reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

hej hej
smoniczka - moze to byc ser. ja tez juz wprowadzam nabial i zauwazylam ze Kajt ma problem głównie z wykupkanim się po serze.wiec na razie go sobie daruje (a tak uwielbiammmm). ale za to moge jesc jogurty typu danonki bakusie;)

u nas dzis cudowna noc. Mlody zasnal przed 21sza i pierwsza pobudka po 3ciej, druga po 7ej a teraz lula dalej.suuuper.lubie gdy ta pierwsza pobudka jest pozniej niz 1sza.
leceeee. piekny dzien przed nami.

reklama
w lidlu pampersy po 33zł :) kupiłam 2 kartony :) 8 paczek :)

umylam wczoraj okna w salonie- zielen za oknem ma naprawdę inny kolor!:tak:

uwaga- phiiiii!! To że Leoś mowi "mama" to pikuś!
Felek już mówi po angielsku- "oooooo right"! :-D:-):-):-):-):-)
Acha- i po francusku- "łiiiiiiii" :-D:-):-)
Poliglota rośnie!
(niewazne że nie leży na brzuszku i mało przybiera na wadze)

Witajcie kochane,
wczoraj cały dzień na działce..był grill i tort bezowy z owocami i bitą śmietaną i jak tu brzuch zgubić:-) zaraz się zbieramy i też na działeczkę, może coś tego tortu dla nas jeszcze zostało:-D

Smoniczka, Laura to ma takie odjazdy od kilku dni, ni z gruszki ni z pietruszki zaczyna koncert i aż trudno ją uspokoić, śmiejemy się, że temperamencik pokazuje ( za mamusią) :-p ja to już się przyzwyczaiłam do tego ale moja mama to zaraz oczy pełne łez i najlepiej by razem z wnusią płakała:happy2:
Martuszka, nie wiem czy zazdrościć:happy2:bo moja to tylko "gę gę" w języku kaczek i stąd jej nowe przezwisko "gęgol":-D

Co do spania, u nas ładnie, Laura tylko raz budzi się na cyca więc mamusia wyspana.
Mój pies przeszedł dzisiaj sam siebie...budzimy się rano, ja karmię Laurusa, chłop wyjechał w interesach więc byliśmy sami...Nero wszedł do sypialni, patrzy, że matka karmi siostrę i pewno sobie pomyślał, że i tak nie ma co liczyć na spacer, więc odwrócił się i walnął kupsko :baffled:ręce opadają, nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać:-D

co za dzień..Leoś ma gorszą wysypkę niż zwykle, zwłaszcza na rączkach ma czerwone plamy:angry: do tego jest strasznie marudny...jestem wymęczona noszeniem go:baffled:

Felek tez cały weekend marudzi i chce na ręce. A do tej pory wogole nie był marudny. Nie wiem czy to przez te upały, czy po prostu wszedł w nowa fazę.
No i męczarnia z karmieniem go bo nie chce jesc. Moze tez przez upały.

mam pytania:
-zakladacie dzieciom skarpetki w te upały?
-jak się stałe pokarmy wprowadza to jak ma początku mierzyc np. tą porcję marchewki? Korzystacie z jakis miseczek z miarkami czy cos w tym stylu?
-wychodzi waszym maluchom miód z uszu?:sorry2:

martuszka przy Mikim pierwszy dzień dostał odrobinę marchewki (chyba dwie malutkie łyżeczki) i stopniowo się zwiększa. a odmierzanie? raczej nie :-D na początku to są tak małe ilości, że Mikołaj i tak to musiał zapić mlekiem.

martuszka - co do uszek to wychodzi wydzodzi więc czyścimy codziennie, jedzonko odmierzałam w ten sposób, że ważyłam miseczkę z zupką, przed jedzeniem i po;-), w upały mamy body z krótkim rękawkiem i gołe nóżki

Martuszka u mnie też lipa z karmieniem- nie pomógł większy smoczek, może rzeczywiście to przez te upały:eek: Wczoraj wieczorem Kuba wypił 80 ml i więcej nie chciał siłą dopchnęłam jeszcze 40 ml to przy odbiciu wszystko zwrócił. Mam za swoje nie będę mu na siłe wpychać, musze po prostu wyluzować tylko jak to zrobić- przecież człowiek chce jak najlepiej, nie chce, żeby dziecko było głodne i mało przybierało na wadze:-(
No i my przez tydzień sami:-(tata pojechał na szkolenie do Niemiec, mam nadzieję, że obędzie się bez ofiar:rofl2:
Babeczki mam pytanie podajecie dzieciom jakieś probiotyki? Nam skończyła się przedwczoraj biogaja (nigdzie nie mogłam wczoraj dostać) i dziś mamy ładne kupsko (wcześniej były zielone) zrobione "normalnie" a nie w trakcie jedzenia możliwe, że nadmiar probiotyku powodował zielone stolce?

Ostatnia edycja:
reklama
Eve1911 i mamy dzieci z anemią, w czerwcowym numerze Dziecka jest fajny artykuł pt "Zdrowie z żelaza", najważniejsze informacje to, że u dzieci pomiędzy 3 a 6 miesiącem występuje naturalna niedokrwistość, o anemii świadczy hemoglobina poniżej 10,5 g/dl i liczba erytrocytów poniżej 3,5 miliona.

Do góry