reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MACIERZYńSTWO OD QCHNI, DIETY

Dziewczynki,a co macie dzisiaj na obiad???? Ja nie robiłam żadnej zupy,z lenistwa ;D ;D,!Ale od kilku dni mam ochote na barszczyk czerwony z uszkami nadziewanymi mięsem i grzybkami....Na drugie danie :D mam dziś zrazy wieprzowe duszone w sosie własnym ,surówke z kapusty pekińskiej i ryż.No to ide jeść.Pozdrawiam

reklama
Karola7 jestes sadystką................. ;-) skad ja teraz wezme szarlotke ;-)
wyglada przeapetycznie......a bezy  dobrze ze mam tort bezowy w domu bo bym Cie udusila chyba ...takiego smaka narobilas ;-)
ja na weekend sledzie w occie zrobie z cebulka wiem ze ocet szkodzi krwinka...ale odrobinka.....nie zaszkodzi juz wiecej....

Anetka prosta i w 5 minut salatka to: puszka kukurydzy, puszka groszku zielonego, 2 puszeczki tunczyka w sosie wlasnym albo w oleju,  ceblka jedna pokrojona w kostke, łyzka majonezu ......odrobinka soli.... gdyby nie fakt ze majonezu nie trawie wogole od poczatku ciazy to zajadala bym sie nia caly czas.....
smacznego

A mi akurat majonez na maksa smakuje pakowałabym go wszedzie nawet na kanapki z wędliną ale te kalorie  :-[ wiec pozwalam sobie od czasu do czasu !

Kurczaczki, mniam mniam. Ja dzisiaj mam pierogi- ale uprzedzam kupne:( Za to jutro lasagne, pycha!! Juz wsio kupilam i sama bede robila! Ale bedzie wyzera:) W piatek tradycyjnie, jakas zupka, mysle , ze bedzie ziemniaczanka-bardzo lubie i jajeczniczka, albo sledzik z ziemniaczkami. Nie to ze jakos szczegolnie poszcze, ale troskze z nygustwa nie bede przygotowywala nic specjalnego. A co w sobote...hmm, musze pomyslec, niedziela u rodzicow i tesciow (podwojny obiadek, hihi)
No dziewczyki dzielce sie swoimi przepisami i radami. Chetnie korzystam :p

Naszło mnie dzisiaj na prawdziwy, domowy barszczyk ukraiński na wędzonce. W drodze z pracy wstąpiłam do mięsnego i zakupiłam wędzonkę, w domu nastawiłam zupkę i już po chwili była gotowa - mówię wam, pycha, ale chyba nie powtórzę tego wyczynu :D

Pieczeń wieprzową przyprawiłam już wczoraj, wstawiłam do lodówki i dziś rano zostawiłam mężusia z odpowiedzialnym zadaniem włożenia mięska do piekarnika w rękawie do pieczenia - jak przyszłam z pracy było gotowe, więc nastawiłam tylko makaron (wstążeczki) i polałam wszystko sosikiem ciemnym z torebki ;D. Do tego mieliśmy zieloną sałatę dla mnie, bo dużo żelaza i gotowane brokułki dla mnie, dla mężusia była marchew i kalafor gotowany.

Amer, barszczyk ukraiński też bym zjadła.
No ale teraz obiecana sałtka dla Anetki (wprawdzei z ananasem, ale nie jest słodka)

Ugotować al dente makaron (20 dag, wstązki lub muszelki) i przelać zimna wodą. 15 dag szynki pokroic w kostkę. Kukurydzę z puszki odsączyć, ananasa odsączyc i pokroic na male kawałki. Wszystko razem wymieszać, przyprawic solą, białym pieprzem, mozna posypac szczypiorkiem. Sałatkę schłodzic przed podaniem. Ja czasami dodaje tez odrobine majonezu - ale niekoniecznie.

reklama
Do góry