A czy pani tego nie dyktuje i on nie nadąża pisać i dlatego może gorzej pisze?
As trzymaj się tam jakoś....
czarnula 83 tak to z nimi jest obyś wodę miała jak najszybciej
a co do brzuszka eeeech mi się wydaję że ze 100 kilo już mam
Ten tekst co był napisany w zeszycie jest przepisywany z książki :-(
a ja właśnie wróciłam z przedszkola. Pani powiedziała że Xav się dzisiaj źle zachowywał i bił dzieci wrrr ehh jak mnie to dziecko czasami do szału doprowadza
Jeszcze mały jest to ma szansę ,że wyroście.
Cierpliwości.
czarnula, spokojnie
chłopcy to rozrabiaki, ja nie mam czesci klawiszy od laptopa poniewaz stas wydłubał lewa strone klawiszy gdy nie chciałam dac mu komputera do zabawy, tez prawie szalu dostałam
stary numer !!!
Moja Mała tez dzisiaj do szału mnie doprowadza, opiekunka ma z nią cyrk, jest dzisiaj złośliwa na maxa, właśnie chwyciła mi syrop który wlewałam jej do soczku i wylała na panele co miało oznaczać, że Niunia nie chce syropku :/
A kiedy powiem rodzince że jestem w ciąży to nie wiem, nie mam ochoty słuchać marudzenia. Oni uważają, że ja za mało czasu i uwagi poświęcam Klaudii, fakt że dużo pracujemy, ale ja już taka jestem, ale za to jak jestem w domu to staram się ten czas wykorzystać na maxa !
Też numery z syropami znam.;-):-):-)
O rany piszecie tyle,ze ja naprawde nie mam nawet paru minut wiecej,by Was nadrobic...aaa...opamietania Majoweczki ;-)
Dzis rano bylam w szpitalu na usg,napisalam do gina ze nic mi nie jest,a bylo i kazal sie pojawic.Nie opisze wizyty,byl inny gin ktory chyba mial nie taki dzien,przezylam sek.grozy,ale na szczescie wszystko ok z malenstwem.Rosnie w warjackim tempie,ale to super wiadomosc.
Co do dzieci.Nasza starsza przeszla dzis sama siebie.Ja nie wiem juz co robic,bo przeciez kiedys te baterie musza sie jej wyczerpac prawda?!? A my mamy takiego malego kroliczka duracell
Nawet mi w dzien dzis nie spala,a przed poludniem podalam jej "ziolowy syropek wyciszajacy".Szkoda,bo mi sie spac chce nadal.Ops...zaczyna mi cos cuchnac,ide przewinac.
Dobrze,że jest dobrze,a dzieci to niespożyta energia.
As powiem Ci tak moj akamyk ma prawie 11 lat bo w lutym skonczy jest w 4 klasie i jesli chodzi o nauke jest dobrym chlopcem uczy sie w miare ale co dopisma pisze podobnie jak twoj kubus wiem ze niektore dzieci tak maja trzeba to u nich cwiczyc wiem po soboe poniewaz ja do 2 klasy pisalam b ladnie a potem masakrycznie bazgram do dzis zawsze uwagi mialam z tego tytulu tak poprostu niektore dzieci maja wiec naprawde pismem sie nie przejmuj tylko cwiczcie a wiem ze i bywa tak jak u kamila ze nie nadazaja w przepisywaniu i stad bazgroly
co do zachowania to pretensje nauczyciela moim zdaniem niesluszne sa bo jesli powinien byc wspomagajacy pedagog to gdzie on byl??????
As musisz byc silna i miec duzo cierpliwosci a napewno ja masz
trzymaj sie kochana
dziewczynki odebralam wyniki na toxo oba ujemne ciesze sie
U nas ćwiczenie nic nie pomoże.Kubuś jest po 2 wylewach okołoporodowych ,paraliżu poszczepionkowym i z obniżonym napięciem mięśniowym w okolicy nadgarstka i dłoni.
Witam popołudniowo
fajnie z tym dluższym macieżyńskim
i taciezyńskiego ma byyć dodatkowy tydzień od stycznia.
A nei wiecie jak to jest z wychowawczym tzn jak mam ummowe na czas określony to mogę wziąć tylko do końca umowy? umwa mi się cudownie nie przedłuży?
co do becikowego to powiem wam, ze jestem szczerze zdziwiona. Może to zależy od gminy ale jak Michał się urodził tj 2 lata temu musiałam do becikowego złożyć spacjalny druk z użędu wypełniony przez lekarza datami kolejnych wizyt. Trzeba było być 2 razy w 1 trymestrze,3 razy w drugim i 5 razy w trzeciem.
As a moze wcale mu się nie pogorszyło z tym pisaniem tylko zmienił się stopień trudności? w zeszłym roku może przepisywali z tablicy a teraz z druku albo wogóle ze sluchu? Zwróciłaś uwagę że zeszyt ma inny? W kolorowym pisze się wiele łatwiej może on nie widzi tych niebieskich linijek. A pani sie nie zmienila? Moze mieć inne metody.
A co do dzisiejszej religii - kiedy ty zrezygnowałaś z tego asystenta? nie chcą cie przypadkiem zmusić żebyś go znowu opłaciła?
ze wpsomagającym pedagogiem rozmawiałaś czy ze szkolnym? bo tez jestem ciekawa gdzie ona była
Pani jest ta sama i pedagog wspomagający też jest ten sam.Mam wrażenie,że oni chcą mnie zmusić do powrotu asystenta ,bo tak im było wygodniej
kilolek niestety wychowawczy nie jest żadnym cudownym środkiem na przedłużenie umowy. Będziesz mogła wykorzystać tylko tę część urlopu, która przypada na okres zatrudnienia.
As76 przepraszam, ale nie jestem w temacie... Ile Twój synek ma lat i co wcześniej orzekli specjaliści? Wydaje mi się, że taki jednorazowy incydent i niestaranne pismo nie powinno być podstawą do ponownego ciągania dziecka po poradniach.
Nie wiadomo o co tam konkretnie poszło, a jeśli chodzi o pismo to też zwróciłam uwagę na zeszyt - fioletowe linie są czytelniejsze, może faktycznie podczas pisania zaczyna mu się zlewać i nie dostrzega tej pogrubionej...
Rozmawiałaś z synkiem? Nie wydarzyło się coś trudnego, nieprzyjemnego? A może zaczyna przeżywać Twoją ciążę i szykujące się zmiany?
Kubuś będzie miał w grudniu 9 lat.Jest wcześniakiem,z ciąży wysokiego ryzyka z cukrzycą.Miał wylewy okołoporodowe,przetrwałą żółtaczkę wcześniaczą ,paraliż poszczepionkowy i ma cechy autystyczne.
Dla niego każda zmiana to tragedia.
Dziś taką zmianą był brak światła.
On się panicznie tego boi i od razu kładzie się spać.
Dokładnie tak się zachował.
Nie było łóżka to się położył na podłodze.Nie umiał się dostosować do nowej sytuacji jak każdy autysta.
Powinni zareagować w inny sposób
mi to się wcale nie wydaje dziwne. bardzo chciałabym rodzić sn jak 2 poprzednie razy ale boję się, ze dzidziol może być za duży. Każdy kolejny jest więszky - pierwszy 3650, drugi prawie 4kg to teraz na bank koło 4,5. Ja tam dam rade i 5 ale boję się, zę coś się mozę dziecku przy tym stać jak się mieścic nie będzie. Przeraża mnie złamany obojczyk albo wywichniete ramię. Dlatego już bym wolała cc choc boję się jej strasznie
martaik dzięki
chwalę się cąły czas w podpisie
mam troche weselszych ale zdjęć jeszcze nie zrobiłam, a baterie mi pały. Może jutro zrobię
Moja Klaudia pierwszy poród waga 4550 i 59 cm.
Kubuś wcześniak z 35 tc i 3350 ,ale lekarz powiedział,że gdyby posiedział sobie do 40 tc to było by jakieś 5200-5500
hehehe dziękuję bardzo :d
gdzie w domu, czym - ręcamy
mam kilka szczypczyków, kombinerek itp ja taki mały majsterklepka jestem ale to nic wielkiego, są na bb dziewczyny co robią ladniejsze, a kiedy? - jak wszystko w nocy
nie za dużo czasu mogę poświęcić - jeden wieczór, mam stały grafik np w niedziele sprzatam, w poniedziałki prasuję itd (piatki mam abę i nei robię nic
) a soboty w zasadzie też poświęcam dla siebie czyli na kolczyki bo to moje hobby i relaks. Ja niewiele sypiam - chodzę spać koło 2 a wstaję o 6.
Ja też zwykle siedzę do tej godziny a czasami chodzę spać o 3-4 i wstaję 6.30 .;-):-):-)
Ja siedzę nad obrazem
Wróciłam z pracy niedawno i dowiedziałam się ,że dochodzi nowe dziecko na dogoterapię ,więc znów się wesoło zaczyna...