reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

she - moj sie przed kapiela nie wzdraga a nawet zaoferowal sie robic manicure, kiedy powiedzialam, ze ja sie boje :-D Ale trudno go zainteresowac tematyka dzieciaca w rozmowach (pomijam juz, ze sam z siebie nic nie czyta, bo takich samoczytajacych chlopow chyba wogole brak ;-) ) - ziewa ostentacyjnie i wogole pokazuje malo emocji :unsure: Ale za to baaaaardzo sie ozywil na tym filmiku (choc po polsku nie rozumie ani w zab) - moze przetestuj go na swoim, a noz-widelec zadziala :-D

Filmik: Kąpiel niemowląt - razem w wannie - YouTube

reklama
Mysio - no nie pogadasz.. gratuluję;)

Mój oswaja się z myślą, że to dziewczynka - upragniona. chyba dociera do niego, że z dziewczynką, to trudniej, trzeba się o nią troszczyć i opiekować się dłużej, a zwłaszcza chronić przed chłopcami:D naoglądał się 'trudnych spraw' itp i teraz mi panikuje i ma mocne postanowienie, że "utłucze każdego, który ją dotknie". oczywiście pomoże mu w tym Bartek, bo on też musi się "opiekować" młodszą siostrzyczką:-D
coś czuję, że biedna ona będzie.. córunia tatunia...

Zanetaa mój w żartach powiedział swojemu najlepszemu przyjacielowi, żeby trzymał swoich małych zboczeńców z dala od jego ukochanej córuni :) Dodam, że kolega ma dwóch synów: jeden 2,5 roku a drugi pół roku.

dzieki kugela, napewno mu ten filmik pokaze, ciekawa jestem jak zareaguje. ja to mu caly czas mowie, ze kapiel to jest obowiazek tatusia, bo tatus ma wieksze rece i dziecko czuje sie bezpieczniej. on sie caly czas zapiera ze nie, ale mysle, ze zmieni zdanie :)

Mysiochomis - serdeczne gratulacje!!! Ja miałam iść w październiku, ale stwierdziłam, że w ciąży nie ma mowy :no::no: Tym bardziej gratki, że się odważyłaś i super, że zdałaś!!!! :-D:-D

Filmik super, tylko, że odradza się kompanie tak małego dziecka w wannie w której kąpią się rodzice ze względu na fakt, że mogą chorować na grzybicę, o której nie mają pojęcia i mogą zarazić dziecko. Opinie są różne. jedni lekarze mówią, żeby dziecko do 6 miesiąca kąpać w osobnej wanience a inni że dłużej.

trzymam kciuki she :-) Zauwazylam, ze moj reaguje wlasnie na "ojcowskie motywy". Uparl sie na przyklad na przewijak na ktorym jest maly mis (w pieluszce) z TATA misiem i zachwycal sie nim przez dwa dni, choc wczesniej nie wykazywal zadnego zainteresowania zakupami wyprawkowymi :-p Ech, te nasze chlopy, trzeba ich podchodzic taktycznie :-D

Katasza - gorzej, że mój nie żartuje:cool2:

wspólna kąpiel jest świetną sprawą. moi chłopcy do dziś kąpią się razem, nawet wczoraj bawili się w rekiny.. wyciągną masę zabawek i zalewają łazienkę, ale frajdę mają wszyscy, nawet ja;)
dodam, że kąpią się razem od kiedy Bartek siedzi w wannie i "ma coś z tej zabawy"..

katasza - ja nie slyszalam o jakichs niebezpieczenstwach (ogladalam gdzies wypowiedz z jedna polozna, ktora nie widziala przeciwskazan) ale to juz w sumie w tym kontekscie szczegol, czy bobasa sie bedzie kapalo z tatusiem po odpadnieciu kikuta czy polrocznego czy starszego - grunt, zeby facet po obejrzeniu filmiku polknal haczyk do opieki nad dzieckiem :-D

reklama
Zanetaa teraz żartuje ale boję się co będzie jak Młoda podrośnie :) A co do kąpieli to ja tylko pisze o tym co nam ostatnio na SR mówili. Ja jestem zdania, że nie ma co przeginać w żadną stronę.

Do góry