urodzila w swoje urodzinki ma super prezent.
gratulacje jeszcze raz dla As.
Spoznione ale szczere zyczenia urodzinowe dla AS
Ja dzis lezdwo zyje cala noc spac nie moglam wszystko mnie bolalo, tak bardzo bym chciala juz urodzic i tulic mojego synka.
Dziewczyny milego dnia :-):-)
kciuki za potrzebujace zacisniete :-)

aga czy Ty wiesz kiedy pogoda bedzie? jakies wiesci masz? ;-)) Bo kuzwa wyc mi sie chce a Patryk chodzi i marudzi, ze chce do Polski...

aga czy Ty wiesz kiedy pogoda bedzie? jakies wiesci masz? ;-)) Bo kuzwa wyc mi sie chce a Patryk chodzi i marudzi, ze chce do Polski...

A ty chcesz mnie dobic ??
Ja juz mam dosc tej pogody a jeszcze przedchwila maz mi mowi ze ma od jutra znow padac i to z 2tyg.
Ty to chociarz pojedziesz do Polski i sie wygdzejesz a ja musze tu siedziec i moknac:(.
Ale te nasze dzieci uparte ze nie chca wyskoczyc na swiat.

dido - kciuki za Ciebie i córcię, już niedługo będziesz ja mogła wycałować, zazdraszczam:tak:

Paula - jak czop różowy to możesz w ciągu kilku godzin na porodówce wylądować, mnie zaróżowiony odszedł pod prysznicem około północy a o 4:00 byłam już z rozwarciem na 2 na porodówce. Trzymam kciuki!

U nas urodzinowo, tort z Peppą gotowy, mała teraz chodzi pukać do lodówki i Peppę woła, słodzinka moja kochana:happy:

Ja właśnie wyjęłam z piekarnika mini-serniczki, lecę się zbierać i do teściów na obiad. Stamtąd pewnie od razu na zwiedzanie porodówki - mam nadzieję, ze nie przerazi mnie to ;-)

gia - ja juz tez zwiedzialam porodowke - polzywa czy te wrazenie nie wywolaja porodu (bylam wtedy chyba w 35tc, wiec sie nie spieszylam) ale nie bylo tak zle ;-) Tylko strasznie duszno i goraco, bo tam panuja tropiki :baffled: Wypilam ponad 0,5l wody duszkiem rozebrana do rosolu i m mnie podtrzymywal, bo myslalam, ze zemdleje :eek:

kilolek - zgadzam sie z dziewczynami. Jesli u Ciebie to wyglada az tak jak opisujesz to nie jest to normalne. Moja ginka sprawdza mi co wizyte (od I trym), czy mi nie puchna kostki (zbytnio) i w niemieckiej karcie ciazy jest nawet na to specjalna rubryka (nie wiem, jak w PL), musi to byc u nas kontrolowane na kazdej wizycie i jak cos nie tak to od razu odsylaja do szpitala na dalsze badania - u mnie na sali wlasnie lezala laska, ktora wg. jej lekarki za bardzo spuchla (choc ja tam u niej niczego nie widzialam a byla w 37tc, wiec miala prawo). Takze takich rzeczy nie wolno lekcewazyc. Zawsze lepiej sprawdzic 2 razy niz sie wpakowac w jakas nieprzyjemna historie :baffled:

reklama
Słuchajcie, to że dopiero z 4 dni temu zaczęłam ćwiczyć Kegla to jeszcze coś mi da? Bo jak wsadzam tam palec to niby nie jest tak luźno żebym mogła sobie pomerdać, ale ciasno like a virgin też nie jest... dadzą jeszcze coś te ćwiczenia? :|

Do góry