reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witam! Wróciłam i tak jak myslałam,USG pokazało PUSTY pecherzyk , zarodka jak narazie nie widać...według OM ciążą 7 tydzien, ale że moje cykle były dłuższe ok 33-35 dni więc ciążą napewno jest młodsza ...za tydzień mam znowu przyjśc możę wtedy coś już będzie
dostałam luteinę dopochwową ale niewiem po co? czytam teraz że to na wywołanie okresu???
luteina na podtrzymanie, żeb sie lepiej rozwijało. JAk w pierwszej ciąży nie widac było serducha to mi lekarz duphhaston przepisał. Inna sprawa, ze konował w 5tc zrobił mi usg przez brzuch i wogole zarodka nie widział (nic dziwnego)

wiki na ból głowy polecam chłodne okłady i aromaterapię - olejek lawendowy. Dozwolony jest paracetamol ale też nie za często i ketonal w I i II trymestrze ale wyłacznie na zlecenie lekarza (na ból głowy to raczej się nie zgodzi)

suzi ja w poprzedniej ciąży kupiłam dekoder tętna ale jedyne co udawąło mi sie wysłuchac to wyłacznie moje tętno i tylko się więcej denerwowalam i w końcu oddałam go z powrotem.

reklama
wiki ja w ciąży z Zosią miałam potworne bóle głowy i jedyne co mogłam brac to apap i to też w małych ilościach

Suzi ja osobiscie uwazam ze ten detektor to nie zbyt udany zakup, moj maz spokojnie sam wyczuwal tetno od ok 20 tyg do konca ciazy. Co dzinnie kladl swoje ucho na moj brzuch i sluchal, i wszystko sie zgadzalo bo tetno dzidzi bylo szybsze od mojego. A we wczesnych tyg napewno nie wykryjesz sama- bedziesz sie tylko niepotrzebnie martwic ze nic nie slychac

Moi znajomi kupili ten detektor i mówili,że kasa wyrzucona w błoto. Głównie trzaski było słychać,serduszko czasem też ale kilka razy nie usłyszeli i tylko stres mieli niepotrzebny.

Witam! Wróciłam i tak jak myslałam,USG pokazało PUSTY pecherzyk , zarodka jak narazie nie widać...według OM ciążą 7 tydzien, ale że moje cykle były dłuższe ok 33-35 dni więc ciążą napewno jest młodsza ...za tydzień mam znowu przyjśc możę wtedy coś już będzie
dostałam luteinę dopochwową ale niewiem po co? czytam teraz że to na wywołanie okresu???
Luteina to Progesteron jeśli nie ma ciąży to wywołuje okres ,a jeśli jest ciąża to ją podtrzymuje i pozwala się spokojnie jej rozwijać.:tak:

suzi wlasnie fajowy pomysl tak mi sie wydaje tteraz tak sie lepiej poznalysmy i fajnie bylo by miec gdzie pogadac za zamknietymi drzwiami no i tak jak pisalas wtedy wymienic sie nr itp :)

AS super ze w dobrym humorku jestes:) rozumiem ze z mdlosci sie cieszysz :)

Witam wszystkich!
Megis bardzo mi przykro!
Patina głowa do góry i myśl pozytywnie!
As gratuluję wytrwałości!

A ja odebrała moje wyniki. Morfologia książkowa.
PRL - 64,710 ng/ml (zakres 4,8 - 23,3) i to mnie martwi? Czy w ciąży poziom prolaktyny aż tak rośnie? Kilkanaście lat temu jeszcze jako nastolatka miałam problem z jej poziomem właśnie za wysokim.
Progesteron 26,45 ng/ml faza lutealna.
B-HCG - 92341,0 mlU/ml
nie miałam jak zrobić powtórki po dwóch dniach, ponieważ niestety u mnie laboratoria w weekend nie działają, a próbki i tak wysyłane są do innego miasta.
Co powiecie na takie wyniki???
Poza tym samopoczucie dobre. Wczoraj mąż zabrał mnie nad morze i rybkę. Weekend był super leniwy, mogłam spać do woli.
A jutro praca i wizyta u gina. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i usłyszę serduszko! Trzymajcie &&&!!!
Teraz nie można zakładać wątków zamkniętych tylko można otwierać zamknięte grypy,a to trochę różnica.:baffled::tak::tak:
Co do wyników:
prolaktyna jest wysoka,ale nie wiem jak się to ma do ciąży .Moja prl była 11,24 w 6 tc.
Beta jest oki i mieści się w normie
progesterom miałam ok.30 ,ale to różnie u różnych osób i skacze na początku ciąży.:tak:

dziewczynki help me czy moge wziac imbuprom kurcze nie pomaga mi paracetamol wcale a glowa zaczyna mi pekac ;-( a nie chciala bym zaszkodzic malenstwu ....pomimo ze to 3 ciaza naprawde w poprzednich nie mialam takich boli glowy
Ibuprom w ciąży jest wybitnie zakazany bo może uszkodzić dzidzi.:baffled::baffled:

Wiecie co ja sie zastanawiam czy nie zakupic dekodera do pomiaru tętna dzidzi :tak: WIem że wiele dziewczyn sobie chwali...ale muszę jeszcze poczytać dokladniej
Znajoma ma i sobie chwali .
Problem w tym,że jak nie będziesz mogła złapać tętna płodu to się jeszcze bardziej będziesz denerwować .I po co?
Ruchy lada moment jest czuć to się po prostu nie opłaca. :no::no:
Okazało się ,że ten wypadek spowodowało dwóch chłopaków mieszkający ch nieopodal ,a walnęli w auto policjanta ,który jechał na służbę :szok::szok::baffled::baffled::baffled:
Bekną nieźle na pewno ,bo przedwczoraj ten policjant ich z dołka wypuścił.:baffled::baffled::baffled:

Co do wyników:
prolaktyna jest wysoka,ale nie wiem jak się to ma do ciąży .Moja prl była 11,24 w 6 tc.
Beta jest oki i mieści się w normie
progesterom miałam ok.30 ,ale to różnie u różnych osób i skacze na początku ciąży.:tak:

Kurcze martwi mnie tą wysoką PRL, no ale jutro się pewnie wszystkiego dowiem, oby wszystko było dobrze!
Trochę wyszukałam, że wysoki poziom prolaktyny może prowadzić do poronienia:baffled:. ech, nie ma co panikować! Ale jak to zrobić???

Kochane prosze dajcie znac czy dostałyście zaproszenia? Bo jest grupa zamknięta pt" Wspaniale majoweczki" :-)
I z gory przepraszam jeśli kogos pominęłam bo lecę strona po stronie,ale jest ich podan 100 :-D:szok: Więc bardzo Was prosze dajcie mi znać kto jeszcze nie dostal zaproszonka :*
Z tym dekoderem chyba macie racje

dziewczyny nie nakręcajcie się same, bo to nic dobrego nigdy nie przynosi. przecież będzie dobrze musi byc . swoją drogą ja w pierwszej ciąży poszłam do gin w 8 tyg po tej wizycie zlecił mi podstawowe badania i tyle, samej do głowy mi nie przyszło ani wtedy ani teraz aby samej latac i wyszukiwac u siebie wszystkiego

dziewczyny nie nakręcajcie się same, bo to nic dobrego nigdy nie przynosi. przecież będzie dobrze musi byc . swoją drogą ja w pierwszej ciąży poszłam do gin w 8 tyg po tej wizycie zlecił mi podstawowe badania i tyle, samej do głowy mi nie przyszło ani wtedy ani teraz aby samej latac i wyszukiwac u siebie wszystkiego
Ja sie musze zgodzić z Tobą :tak: Też jestem za tym aby samemu nie stawiac diagnozy! Po co robic badania których gin nie zaleca? i po co sie nakręcać przecież każda z nas jest inna i "ogólno" przyjęte normy moga być rozne, a my niepotrzebnie narażamy nasze dzidzi na stres :tak:
No ale jest to tylko i wylącznie moja opinia ;-)

reklama
a ta prolektyne i progesteron to same robicie? Bo ja sobie nie przypominam żebym to kiedykolwiek miała badane (ale dziury w pamięci mam spore)

Do góry