reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2012

Cześć Dziewczyny!
Dopiero nadrobiłam zaległości w czytaniu! Ładnie popisałyście :-D
Oj u mnie dziś o wiele lepszy dzień, niż wczorajszy!
Czarnula mam nadzieję, że już masz wodę :-D
As jestem pewna, że to incydentalne zachowanie Kubusia, pewnie ten brak światła, a może nauczyciel, który chciał go zmusić do wejścia do klasy byli powodem jego zachowania, a co do pisania to może faktycznie powód mniej widocznych linii. A dla pocieszenia powiem Ci, że w mojej klasie w szkole ponadgimnazjalnej mam ucznia, który właściwie nie pisze, tzn. pisze,ale w porównaniu z Kubusiem to raczej nie. Teraz się denerwujesz, ale zobaczysz jaka będziesz dumna, jak Kubuś znów wróci do normy. Będzie wszystko dobrze, nie takie trudności pokonywałaś!
wszystkie nowe mamuśki majowe serdecznie witam!

reklama
A czy pani tego nie dyktuje i on nie nadąża pisać i dlatego może gorzej pisze?As trzymaj się tam jakoś....
czarnula 83 tak to z nimi jest obyś wodę miała jak najszybciej
a co do brzuszka eeeech mi się wydaję że ze 100 kilo już mam :-D
Ten tekst co był napisany w zeszycie jest przepisywany z książki :-(

a ja właśnie wróciłam z przedszkola. Pani powiedziała że Xav się dzisiaj źle zachowywał i bił dzieci wrrr ehh jak mnie to dziecko czasami do szału doprowadza
Jeszcze mały jest to ma szansę ,że wyroście.
Cierpliwości.

czarnula, spokojnie:) chłopcy to rozrabiaki, ja nie mam czesci klawiszy od laptopa poniewaz stas wydłubał lewa strone klawiszy gdy nie chciałam dac mu komputera do zabawy, tez prawie szalu dostałam
stary numer !!!

Moja Mała tez dzisiaj do szału mnie doprowadza, opiekunka ma z nią cyrk, jest dzisiaj złośliwa na maxa, właśnie chwyciła mi syrop który wlewałam jej do soczku i wylała na panele co miało oznaczać, że Niunia nie chce syropku :/

A kiedy powiem rodzince że jestem w ciąży to nie wiem, nie mam ochoty słuchać marudzenia. Oni uważają, że ja za mało czasu i uwagi poświęcam Klaudii, fakt że dużo pracujemy, ale ja już taka jestem, ale za to jak jestem w domu to staram się ten czas wykorzystać na maxa !
Też numery z syropami znam.;-):-):-)
O rany piszecie tyle,ze ja naprawde nie mam nawet paru minut wiecej,by Was nadrobic...aaa...opamietania Majoweczki ;-)
Dzis rano bylam w szpitalu na usg,napisalam do gina ze nic mi nie jest,a bylo i kazal sie pojawic.Nie opisze wizyty,byl inny gin ktory chyba mial nie taki dzien,przezylam sek.grozy,ale na szczescie wszystko ok z malenstwem.Rosnie w warjackim tempie,ale to super wiadomosc.

Co do dzieci.Nasza starsza przeszla dzis sama siebie.Ja nie wiem juz co robic,bo przeciez kiedys te baterie musza sie jej wyczerpac prawda?!? A my mamy takiego malego kroliczka duracell:szok: Nawet mi w dzien dzis nie spala,a przed poludniem podalam jej "ziolowy syropek wyciszajacy".Szkoda,bo mi sie spac chce nadal.Ops...zaczyna mi cos cuchnac,ide przewinac.
Dobrze,że jest dobrze,a dzieci to niespożyta energia.:-D:-D

As powiem Ci tak moj akamyk ma prawie 11 lat bo w lutym skonczy jest w 4 klasie i jesli chodzi o nauke jest dobrym chlopcem uczy sie w miare ale co dopisma pisze podobnie jak twoj kubus wiem ze niektore dzieci tak maja trzeba to u nich cwiczyc wiem po soboe poniewaz ja do 2 klasy pisalam b ladnie a potem masakrycznie bazgram do dzis zawsze uwagi mialam z tego tytulu tak poprostu niektore dzieci maja wiec naprawde pismem sie nie przejmuj tylko cwiczcie a wiem ze i bywa tak jak u kamila ze nie nadazaja w przepisywaniu i stad bazgroly

co do zachowania to pretensje nauczyciela moim zdaniem niesluszne sa bo jesli powinien byc wspomagajacy pedagog to gdzie on byl??????
As musisz byc silna i miec duzo cierpliwosci a napewno ja masz :)
trzymaj sie kochana

dziewczynki odebralam wyniki na toxo oba ujemne ciesze sie :)
U nas ćwiczenie nic nie pomoże.Kubuś jest po 2 wylewach okołoporodowych ,paraliżu poszczepionkowym i z obniżonym napięciem mięśniowym w okolicy nadgarstka i dłoni.:baffled::baffled::baffled:

Witam popołudniowo

fajnie z tym dluższym macieżyńskim :D i taciezyńskiego ma byyć dodatkowy tydzień od stycznia.
A nei wiecie jak to jest z wychowawczym tzn jak mam ummowe na czas określony to mogę wziąć tylko do końca umowy? umwa mi się cudownie nie przedłuży?

co do becikowego to powiem wam, ze jestem szczerze zdziwiona. Może to zależy od gminy ale jak Michał się urodził tj 2 lata temu musiałam do becikowego złożyć spacjalny druk z użędu wypełniony przez lekarza datami kolejnych wizyt. Trzeba było być 2 razy w 1 trymestrze,3 razy w drugim i 5 razy w trzeciem.

As a moze wcale mu się nie pogorszyło z tym pisaniem tylko zmienił się stopień trudności? w zeszłym roku może przepisywali z tablicy a teraz z druku albo wogóle ze sluchu? Zwróciłaś uwagę że zeszyt ma inny? W kolorowym pisze się wiele łatwiej może on nie widzi tych niebieskich linijek. A pani sie nie zmienila? Moze mieć inne metody.
A co do dzisiejszej religii - kiedy ty zrezygnowałaś z tego asystenta? nie chcą cie przypadkiem zmusić żebyś go znowu opłaciła?
ze wpsomagającym pedagogiem rozmawiałaś czy ze szkolnym? bo tez jestem ciekawa gdzie ona była
Pani jest ta sama i pedagog wspomagający też jest ten sam.Mam wrażenie,że oni chcą mnie zmusić do powrotu asystenta ,bo tak im było wygodniej :baffled::baffled::baffled::angry::angry::angry:
kilolek niestety wychowawczy nie jest żadnym cudownym środkiem na przedłużenie umowy. Będziesz mogła wykorzystać tylko tę część urlopu, która przypada na okres zatrudnienia.
As76 przepraszam, ale nie jestem w temacie... Ile Twój synek ma lat i co wcześniej orzekli specjaliści? Wydaje mi się, że taki jednorazowy incydent i niestaranne pismo nie powinno być podstawą do ponownego ciągania dziecka po poradniach.
Nie wiadomo o co tam konkretnie poszło, a jeśli chodzi o pismo to też zwróciłam uwagę na zeszyt - fioletowe linie są czytelniejsze, może faktycznie podczas pisania zaczyna mu się zlewać i nie dostrzega tej pogrubionej...
Rozmawiałaś z synkiem? Nie wydarzyło się coś trudnego, nieprzyjemnego? A może zaczyna przeżywać Twoją ciążę i szykujące się zmiany?
Kubuś będzie miał w grudniu 9 lat.Jest wcześniakiem,z ciąży wysokiego ryzyka z cukrzycą.Miał wylewy okołoporodowe,przetrwałą żółtaczkę wcześniaczą ,paraliż poszczepionkowy i ma cechy autystyczne.
Dla niego każda zmiana to tragedia.
Dziś taką zmianą był brak światła.
On się panicznie tego boi i od razu kładzie się spać.
Dokładnie tak się zachował.
Nie było łóżka to się położył na podłodze.Nie umiał się dostosować do nowej sytuacji jak każdy autysta.
Powinni zareagować w inny sposób :baffled::baffled::baffled::crazy::crazy::crazy:

mi to się wcale nie wydaje dziwne. bardzo chciałabym rodzić sn jak 2 poprzednie razy ale boję się, ze dzidziol może być za duży. Każdy kolejny jest więszky - pierwszy 3650, drugi prawie 4kg to teraz na bank koło 4,5. Ja tam dam rade i 5 ale boję się, zę coś się mozę dziecku przy tym stać jak się mieścic nie będzie. Przeraża mnie złamany obojczyk albo wywichniete ramię. Dlatego już bym wolała cc choc boję się jej strasznie

martaik dzięki :D chwalę się cąły czas w podpisie :D mam troche weselszych ale zdjęć jeszcze nie zrobiłam, a baterie mi pały. Może jutro zrobię
Moja Klaudia pierwszy poród waga 4550 i 59 cm.
Kubuś wcześniak z 35 tc i 3350 ,ale lekarz powiedział,że gdyby posiedział sobie do 40 tc to było by jakieś 5200-5500 :baffled::baffled::-D:-D:-D

hehehe dziękuję bardzo :d
gdzie w domu, czym - ręcamy ;) mam kilka szczypczyków, kombinerek itp ja taki mały majsterklepka jestem ale to nic wielkiego, są na bb dziewczyny co robią ladniejsze, a kiedy? - jak wszystko w nocy :D nie za dużo czasu mogę poświęcić - jeden wieczór, mam stały grafik np w niedziele sprzatam, w poniedziałki prasuję itd (piatki mam abę i nei robię nic :D ) a soboty w zasadzie też poświęcam dla siebie czyli na kolczyki bo to moje hobby i relaks. Ja niewiele sypiam - chodzę spać koło 2 a wstaję o 6.
Ja też zwykle siedzę do tej godziny a czasami chodzę spać o 3-4 i wstaję 6.30 .;-):-):-)
Ja siedzę nad obrazem :-D:-D:-D:-D
Wróciłam z pracy niedawno i dowiedziałam się ,że dochodzi nowe dziecko na dogoterapię ,więc znów się wesoło zaczyna...:laugh2::laugh2::rofl2::rofl2::rofl2:

As no z książkki trudniej przepisać, nie martw się. Nawet jesli się pogorszyło po wakacjach to na pewno nie aż tak bardzo jak ci się wydaje (kup mu zeszyt w kolorowe linie) a w szkole moze zpayytaj delikatnie "czy uważają że powinnaś zapłacić?" może od nich dotrze że wiesz ocb.
Dzielna babka z ciebie :d
Pochwal się obrazem!

Kilolek dla mnie robienie bizuteri to tez odskocznia i relaks od codziennosci :tak: tylko ja specjalizuje sie w technice bead patterns :-) http://www.google.pl/search?tbm=isc...=4717l4717l0l7097l1l1l0l0l0l0l205l205l2-1l1l0 to przyklad ale musze porobic zdjecia swoim bizu i wstawic

Jagooodka
my od zawsze chcielismy miec wiecej dzieci. Kazde planowane tylko chyba troche za duza roznica wieku...ale tak sie nam zycie ukladalo

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny!
Dopiero nadrobiłam zaległości w czytaniu! Ładnie popisałyście :-D
Oj u mnie dziś o wiele lepszy dzień, niż wczorajszy!
Czarnula mam nadzieję, że już masz wodę :-D
As jestem pewna, że to incydentalne zachowanie Kubusia, pewnie ten brak światła, a może nauczyciel, który chciał go zmusić do wejścia do klasy byli powodem jego zachowania, a co do pisania to może faktycznie powód mniej widocznych linii. A dla pocieszenia powiem Ci, że w mojej klasie w szkole ponadgimnazjalnej mam ucznia, który właściwie nie pisze, tzn. pisze,ale w porównaniu z Kubusiem to raczej nie. Teraz się denerwujesz, ale zobaczysz jaka będziesz dumna, jak Kubuś znów wróci do normy. Będzie wszystko dobrze, nie takie trudności pokonywałaś!
wszystkie nowe mamuśki majowe serdecznie witam!
Od maja zeszłego roku pisał w normalnym zeszycie i było oki.
To teraz od pod koniec września przestał się mieścić w liniaturze,nie umie zupełnie pisać w kratkach (znów zapomniał) ,zna zasady pisowni ale przestał ich przestrzegać i jedna rzecz po za szkolna.
Znów zapomniał jak się gryzie .Kolejny raz dusił się przy kolacji.:crazy::crazy:
To już chyba 8 raz uczymy się na nowo gryźć,żuć i połykać jedzenie.
Ja już wymiękam.:baffled::baffled:

As no z książkki trudniej przepisać, nie martw się. Nawet jesli się pogorszyło po wakacjach to na pewno nie aż tak bardzo jak ci się wydaje (kup mu zeszyt w kolorowe linie) a w szkole moze zpayytaj delikatnie "czy uważają że powinnaś zapłacić?" może od nich dotrze że wiesz ocb.
Dzielna babka z ciebie :d
Pochwal się obrazem!
One tylko na to czekają ,kiedy ja asystenta z fundacji przyślę...:baffled::baffled:
Onew od początku mówią ,że nie wiedzą jak sobie poradzą i ,że asystent w przypadku Kubusia jest niezbędny....:crazy::crazy:

Więcej o Kubusiu i naszych perypetiach z Polską rzeczywistością macie na moim blogu.Adres jest w podpisie .:rofl2::rofl2:
W zeszłym roku robiłam taki obraz

A teraz robię taki mały na zamówienie

Co za podłe babska! Niejedna musi sobie radzić bez nauczyciela wspomagającego a im mało. I wszystko ze szkodą dla dziecka grrrr wnerwiły mnie
Obrazy piekne :d ja kiedys też wyszywałam krzyzykami (nie takie wielkie obrazy) teraz rzadko i tylko formy użytkowe

Dziewczyny siedzę i ryczę mam jeszcze większego doła.
Kubuś dziś z Klaudią odrabiał lekcje z polskiego,bbo tylko ona była go w stanie namówić ,żeby coś napisał.
Temat zadania był taki:
napisz kilka zdań o swoich koleżankach i kolegach ze swojej klasy.
Oto co napisał Kubuś.

Mam fajną klasę.
Chciałbym mieć więcej kolegów.
Jest mi smutno ,bo dzieci nie chcą się ze mną bawić .
Chcę być dobry ,ale nie umiem ,a dzieci tego nie wiedzą.
:-:)-:)-:)-:)-(
Jest mi strasznie przykro :baffled::baffled::baffled::baffled:
Najgorsze jest to,że jak on to pokaże to panie stwierdzą ,że to nie on pisał ,tylko ,że ja mu na pewno tak kazałam napisać.:crazy::crazy::crazy:
Bo on przecież nie wie jak jest ,on tego nie dostrzega :angry::angry::angry:

reklama
Do góry