reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MACIERZYńSTWO OD QCHNI, DIETY

U nas cycek juz dawno poszedł w odstawkę,więc nocki spokojne.Ala śpi od 20 do 6 rano, czasem sie przebudzi , cos pomruczy i spi dalej! A rozkład jazdy wygląda u nas tak:
6. mleko okolo 180 ml
8-9 kaszka ryżowa na mleku z tartym jabluszkiem lub deserkiem
12-13 obiadek swój lub sloiczek
15-16 mleko
18 deserek lub mleko
19.30 kapiel
20 mleko
Czasem sie buntuje i wypija malo mleka po poludniu lub w ogole go nie chce, oprocz tego w ciagu dnia wypija ok. 200 ml soku lub herbatki, wody w ogole nie chce, chociaz twardo przyzwyczajałam, alke widac woda nie smakuje jej wcale. W sumie to tez mam dylemat ile taki czlowieczek powinien zjadac, zeby w pelni zaspokoic potrzeby organizmu :confused: ktoś wie? pewnie tylko samo dziecko zna odpowiedz, wiem żedzieciaki same sobie regulują i tak jest OK :-)

reklama
u nas podobnie jak u większości:

ok 9 mleczko z kleikiem (co 2 dzień mniej mleczka, ale za to + jajecznica z 1 żółtka)

11-12 deserek + kaszka nestle

15 - obiadek

Potem soczek przecierowy ok 120-150 ml (zamiennie na napój jogurtowy gerbera)

19,30 - 20 mleczko z kleikiem ok 180 ml.

i niestety około 3 w nocy koniecznie mleczko 120 ml.

w ciągu dnia Zuzia pije rozwodnione soki klarowne lub herbatkę tak ok 180-200 ml i z łakoci dostaje kilka flipsów

Dajecie surową marchewkę w kawałku do lizania i obgryzania?

Nasz juz tez rybke wtranzolil, ale jako obiadek sloiczkowy. Bardzo mu chyba smakowala, bo chcial wiecej. Wczoraj moj maz pod moja nieobecnosc dal malemu spagetti bolognese. Jak przyszlam do domu, to dziecko umorusane sosem pomidorowym, a kuchnia to juz nie powiem w jakim stanie:tak: ;-) :szok:

reklama
Iga też raz jadla smażonego paluszka rybnego tuż po danonku i waflu z jakąś słodką masą :szok: Tak ją babcia uraczyła a w zamian za taki poczęstunek przepięknego pawia na pół kuchni dostała:-) Ciekawe czy w ten sposób babcia czegoś się nauczyła?

Do góry