reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

rzeczywiscie strach tu teraz wchodzic :szok: Trzymac sie dziewczyny wszystkie w dwupaku te brakujace dni i nie nakrecac sie - psychika ma wieeeeelka moc!!!!! :happy: &&&&&&&&& za nas wszystkie!!!! :happy:

Z tymi tygodniami to roznie bywa. Jezeli zle jest wyznaczony (z roznych wzgledow) poczatek ciazy to sie to wszystko przesuwa. A i dzieci rozwijaja sie w roznym tempie.

reklama
Jedna z dziewczyn z którymi leżę właśnie urodziła w kilka minut:D chwilę temu miała skurcze co 3 min a teraz już urodziła:D dali jej wczesniej zastrzyk niby na uspokojenie i sen a chyba wywołał poród:D

carmella to oby każda majówka miała tak szybki poród jak ta dziewczyna!;-)

katasza mam pytanko do Ciebie w sprawie tych muffinek przepraszam że nie na wątku o jedzeniu ale wiem że tu rano zajrzysz na pewno więc mam większe szanse na szybką odp;-) powiedz mi ile tych muffinek wychodzi z tego przepisu? bo chcę jutro kupić foremki bądź blaszkę i wolę wiedzieć na jaką ilość się przygotować mniej więcej.

co do liczenia tyg to ja liczę tak jak mój gin czyli jak zaczynam 37tc to mówię że jestem w 37 a nie że już mi się 38 zaczął bo uważam że najpierw muszę skończyć jeden aby zacząć drugi;-)

ps. nie ma to jak małe straszonko z nowej "powiastki" w moim suwaczku... hehe nie torba jeszcze nie spakowana!:-p jak już suwaczek się o to upomina to już na prawdę nie są żarty......:-p

Ostatnia edycja:
Podczytuje i mocno trzymam kciuki.

I spać nie mogę, niesamowicie bolą mnie nogi, mam skurcze łydek i aż cała miednica boli. Zaraz sobie nogi odgryzę chyba :wściekła/y:

Cześć Majóweczki, mam nadzieję, że noc spokojna i żadna od wczoraj wieczora nie pojechała jeszcze rodzić?
Ja dzisiaj już od godziny na nogach, zjadłam śniadanko podczytując oczywiście bb. W pojechał na 6 do pracy a ja zaraz budzę małego, jedziemy do szpitala zawieź wymaz, który mi gin pobrała, potem małego do przedszkola a ja na mój co miesięczny jeden dzień pracy - do sądu. Oby dziś nie było dużo rozpraw bo nie wiem jak tam wytrzymam.
Kurcze, trochę się denerwuję bo mała od wczoraj wieczora coś mało się rusza i na siusiu też wstawał tylko 2 razy. Mam nadzieję,że wszystko ok. Wczoraj wieczorem ściełam się z moim W - kurcze ale mnie wkurzył, no ale to oczywiście ja jestem winna i ta niedobra więc się obraził:wściekła/y:

A co do donoszonej ciąży to mi wczoraj gin tłumaczył, że płucka rozwijają się najbardziej intensywnie do końca 34 tyg. więc maluszek na etapie np. 36 tyg. powinien sobie poradzić ale i tak będzie traktowany jako wcześniak bo za donoszoną ciąże książkowo uważa się skończony 37 tydzień.

Dziewczynki życzę Wam miłego dzionka, bez skurczy, nerwów i innych ekscesów.
Będę dopiero popołudniu. &&& za potrzebujące, szpitalne i wizytujące dzisiaj:tak:

Witam i tez spac dzisiaj nie moge...
Obudzil mnie potworny skurcz...od niedzieli nic sie nie dzialo a dzisiaj znowu na nowo...mam nadzieje ze to znowu te przepowiadajace...za 2h mam KTG wiec sie okaze.
Mala wczoraj wieczorem tak mnie zmaltretowala myslalam ze przez skore mi sie wydrapie...tez tak macie czy moje dziecko ma jakies wczesne stadium adhd?
Jakos tak jelita mnie kreca...kurcze chcialam doczekac do poniedzialku ale jak ma sie juz zaczac to trudno byle nie do wieczora az moj maz wroci z 2giej strony niemiec.

Ostatnia edycja:
reklama
Martusia mi tych muffinek wychodzi ok. 18 ale wszystko zależy od ilości bananów. Ja mam akurat dwie blachy więc mi nie przeszkadza.

Teraz się witam serdecznie i mam nadzieję, ze noc wszystkie przetrwały spokojnie. Mnie coś lewa noga boli w kolanie i kostce ale to pewnie przez spanie na lewym boku. Może przejdzie po spacerze do laboratorium. Dzisiaj już mam nadzieję ostatnie badania.
Życzę miłego poranka, trzymam kciuki za majowe mamusie, dzidziusie i ciężaróweczki. Będę troszkę później.

Do góry