reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MACIERZYńSTWO OD QCHNI, DIETY

Wczoraj dałam małej słoiczek obiadku na naszym weekendowym wyjeździe i ku mojej radości wszystko zjadła bałam sie że po domowym żarełku nie bedzie chciała tknąć gerbera a tu taka niespodzianka :tak:

reklama
Kachna, tylko z tym dorosłym żarciem trzeba pamiętać, że przeważnie jest solone, maleńkim nerkom robi to dużą różnicę, bo poważnie obciąża ich pracę;-)
Nasza Iga zawsze sępi jak piesek i zawsze jej coś daję ze swojego talerza ale w symbolicznych ilościach, tyle tylko aby ją zadowolić, że je razem z nami;-)

Misiek i buraczki i brokułki lubi... żółtka mu jeszcze nie dawałam
Jak podajecie?? Tylko do warzywek czy do mięsnych zupek czy dań też??

Ugotowalam dzisiaj malej zupke. Kolejne fiasko zywieniowe.
Magduska, ja malej zoltko daje na wiele sposobo. albo do jakiejsc zupki (tych z mieskiem tez., po prostu mniej zupki zje), roznych gotowych dan, warzywek gotowych i samo tez. Takie najbardziej lubi. Samo zoltko ugotowane na twardo z odrobina maselka. :-)

A ja już nie wiem. Może to przez przeziębienie.... Janek wczoraj jadł podziabanego ziemniaka z marchewką i posiekanym mięskiem. W pewnym momencie był płacz nagle i koniec jedzenia. (niczym się na zakrztusił ani nic) Dzsiaj też obiadu nie było bo mi wisiał przy piersi 2 goziny z małymi przerwami :(

Misiek i buraczki i brokułki lubi... żółtka mu jeszcze nie dawałam
Jak podajecie?? Tylko do warzywek czy do mięsnych zupek czy dań też??
Ja wyczytalam w poradniku Jak zywic malca, zeby dodawac pol zoltka do warzywek, zupek, co drugi dzien na zmiane z mieskiem. Tak tez robie :tak: A od 8 miesiaca podawac co 2 dzien (na zmiane z mieskiem) juz cale zoltko :-)

reklama
Kachna, tylko z tym dorosłym żarciem trzeba pamiętać, że przeważnie jest solone, maleńkim nerkom robi to dużą różnicę, bo poważnie obciąża ich pracę;-)
Nasza Iga zawsze sępi jak piesek i zawsze jej coś daję ze swojego talerza ale w symbolicznych ilościach, tyle tylko aby ją zadowolić, że je razem z nami;-)
Jak my jemy obiad to Jaś siada z nami przy stole i dostaje herbatnika albo coś w tym guście. Z mojego talerza zazwyczaj dostaje trochę ziemniaka a innych dorosłych rzeczy też tylko na smaczek, chocaż ostatnio wtrąbił z dokładką "ludzką" ogórkową, tyle, że z przewagą mocno ugotowanego ryżu. I chyba lepiej się już czuje, mniej cyca ciągnie i znowu zaczyna jeść to co mu się da :)

Dziewczyny, dawałyście owoce z jogurtem gerbera?? Jasiowi baaardzo smakowały. Zaraz zobaczę czy są inne smaki :)

Do góry