reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

carmella najważniejsze że jesteś pod opieką, lekarze napewno podejmą słuszną decyzje:tak:
gdzie te dzieci się tak spieszą normalnie jakby świat był taki piękny i składał się z samych dobrych ludzi:-D:-D:-D
czopa raczej nie idzie przgapić czasem ma lekko nawet różowe zabarwienie zależy jak długo przed porodem odpada a może właśnie to być do 2 tygodni przed.Ja tak mam że najpierw wody mi odchodzą a później rozkręca się akcja porodowa dlatego też żurawinkę suszoną podjadam żeby już żadna infekcja się nie przypałątała i męża bez prezerwatywy już nie wpuszę:-D:cool2:

reklama
o rany.....to każda z nas już coś czuje albo przeczuwa...
u mnie tez skurcze częste i bóle jakby miesiączkowe..

idę teraz przebrac rzeczy po starszej córce i do pralki...zostanie prasowanie, to już i stresu będzie mniej...

A ja sie w poniedziałek wybieram do Wrocławia:tak:
Mąż mnie popiera i nie ma nic przeciwko. Mam nadzieję, że dobrze zniosę podróż.
Marzy mi się jeszcze krótki wypad nad morze przed majowym weekendem, tak na 2-3 dni. Wszyscy nam odradzają, ale chyba się wybierzemy ostatni raz sami:tak::tak:

A ja odebrałam wyniki krzywej i kurde po 2 godzinach wyszedł mi cukier 150 :wściekła/y:

A teraz pytanie z cyklu tych głupich: czy kichnięciem da się złamać żebro? Kichnęłam i nie mogę się od godziny ruszyć, każdy oddech boli :szok:

karis Ty uwazaj z prezerwatywa bo to najczesciej od niej sa zapalenia:/ a jak masz od meza to maz powinien sie przeleczyc...

czopa sie nie przeoczy na pewno.

A ja odebrałam wyniki krzywej i kurde po 2 godzinach wyszedł mi cukier 150 :wściekła/y:

A teraz pytanie z cyklu tych głupich: czy kichnięciem da się złamać żebro? Kichnęłam i nie mogę się od godziny ruszyć, każdy oddech boli :szok:
Myślę, że się nie da;-) Ale rozumiem Twój ból, mnie też strasznie bolą żebra. Nawet siedzieć ani leżeć nie mogę. Pomaga mi wtedy ciepła kąpiel.

Myślę, że się nie da;-) Ale rozumiem Twój ból, mnie też strasznie bolą żebra. Nawet siedzieć ani leżeć nie mogę. Pomaga mi wtedy ciepła kąpiel.

A ja doczytałam że można uszkodzić żebra mocnym kichnięciem. Mnie boli od jakiegoś 1,5 miesiąca już żebro ale teraz jest przegięcie. Nawet oddechu normalnie wziąść nie mogę i z tego co zdołałam w lustrze podejrzeć to chyba mam zaczerwienione to miejsce. Nie wiem co robić teraz, wczłapie się pod prysznic i zobaczę. Na dodatek nie przeszedł mi ból nóg i nadal miednica boli. I brzuch jakiś taki twardy :wściekła/y:

zanetaa, Carmella - Wy lepiej nogi zaciskajcie, aby uniknąć atrakcji z wcześniaczkami, macie jeszcze czas!

Podpytałam dzisiaj mojej gin. o wcześniaki i powiedziała mi, że nie wypada jej kobiet obgadywać, ale sporo nie ma pojęcia kiedy zaszły i nie pamięta terminu ostatniej miesiączki a na pytanie o długość cyklu odpowiada, że ma nieregularne:szok::-D Laski potrafią się nawet o miesiąc pomylić, więc z tymi wcześniakami różnie bywa i jedne rodzą się niby wcześniej a wszystko z nimi ok a inne mają problemy. Płucka powinny się teoretycznie od końca 34 tc rozwinąć, ale wg niej ciąża donoszona to pełne 38 tygodni i że teraz coś na 37 pozmieniali niby, bo dzieci większe, sporo konserwantów w jedzeniu itp. ale ona 38 utrzymuje:tak:

reklama
Do góry