reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Dziewczynki, czy ktoras z Was moze mi wytłumaczyc dlaczego skoro mam skonczony 37 tc. to na pasku pod wpisami znajduje sie opis ktory zaczyna sie od "koniec 36 tygodnia...", czy ja cos zle liczę?

reklama
Flaurka nigdy o sobie nie myślałam ,że przeginam w ciąży .Nawet przy pierwszej uważałam ,że mam misję urodzić zdrowe dziecko ,a miałam 20 lat.Nie ja nie jestem nienormalna ja wiem ,że ode mnie zależy los człowieka.Dbam jak potrafię i Ty też nie daj sobie wmówić,że przeginasz .Przeginajmy dziewczyny bo tak trzeba.Wieczorne && dla wszystkich w potrzebie:tak:

Azula - nie o takim przegięciu przecież piszę - ja wierzę, że każda mama dba o siebie i dziecko, ale nie każda ma taką wiedzę, czas na tą ciążę, potrzebę przeżywania i strach jak my - dlatego własnie my na tym forum kawał czasu spędziłyśmy. Na porodówkach własnie można zobaczyć ten przekrój - sa mamy po SR, sa takie, które nawet torby nie maja spakowanej jak trzeba, bo to nie było dla nich istotne - donosiły ciążę i chcą urodzić - czy sa złymi matkami? Nie - są po prostu mamami czekającymi na dziecko. Są mamy które spędziły 3 miesiące nad wyborem wózka, są takie co poszły do sklepu i kupiły taki jaki się spodobał. W tym kontekście myślę, że jesteśmy przegięte, bo przecież ciąża, poród i macierzyństwo zdarzały się już na tym świecie i jakos aż takich jak nasze pokładów zaangazowania nie wymagały:))) Nie obrażaj się bo serio, nie ma o co.

Czarnula, ale to oznaczałoby ze termin mam na za 4 tygodnie że termin mam na 9 maja, a mam na 4... Ty masz np w opisie 37 plus 1 wiec to chyba skonczony 37...ja juz zgłupiałam totalnie

Nie obrażam się po prostu mnie rozwaliłaś jak wyobraziłam sobie siebie jako "histeryczną mamuśkę".:-).Uważam ,że tak jak my robimy jest znacznie lepiej :tak:

Martaik, my zaczynamy jutro 38 tydzień ciąży. Będzie w opisie 37 tydzień 1 dzień czyli pierwszy dzień 38 tygodnia. Ja liczę to tak i wszystko mi się zgadza. Termin z om mam na 3 maja, ale ja miałam dłuższe cykle (ok. 3 dni) więc mogą występować różnice.
Czarnula właśnie dziś masz pierwszy dzień 38 tygodnia.

Ostatnia edycja:
hmmm...sama juz nie wiem jak to jest, moj lekarz u ktorego dzis byłam mowił o skonczonym 37, mam to nawet na wydruku z usg. poza tym ogolnie uwaza sie za ciążę donoszoną taką po skonczonym 37 a nie tak jak w pasku podają 36. zwariowac mozna:):):)

reklama
Do góry