reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MACIERZYńSTWO OD QCHNI, DIETY

Ja i moje gary nie mamy nic naprzeciwko ;D. Będzie mi bardzo miło, a w razie czego i w miarę możliwści czasowych chętnie wspomogę serwis kikoma nowymi mniamuśnościami :laugh:.
 
reklama
Podam Wam przepis na dobra sałatkę

1 opakowanie paluszków krabowych
pól papryki czerwonej, pół zielonej i pół żóltej
3 pałki selera naciowego
puszka kukurydzy i majonez

Paluszki, paprykę i selera w pokroić drobną kosteczkę( ja nawet w weeken zrobiłam to malakserem. Mma noze i pociełam drobno. POycha, bardzo mi smakuje :)
 
Chłodnik z botwinki

Na 6 osób
Składniki:1 l kefiru lub zsiadłego mleka,szklanka kwaśnej śmietany, 1 pęczek botwinki (najlepiej z dużymi buraczkami, a jak nie ma dużych buraczków to trzeba dodać troszkę koncentratu barszczu dla smaku), ogórek świeży,2 łyżki koperku

Botwinkę umyć, pokroić na małe kawałki, wrzucić do gara i zalać małą ilością gorącej wody, dodać szczyptę soli, 2 łyżeczki cukru i troszkę kwasku ctrynowego lub soku z cytryny - ugotować do miękkości i wystudzić (Nie odlewać wody!!)
Ogórka świeżego obrać i pozbawić pestek, pokroić na małe kawałeczki
Kefir i śmietanę zmiksować ze sobą i gdy powstanie piana dodać ostudzoną botwinkę razem z wodą w której się gotowała, dodać ogórka i posiekany koperek - wszystko zamieszać, doprawić do smaku, schłodzić i podawać :)
mniam mniam
 
Wahałam się, ale niech Wam będzie, zapytam. CO TO JEST BOTWINKA? (kurcze, ze wsi jestem a nie wiem... może dlatego że u nas burak to burak a kalarepa to kalarepa ;) )

A odnośnie paluszków krabowych - wiecie że krab po łacinie to Cancer? czyli choroba zwana po polsku "rakiem" powinna być w rzeczywistości "krabem"... A poza tym krab należy do stawonogów, jak karaluch i ciągle nie moge się przemóc żeby go zjeść (ups, chyba nie powinnam tu pisać takich rzeczy, wybaczcie ;))
 
Remeny nie przejmuj sie...jak pojechalam pierwszy raz w liceum na saksy do Niemiec -na truskawki, to dziewczyny mialy ze mnie ubaw, bo np na slome, ktora lezala miedzy truskawkami mowilam siano, nie potrafilam odroznic pola burakow od kapusty itp. hehe, panienia z miasta jezdem:) ( nawiasem mowiac do tej pory boje sie krowy np..i kury...):)
 
reklama
No ja jak pierwszy raz byłam na wsi (jak miałam z 14 lat) to też uciekałam przed krowami, bo mnie goniły. Dopiero potem się okazało, że one biegną do domu, a że ja postanowiłam uciekać w tą samą stronę.... :D
 
Do góry