reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MACIERZYńSTWO OD QCHNI, DIETY

No to ja Ci napisze swój obiadek, mielone mieso, jedno jajko w to, pieprz, sól (lub vegeta lepszy smak), cebulkę
w kostke podsmażam na patelni na złoto i wtedy dodaje do mieska, mieszam wsio, formuje kotleciki, obtaczam
w bułce tartej i na gorąca oliwe na złoto piekę do tego ziemniaczki gotowane z koperkiem, buraczki i sałata
ze smietana ( sos do sałaty to śmietana gesta, troche octu 1mała łyżeczka, 1 mała łyzeczka cukru, pieprz, sól
ja dodaje maggi jeszcze w płynie pare kropli - posmakuj jak Ci podchodzi smak ma byc słodko-ostry) mieszam dobrze sos
by sie składniki wymieszały i polewam liscie sałaty a na wierzch posypuje pestakmi słonecznika fajnie chrupią!!
I to wsio!!! ;)

reklama
Remeny przygotowujesz sie do roli mamy? :) Ja tak na prawde zaczęłam gotowac jak pojawil się Matuś (nomoże troszke wcześniej). Większość przepisów brałam z gazetek dla mam. Polecam mają super przepisy - w większości bardzo zdrowe i łatwe.

Karola, wypadaloby sie czegos nauczyc nareszcie :) A jak sie mąż cieszy jak raz na miesiac ugotuje obiad, ho ho ;D
Czesto mam ochote na cos pysznego, a jakos brakuje weny, nie umiem eksperymentowac w kuchni (straszne rzeczy mi wychodza) wiec sprawdzone przepisy sa najlepsze! A gazetek rzeczywiscie musze poszukac, choc mam juz dosc spora sterte przepisow z roznych gazet, slicznie poukladane leza w segregatorku i czekaja na dobre czasy ;)

Kachna, Karolla, dzieki! :-*

Dziewczyny!! Wstyd się przyznać ale właśnie pożarłam pół czekolady. Nowość MILKA Migdałowo Waniliowa
mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam niebo w gębie ;-) jadłam jak ziemniaki hehehe ;D

ja tam jestem gorącą fanką Kinder Bueno ;) choć Pawełek też mi smakiem pasuje :)

Właśnie zajadam krokieta z mięsem i zapijam jednodniowym sokiem z buraków :p

ech ja wole juz nie pisac o przysmaku moima Pawełka uwielbiam, ale zawasze mnie zzamoli...odkrylam jednak Maćka z nadzieniem adwokata i khmmm opieram sie jak moge.....
Karolla kotleciki robisz tak samiusio jak ja :-)

reklama
Oj a ja bym wszystko zjadła. No i lanie mi się należy bo po ponad misiącu nie jedzenia slodyczy (ze względu na wynik glukozy) zeżarłam dziecku marsa. Wiem, że nie powinnam, ale jakos nie mogłam. No i 2 grzechy w jednym, bo raz, ze mi nie wolno, a dwa, że to bylo do paczki mikolajkowej dla Matiego.
Wiem, wiem będziecie krzyczeć, ale cóż zrobić. Obiecuję, że już więcej nie będę.

Do góry