Ja na własną rękę szukałam dobrego lekarza w lux-medzie to byłam u kilku:
dr JACEK KOSTRZEWA - polecam, bardzo sympatyczny i miły pan, chociaż trochę mało badań na początku ciąży mi przepisał, tak więc następny lekarz się dziwił, że jeszcze nie zrobiłam takich i takich badań, ale poza tym rzeczowy pewnie gdybym dalej do niego chodziła i on by mi zlecił więcej badań
dr ANDRZEJ KWIATKOWSKI - może trafiłam na kiepski dzień/ moment tego lekarza, ale trafiłam do niego z bólami brzucha (później okazało się że miałam dwa krwiaki) i trochę lekceważąco mnie potraktował, stwierdził, że muszę poczekać na usg (byłam zapisana dopiero 3 tyg. później) ale dobrze, że przepisał mi duphaston bo lek był niezbędny w moim stanie. Tak więc mój stosunek neutralny.
dr MAREK CHMIELEWSKI - aktualnie chodzę do niego, napewno doświadczony i z dużą wiedzą, starszy pan, ale sympatyczny, choć uważam, że ma specyficzne poczucie humoru i nie każdemu musi pasować, za to zawsze bada mnie dokładnie i moje wizyty są wyjątkowo długie, odpowiada na wszystkie pytania. Natomiast nie za bardzo chce wystawiać zwolnienia lekarskie, bo skoro krwiaki mi się zmniejszyły to znaczy, że jest lepiej i powinnam sobie popracować a nie siedzieć w domu.
dr DARIUSZ NIKSIŃSKI - tu również nie mam zdania ani na tak ani na nie. Dziwi mnie że nawet mnie nie zbadał, dostałam tylko skierowania na następne badania, tylko puls dziecka zbadał (a raczej towarzysząca mu pani położna zbadała). I zapytał się czy jestem na zwolnieniu i czy chcę dalej mieć zwolnienie, więc tu ze zwolnieniem nie było problemu. Natomiast prowadził ciąże mojej znajomej i ona była zadowolona. Dla mnie chyba trochę za mało zaangażowany - ale to już subiektywna ocena.
Tak więc, każdego z tych lekarzy mogłabym z jakiegoś powodu polecić, ale ciężko mi wybrać który był najlepszy.
Każdy posiada wiedzę i doświadczenie, ale którego wybrać to zależy na czym zależy nam najbardziej. Niestety póki co nie znalazłam ideału.