reklama
czarnula83
Fanka BB :)
bo teraz jestes w 37 a skonczylas 36
azula
Flaurka nigdy o sobie nie myślałam ,że przeginam w ciąży .Nawet przy pierwszej uważałam ,że mam misję urodzić zdrowe dziecko ,a miałam 20 lat.Nie ja nie jestem nienormalna ja wiem ,że ode mnie zależy los człowieka.Dbam jak potrafię i Ty też nie daj sobie wmówić,że przeginasz .Przeginajmy dziewczyny bo tak trzeba.Wieczorne && dla wszystkich w potrzebie
Flaurka
Azula - nie o takim przegięciu przecież piszę - ja wierzę, że każda mama dba o siebie i dziecko, ale nie każda ma taką wiedzę, czas na tą ciążę, potrzebę przeżywania i strach jak my - dlatego własnie my na tym forum kawał czasu spędziłyśmy. Na porodówkach własnie można zobaczyć ten przekrój - sa mamy po SR, sa takie, które nawet torby nie maja spakowanej jak trzeba, bo to nie było dla nich istotne - donosiły ciążę i chcą urodzić - czy sa złymi matkami? Nie - są po prostu mamami czekającymi na dziecko. Są mamy które spędziły 3 miesiące nad wyborem wózka, są takie co poszły do sklepu i kupiły taki jaki się spodobał. W tym kontekście myślę, że jesteśmy przegięte, bo przecież ciąża, poród i macierzyństwo zdarzały się już na tym świecie i jakos aż takich jak nasze pokładów zaangazowania nie wymagały)) Nie obrażaj się bo serio, nie ma o co.
czarnula83
ja mam 37 i bede uwazala go za skonczony jak bedzie 38
Martaik, my zaczynamy jutro 38 tydzień ciąży. Będzie w opisie 37 tydzień 1 dzień czyli pierwszy dzień 38 tygodnia. Ja liczę to tak i wszystko mi się zgadza. Termin z om mam na 3 maja, ale ja miałam dłuższe cykle (ok. 3 dni) więc mogą występować różnice.
Czarnula właśnie dziś masz pierwszy dzień 38 tygodnia.
Czarnula właśnie dziś masz pierwszy dzień 38 tygodnia.
Ostatnia edycja:
hmmm...sama juz nie wiem jak to jest, moj lekarz u ktorego dzis byłam mowił o skonczonym 37, mam to nawet na wydruku z usg. poza tym ogolnie uwaza sie za ciążę donoszoną taką po skonczonym 37 a nie tak jak w pasku podają 36. zwariowac mozna
reklama
czarnula83
a nie wiem, moj lekarz zawsze mowi mi tak jak jest na moim suwaczku, ze 37 to 37 a nie 38. mnie to tam obojetne hehe
Podziel się: