Staram sie dawac swieze owocki, ale sloiczki sa pod reka, bo nie zawsze mam czas aby kupic i przygotowac deserek czy zupke/ obiadek. Pracuje i w sumie na co dzien daje sloiczkowe jedzonko, staram sie w wolne dni gotowac dla malej rozne pyszotki na co moje dziecie reaguje roznie czasem jej smakuje a czasem nie
reklama
A
*Anetka*
Gość
Dziewczyny mam pytanko, a jak czesto jedza wasze dzieciaczki
Pati juz od 2 tyg. przesypia cala noc od 21 do 8 no i nie budzi sie w ogole na jedzenie A potem o:
8 - kaszka z mlekiem (210ml)
13 - obiadek (warzywka+miesko lub zoltko)
16 - deserek (owocki)
19 - kolacja (gesta kaszka na mleku na noc 210ml)
No i w miedzy czasie je ciasteczka ryzowe, chrupki kukurydziane, no i pije sok i cherbatke
Czy wy juz dajecie na sniadanko jakies dorosle jedzonko No i jak czesto malenstwo powinno jeszcze pic mleko Nie wiem czy to co ja daje 2 razy 210ml jest wystarczajace
Pati juz od 2 tyg. przesypia cala noc od 21 do 8 no i nie budzi sie w ogole na jedzenie A potem o:
8 - kaszka z mlekiem (210ml)
13 - obiadek (warzywka+miesko lub zoltko)
16 - deserek (owocki)
19 - kolacja (gesta kaszka na mleku na noc 210ml)
No i w miedzy czasie je ciasteczka ryzowe, chrupki kukurydziane, no i pije sok i cherbatke
Czy wy juz dajecie na sniadanko jakies dorosle jedzonko No i jak czesto malenstwo powinno jeszcze pic mleko Nie wiem czy to co ja daje 2 razy 210ml jest wystarczajace
Myfa80
mama Hubcia i Wojtusia
od paru dni u nas zmienilo sie zarcie...
juz nie karmie wogole malego
5:30 mleko modyfikowane kolo 200 ml
8-9 mleko modyfikowane ok 180 ml w weekendy jajownica czasem
11-12 owoce
14 zupka
17- mleko albo herbatka lub owoce
19-20 mleko przed spankiem
juz nie karmie wogole malego
5:30 mleko modyfikowane kolo 200 ml
8-9 mleko modyfikowane ok 180 ml w weekendy jajownica czasem
11-12 owoce
14 zupka
17- mleko albo herbatka lub owoce
19-20 mleko przed spankiem
aga29
Fanka BB :)
U nas jest tak:
7-8- mleczko 210ml
11:30-12 obiadek sloiczkowy
14:30-15- deserek ze sloiczka lub starty przeze mnie;-)
17- mleczko 210ml
19-19:30- kaszka owocowa, lub kaszka manna
w miedzyczasie cos do picia, jezeli da sie w malego wmusic ;-)
7-8- mleczko 210ml
11:30-12 obiadek sloiczkowy
14:30-15- deserek ze sloiczka lub starty przeze mnie;-)
17- mleczko 210ml
19-19:30- kaszka owocowa, lub kaszka manna
w miedzyczasie cos do picia, jezeli da sie w malego wmusic ;-)
Anetko jak ja Ci zazdroszczę jeny całą nocke masz z głowy
u nas nadal cyc i znowu mam mega produkcję wczoraj prawa pierś urosła mi do kolosalnych rozmiarów przy małej lewej piersi wyglądałam hmmmm dziwacznie dość!
Ola ssie cyca 3 razy dziennie no i w nocy dziś co godzinę :-( masakra!
u nas nadal cyc i znowu mam mega produkcję wczoraj prawa pierś urosła mi do kolosalnych rozmiarów przy małej lewej piersi wyglądałam hmmmm dziwacznie dość!
Ola ssie cyca 3 razy dziennie no i w nocy dziś co godzinę :-( masakra!
Aska K
Mama Marcelka:)
U mnie bardzo roznie...zalezy od humoru panicza...jak mu sie chce to cyc regularnie co 2-3 godz, a w miedzyczasie obiadek, deserek, owoce, kaszka,chrupki, soczki, herbatka, zarlok jest!
A wczoraj byl caly dzien u babci, nakarmilam go o 6 jak sie obudzil, potem o 9 dopiero byla kaszka.... .Pozniej jak go zostawialam u mamy to przed wyjsciem o 11 chialam nakarmic, ale nie chcial.
U mamy jadl zupke, troche ziemniaczka z surowa starta marchewka. Przyjechalismy na obiad o 14 i wtedy troche pociagnal mojego mleczka.
Potem jadl kaszke z tartym jabluszkiem i dopiero na noc o 20 cyc.
Czyli wczoraj cycus byl tylko 3 razy na caly dzien...a nieraz 3 razy to jest od 6 do 10 rano!
Rano jak sie obudzilam przed 7 to myslalam,ze mi prawy cyc ekspolduje.
I wlasnie....zauwazylam, ze w prawej piersi mam wiecej pokarmu i ostatnio Marcel przypodobal soebie wlasnie tego cycka. W lewej jest pokarm, ale nie twardniej, nawewt jka kilka godz nie jest oprozniana.
A wczoraj byl caly dzien u babci, nakarmilam go o 6 jak sie obudzil, potem o 9 dopiero byla kaszka.... .Pozniej jak go zostawialam u mamy to przed wyjsciem o 11 chialam nakarmic, ale nie chcial.
U mamy jadl zupke, troche ziemniaczka z surowa starta marchewka. Przyjechalismy na obiad o 14 i wtedy troche pociagnal mojego mleczka.
Potem jadl kaszke z tartym jabluszkiem i dopiero na noc o 20 cyc.
Czyli wczoraj cycus byl tylko 3 razy na caly dzien...a nieraz 3 razy to jest od 6 do 10 rano!
Rano jak sie obudzilam przed 7 to myslalam,ze mi prawy cyc ekspolduje.
I wlasnie....zauwazylam, ze w prawej piersi mam wiecej pokarmu i ostatnio Marcel przypodobal soebie wlasnie tego cycka. W lewej jest pokarm, ale nie twardniej, nawewt jka kilka godz nie jest oprozniana.
dytek
Fanka BB :)
Ja już od jakiegoś czasu karmiłam Paulinę tylko w nocy i organizm mój już się na taki rytm przestawił. Ale wczoraj, nie wiem co się stało, może mała w nocy dobrze ciągnęła, bo po południu miałam tak napełnioną jedną pierś, że nie mogłam się nawet lekko dotchnąć . Więc przystawiłam Paulinę. A dzisiaj już jest normalnie.
A grudki też mi się robią- wtedy rozmasowuję (jak nie chcę karmić).
No i dzisiaj Paulina spała od 20 do 4, na noc jadła mleko 2R (to z kleikiem). Coraz bardziej się utwierdzam, że jak karmiłam piersią przed nocnym spankiem to w nocy się budziła bo była głodna. No zobaczymy
A grudki też mi się robią- wtedy rozmasowuję (jak nie chcę karmić).
No i dzisiaj Paulina spała od 20 do 4, na noc jadła mleko 2R (to z kleikiem). Coraz bardziej się utwierdzam, że jak karmiłam piersią przed nocnym spankiem to w nocy się budziła bo była głodna. No zobaczymy
reklama
Podziel się: