reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MACIERZYńSTWO OD QCHNI, DIETY

reklama
No ale tak odrobinkę, nie zaszkodzi, co? Jak tak baaaaardzo sie chce ;)
A co do pokantnych rzeczy, to kupowałam ostatnio na bazarku pomidorki i nie wiem skąd, ale jak przyszlam do domu to oprócz pomidorków znalazłam też czuszkę :o. I co tu z nią zrobić? Bo jeść nie zamierzam, no i chłopaki moje też

A ja teraz uwielbiam musztardę i ketchup pychota słuchajcie skoro nam to smakuje to dzidzi raczej nie zaszkodzi ja bym nie dramatyzowała
tak samą jest przecież z wieloma innymi rzeczami jak cola, kawa. wino, piwo też szkodliwe ale ciut ciut nie zaszkodzi !!!

Dziewczyny pomocy,szykuje mi sie najazd teściowej(urodziny męża za tydz) napiszcie jakieś przepisy na łatwą no i smaczną sałatkę.Prosze!!! :) :)

Anetka cos ci znajdę(masz jakies preferencje co do skladników?), ale najpierw obiecana polowinkowa szarlotka
najpierw w calości
zdj281cie17bv.jpg

teraz juz podana - prosze sie czestować
zdj281cie20cf.jpg

No a na deser bedą jeszcze bezy - ale to za jakies 3 godzinki jak sie wysusza
zdj281cie35gl.jpg

O KURCZE KAROLA!!! ale mi smaka narobiłaś no nie wyrobię!!!

Aneta moge ci podpowiedziec jak zrobić sałatke z brokułów - dużo żelaza mają
należy wrzucić brokuły lekko rozdzielone na różyczki do wrzątku na 5 min nie dłuzej mają być jedrne potem wyciągasz cedzakiem
i pod zimną wode to kolor zostanie ładny, poczekaj aż wystygną, ugotuj 2 jajka na twargo jak ostygną obierz i w kostke pokrój
do tego drobno cebulkę w kostke pokrój, ogórek kiszony 2-3 szt w kostkę i kukurzydze z puszki na oko
składniki lekko wymieszaj, posól, popieprz i zrób sos z majonezu 3łyżki, 1łyzeczka musztardy, do tego trochę maggi w łynie i jak ktoś lubi
1 ząbek czosnku wyciśniety ale ja nie zawsze daje mieszasz składniki sosu polewasz i na 1 godz do lodówki jak sie "przegryzie " jest super!!!
Smacznego!!

Myfa80 pisze:
pikantnych rzeczy nie powienno sie jesc w ciazy...maluszki juz czuja smaki..... :-)

ja tam nie wiem ale czytałam, ze jeżeli sama Mama jest w stanie znieść smak pikantnych czy nawet ostrych potraw to moze wcinać ile wlezie :) ja tam uwielbiam musztardę i ogórki konserwowe i sobie jem kiedy przyjdzie na to ochota :) Cały czas uważam, ze jezlei sie je w rozsądnych ilosciach to nie jestsmy sobie w stanie zaszkodzić :) bo na zdrowy rozsądek - jeżlei będziemy wcinac jabłka, nbanany, kiełbaski, ciastka, ketchup i inne kilogramami to normalne, ze wpłynie to na nasz stan zdrowia :)

reklama
Karola 7 ale apetycznie wygląda ta szarlotka,na pewno też świetnie smakuje...... :).Odnośnie sałatki to nie toleruje jedynie słodkich.Z góry dziękuje ,za przepis.
Karolla dzięki uwielbiam brokuły!!!!!

Do góry