reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Łyżeczkowanie po porodzie

A

Andzia92

Gość
Hej :)
Urodziłam SN synka 21 listopad tamtego roku.Po 6 tygodniach połogu udałam się na wizytę kontrolną gdyż nadal miałam krwawienia i ogólnie sprawdzić czy wszystko jest ok ,wyszło że coś tam zostało w macicy.
Dostałam skierowanie do szpitala więc 8 stycznia udałam się tam na łyżeczkowanie.
Wyczytałam że regeneracja trwa do 5 dni,na kartce ze szpitala piszą że seks można uprawiać już po 4 do 8 dni ale to mniejsza o to. Jak to w końcu jest z tym oczyszczaniem się macicy po tym zabiegu?Do dziś mam krwawienia małe bo małe ale są tylko 2 dni po zabiegu były większe ale to wiadome że wtedy mogło tak .Wyczytałam też że mogą być nawet do 2 tygodni więc ile w końcu
takie oczyszczanie trwa ?
Boje się że znowu coś tam zostało ,że źle wyczyścili ...

reklama
Najlepiej dać sobie 2-3 tyg na regeneracje i nie uprawiac seksu do ustapienia plamien krawiwien zeby nie doszlo do zakażenia. W niektorych przypadkach np po poronieniu zalecaja odczekac 4-6 tyg bo wtedy ma wystapic pierwsza miesiaczka, ale po ciazy pewnie jest inaczej. U mnie plamienia trwały 6 dni, a po 2 miałam planowo miesiączke. Mimo to czekałam dla swojego spokoju 4 tyg. Po 5 tyg bylam u lekarza i wszytsko sie ladnie wygoiło.

Właśnie umówiłam się do Pani ginekolog ,która prowadziła ciążę,robiła ten zabieg na 3 lutego więc w sam raz będzie 3 tygodnie.
Faktycznie może nie mam co panikować tylko spokojnie poczekać aż skończą się te małe krwawienia.
Dziękuje za odpowiedź :)

Do góry