reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

katasza a więc &&&&&&&&&&&&&&& za siostrę żeby wszystko było ok:tak:
karwiczki pochwaliłam się dziś że drętwienia minęły a chwilę temu znów je przez chwilę miałam pod lewą piersią...:confused2:
anik ja praktycznie nic nie szykuję na święta bo i tak całe spędzamy poza domem trochę u moich rodziców i trochę u teściów
dziewczyny cieszcie się że wasze maluchy bardziej spokojne bo mój to istny wariat normalnie;-) żebra aż czasem obolałe mój S jak przykłada rękę jak mały szaleje to aż w szoku jest że taki maluch może tak mocno bombardować :-D najlepsze są te chwilowe dziwne kształty brzucha jak dupkę sobie wypnie:laugh2: choć czasem ta aktywność troszkę bolesna to i tak słodka i uwielbiam te wszystkie kopniaki :tak:
dobra zmykam do wyrka choć coś czuję że szybko nie zasnę...

Ostatnia edycja:
reklama
Zaczęła 33, czyli 32 skończone. Tydzień temu Mała ważyła 1550.
ale to mi sie wydaje wcle nie tak malo. Bedzie dobrze, na pewno

Dziewczyny co szykujecie na święta? Szukam inspiracji...;-)
mla czrana korale ;-) a na powaznie ja tylko zurek szykuje. Kuba sobie zazyczyl zurek w chlebie :-) swieta i tak spedzamy u rodziny jak zwykle wiec ja sie nie wysilam. Kiedys szykowalam i zabierlam ze soba do mamy czy tesciowej ale taka masa zarci zostwala ze zrezygowalam

Hej dziewczyny. Dzięki za wsparcie i kciuki za siostrę. Ja też liczę na to, że będzie dobrze i Mała urodzi się o czasie.
Co do Świąt to mam to szczęście, że spędzamy je u rodziców i teściów. W zeszłym roku zapraszałam też do siebie wszystkich ale w tym sobie daruję. Mam zamiar tylko upiec chleb na te święta i schab ze śliwką no i jak mi się będzie bardzo nudziło to jeszcze jakieś ciasto upiekę, ale to jeszcze nic pewnego. Muszę zresztą mamę podpytać czy potrzebuje jakiejś pomocy. Pewnie będzie zależało od tego co z siostrą, bo na razie mama lata między szpitalem a mieszkaniem siostry. Bo tam zostało 2 chłopaków- synek i mąż no i trzeba się nimi trochę zająć. No ale zobaczymy jak to będzie.
Tyle mojego smęcenia. Idę poszukać jakiegoś śniadanka i biorę się za robotę. W planach krem z brokułów na obiad i ogarnianie łazienki i kuchni.
Miłego dnia majóweczki. Dzisiaj będę częściej zaglądać.

katasza waga 1550 skoro tydzien temu,czyli poczatek 32 to jak najbardziej prawidlowa,ja dzis zaczynam 32 i 2 dni temu moj mial 1400 i jest tez calkiem w porzadku:tak:trzymam kciuki za siostrzyczke,zobaczysz-bedzie dobrze :tak:
a chleb to jaki pieczesz?ja pieke czesto typu ciabatta,z ciemnych razowych juz zrezygnowalam bo prawie zawsze gniot mi wyjdzie,jak masz jakis prosty to zapodaj prosze :tak:

ani ja na swieta tez nic wielkiego nie szykuje,czekam na pomysly meza,tylko jak jestesmy w Polsce na swieta to jest tak bardzo tradycyjnie u moich rodzicow,tutaj w sumie wedle pomyslow,a tych jeszcze brak,chociaz zurek pewnie ugotuje bo uwielbiam:-)

martusia to wywolalam u Ciebie wilka z lasu:-p u mnie po nocce wszystko super,ale wieczorem dretwialam,a moj jak przyklada reke,to maly na zlosc sie nie rusza,hehe

ja dzis mialam sie zabrac za korytarz(malowanie) ale siostra zapowiedziala sie z wizyta o 12 to bedzie trzeba po jajka skoczyc i ciasto upiec :)

Ja mam patent bardzo prosty- kupuję w lidlu gotową mieszankę do wypieku chleba. Chyba będę słonecznikowy piekła. Piekłam go już ze 2 albo 3 razy i zawsze wychodzi. trochę to czasochłonne bo najpierw trzeba zrobić ciasto, potem odstawić na 40 minut, potem przełożyć do formy i znowu odstawić na 30 minut i na koniec piec godzinę. Ale smakuje świetnie i zdecydowanie dłużej utrzymuje świeżość.

dzien dobry dziewczynki! ale naskrobalyscie od wczoraj! kiedy ja to przeczytam :szok: :-) ten moj wczorajszy dzien nie okazal sie wcale taki ciezki i wrocilam nawet nie jakos bardzo padnieta. i noc minela mi nawet niezle, chociaz myslalam ze pospie dluzej.
Katasza, Stokrotka, justynamika, agasim, wczoraj nie mialam okazji sie ze wszystkimi pozegnac wiec napisze teraz ze milo bylo Was poznac i porozmawiac chociaz chwile :-)

zycze milego dnia wszystkim Majoweczkom!!! ja teraz ide cos zjesc a potem postaram sie Was doczytac i cos jeszcze napisac :*

katasza mieszanek wyprobowalam juz duzo i musze wlasnie powiedziec,ze te z lidla sa jednymi z najlepszych jesli chodzi o gotowce

ja zycze Wam milego dnia,bede pewnie poznym popoludniem,pa!:-)

Dzien dobry Majoweczki:tak:
anik ja robie 2 salatki i mufinki:-) jedna salatka z brokulem,jajkiem i pomidorem, a druga z feta i warzywami,jeszcze ziarnami slonecznika i dyni:tak:W niedziele Wielkanocna idziemy na sniadanie do tesciowej,a na obied do siostry to nic takiego nie robimy,a w poniedzialek do tesciowej na obiad:happy2: Cale swieta po za domem:tak:
Katasza, Stokrotka, justynamika, agasim,she zazdroszcze spodkania:tak:na lipcowkach zadnej dziewczyny z Tczewa i na majowkach tez:-(
Katasza trzymam &&&&& za siostre i czekamy na wiesci:tak:
Co do drentwienia mi tez drentwienie pod piersiami:baffled:Myslalam ze mam stanik za ciasno spiety,ale jest luz:dry:W pierszej ciazy mialam to samo ale wtedy mialam kamienie na woreczku zolciowym:tak:
My dzis siedzimy w domu mala lepiej juz w nocy tak nie kaszlala:tak:W dzien tez tylko troche:tak:
Milego dnia:tak:

reklama
Witajcie dziewczyny!
Opis wizytyw na wizytowym :-D
My święta spędzamy u rodziców i teściów więc ja nie robię kompletnie nic! Ewentualnie jakąś sałatkę, ale będę czuć się usprawiedliwiona jak nie zrobię nic.
Właśnie zjadłam śniadanie i czuję, że małej smakowało bo wypięła się na jedną stronę brzucha.
A co do jedzenia to postanowiłam ograniczyć słodycze, jak zobaczyłam wczorajszą wagę. Zero batoników i lodów, ewentualnie jakiś wafelek, bez czekolady. Namiętnie piję też mleko (3,2%) potrafię wypić litr dziennie szczególnie kiedy mam zgagę i chyba to też powinnam ograniczyć, jak myślicie. Zapomniałam zapytać gina.
U nas kolejny piękny wiosenny dzień, mam zamiar wybrać się z mamą kupić jakąś koszulę i szlafrok do szpitala, na obiad lasagne wg przepisu R., będę robić pierwszy raz bo tak zzawsze on robi. Ciekawe co mi wyjdzie :-D
Miłego dzionka kochane!
&&&&& dla potrzebujących.

Do góry